Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-02-2007, 11:33
jaki gaz do pajero sport 3.0
Autor Wiadomość
JanuszW
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 13:07   jaki gaz do pajero sport 3.0

Witam serdecznie

Czy ktoś ma doświadczenie z gazem. W serwisach słyszałem różne opinie na ogól nie najlepsze co do stosowania gazu. Ciągle jakieś awarie itd. Czy może ktoś mnie oświecić
i powiedzieć czy warto wchodzić w gaz?

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-02-2007, 13:41   

jesteś z Gdyni wiec masz blisko...

INSTALACJE GAZOWE
NOWEJ GENERACJI
Gwarancja ogólnopolska
DIAGNOSTYKA i NAPRAWA ELEKTRONIKI
AUTOGAZ
Chwaszczyno, ul. Oliwska 39
tel. 0 58 552 84 42
GSM 607 555 333
www.gazwsamochodzie.pl
lub www.4x4nagaz.pl
e-mail: jarek.rost@op.pl

Polecam tą firmę ponieważ zjamuja sie też montażem gazu w samochodach terenowych, dostałem informację o jedego z uzytkowników pajero ze załozyli butle w miejsce zbiornika i maly zbiornik a top wszytko za przyzwiotą cene. Dlatego tez i ja sie tam wybrałem Najlepiej zadzownić umowić sie na ogledzimysamochodu i ustalenia a nastepnie na montaz.

Sciagany był kolektor, sprawdzane swiece, jazda kontrolna z laptopem i ustawienia na bieżaco. PO 1tyskm darmowa regulacja.
Ja mam załozoną sekwencję do V6 za 3.5tyś zl przejechałem juz z ponad 7 tyś km i zadnych kompeletnie problemów.
Pozdrawiam
Marcin
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 19-02-2007, 15:24   

a który to rok autka?

JanuszW
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 15:35   

rocznik 2000

Sylwia 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2007, 15:53   

to tylko sekwencja wchodzi w rachube, radze pojeździć po warsztatach, pooglądać, zapytać co montują, (zobaczyć jak traktuje się klienta przed montażem ale i po...)
wypytać innych użytkowników aut z gazem, np taksówkarzy!
powodzenia

JanuszW
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 16:04   

ja sie zastanawiam czy gazować, czy nie bede mial z tym poźniej kłopotów. Teraz leje benzyke i wszycho gra nic sie nie psuje jest spokój. A z gazem słyszałem ze nie jest tak kolorowo i czy to prawda?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 19-02-2007, 16:16   

Ja osobiscie mam jakas niechec do instalacji gazowych. Nie jest to racjonalna opinia. Mama znajomych co jezdza z gazem i sobie chwala. Prawda wszyscy jezdza "plaszczakami" ale co to za roznica.
Ostatnio zmieniony przez Gene 19-02-2007, 19:24, w całości zmieniany 1 raz  

Sylwia 
Forumowicz

Wysłany: 19-02-2007, 16:24   

samochód jeśli jest w dobrym stanie technicznym (-z 2000-go powiniem,,) to warto, zwłaszcza jeśli dopiero rozpoczynasz nim jeździć tj nie masz zamiaru go sprzedawać. musisz policzyć ile jeździsz,,
druga kwestia- wszelkie problemy z autem, jego pracą- możesz mieć problem z naprawą bo nie każdy serwis chce obsługować auta z gazem, - wiele razy byłam świadkiem sytuacji " z gazem, a kurcze!!!"
no i zwalanie wszystkiego na gaz.
w niektórych silnikach (np forda) nie radzimy zakładać gazu ze względu na luzy zaworowe, ale w Twoim to nie dotyczy.
ja moge być nieobiektywna bo sami mamy warsztat montujący LPG,
ale powiem tak, jeździmy ok 40-50 tyś rocznie, osobiście nie wyoobrażam sobie jazdy na benzynie, mamy w swoim aucie system sekw Prins 6cyl, auto pali ok 12 l/100 w cyklu mieszanym, ale to jeden z lepszych systemów,

JanuszW
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 17:00   

dokładnie tak jak mowisz, wystraszyli mnie w serwisie, remontami, wysyka tem. spalania, przeplaniem sie tam czegość itd...

Odpowiedz do tematu