Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań / wątpliwości po zakupie Galanta....
Autor Wiadomość
Wszyc 
Mitsumaniak

Auto: ------>
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-12-2013, 22:01   

dev_t napisał/a:
Chyba, że coś pokręcił.

Pewnie roczniki pochrzanił w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony :P
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

mjsystem: Czyli dookoła rdza. :mrgreen:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-12-2013, 22:12   

Wszyc napisał/a:
w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony
Nie mają. Plus jest od strony silnika, masa od strony błotnika.

dev_t 
Nowy Forumowicz

Auto: E52A 1.8 '94, Primera P11'01
Wysłany: 06-12-2013, 22:19   

Wszyc napisał/a:
dev_t napisał/a:
Chyba, że coś pokręcił.

Pewnie roczniki pochrzanił w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony :P

No to zapewne tak było :)

Po dzisiejszych wojażach w zamieci i przebijaniu się przez zaspy śnieżne (czyżby drogowcy zaskoczeni? :) ) jeszcze jedna rzecz mi przyszła teraz do głowy - czy GLSi 1.8 z '94 ma jakiś jeden standard wyposażenia? Konkretnie chodzi mi o ABS, którego ewidentnie nie mam i momentami w takich warunkach jak dziś czuję się jakbym prowadził wielkie sanie, a nie samochód ;) To jest może zabawne, do czasu aż podczas któregoś z nieplanowanych poślizgów wyrżnę w słup, tudzież w czyjś zad...

A więc co z tym ABS - powinien być w tej wersji, może mam odłączony albo coś zdemontowane? A poduszki? Czy też może występowały różne wersje wyposażeniowe GLSi ?

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2013, 22:45   

Jak wiem z autopsji te oznaczenia mają się nijak to wyposażenia nikt nawet na nie na forum nie patrzy ani też podawanie ich w sklepie przy zakupie części mija się z celem :P

ABSu możesz nie mieć jak najbardziej były takie galanty to czy go masz jest łatwe do rozpoznania pompa od ABSu jest spora znajduje się przy lewym nadkolu ( stojąc przed maską ) taki duży prostokąt z aluminium z wychodzącymi z niego 6 przewodami hydraulicznymi i dwoma gumowymi :P

Poduszki też różnie możesz nie mieć wcale możesz mieć jedną albo i dwie i na klapie za każdym razem mieć napisane GLSi :P
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala

dev_t 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-12-2013, 19:05   

Wszystko jasne: ABSu brak, poduszek brak - mam za to zepsutą klimę (nie włącza się sprężarka), cieknący szyberdach i dziurę w podłodze :lol:

Ale i tak jakoś polubiłem to autko :D A na naprawy przyjdzie czas, wszystko po kolei.

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-12-2013, 20:04   

dev_t napisał/a:
dziurę w podłodze

żeby tylko jedną :P Przecietnie te galanty wyglądają tak jak mój tylko wszystko kryje się pod farbą na pierwszy rzut oka każdy wygląda idealnie nawet jak go opukasz :P

Te nowsze galanty od naszych ta sama bajka :mrgreen:
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

dev_t 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-12-2013, 00:20   

Wszyc napisał/a:
dev_t napisał/a:
dziurę w podłodze

żeby tylko jedną :P Przecietnie te galanty wyglądają tak jak mój tylko wszystko kryje się pod farbą na pierwszy rzut oka każdy wygląda idealnie nawet jak go opukasz :P

Te nowsze galanty od naszych ta sama bajka :mrgreen:

Piękna dokumentacja :) Mojego jak mechanik obejrzał na podnośniku, to stwierdził, że na zaraz to do roboty jest oczywiście zawieszenie i hamulce (już zrobione) a potem do spawania podłoga i część ramy, bo gnije niesamowicie. I rzeczywiście - podłoga żyje własnym życiem :) Ale stwierdził też, że muszę zaczekać bo ma kolejkę do spawania podwozia, więc nie jestem sam z tym problemem :) Z ciekawostek - przeżarte jest nawet miejsce pod klapką wlewu paliwa, dookoła samego korka wlewu. Dotknąłem palcem i przebiłem się na wylot... Mam tylko nadzieję, że sam wlew nie jest pożarty w którymś miejscu...

Hugo napisał/a:
Wszyc napisał/a:
w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony

No tak. Ja przyznam kompletnie nie byłem przygotowany przed zakupem w temacie różnic między akumulatorami do różnych marek aut, ale sprzedawca w sklepie oferującym tylko i wyłącznie rzeczone akumulatory...

Był nawet miły i uprzejmy ale głównie nurtowało go wciśnięcie mi akumulatora firmy Bergen (niby austriacki, solidny i tani), ale to akurat sprawdziłem wcześniej i z opinii użytkowników tego cuda wynika, że austriacką to on może ma naklejkę :) No cóż, nie dałem się i gdy po raz trzeci zignorowałem jego sugestię poddał się i przeszliśmy do półek z Vartami i Centrami :P

Wszyc 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-12-2013, 05:07   

Hugo napisał/a:

no tak czyli jak mówiłem jest odwrotnie niż u nas :P też jest plus od strony silnika u nas z tym że aku jest po lewej :P
Honda CB500 PC32 '97

By mjsystem;

papamitsu napisał/a:

Odpowiedz do tematu