Kilka pytań / wątpliwości po zakupie Galanta.... |
Autor |
Wiadomość |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-12-2013, 22:01
|
|
|
dev_t napisał/a: | Chyba, że coś pokręcił. |
Pewnie roczniki pochrzanił w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-12-2013, 22:12
|
|
|
Wszyc napisał/a: | w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony | Nie mają. Plus jest od strony silnika, masa od strony błotnika. |
|
|
|
 |
dev_t
Nowy Forumowicz
Auto: E52A 1.8 '94, Primera P11'01
|
Wysłany: 06-12-2013, 22:19
|
|
|
Wszyc napisał/a: | dev_t napisał/a: | Chyba, że coś pokręcił. |
Pewnie roczniki pochrzanił w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony |
No to zapewne tak było
Po dzisiejszych wojażach w zamieci i przebijaniu się przez zaspy śnieżne (czyżby drogowcy zaskoczeni? ) jeszcze jedna rzecz mi przyszła teraz do głowy - czy GLSi 1.8 z '94 ma jakiś jeden standard wyposażenia? Konkretnie chodzi mi o ABS, którego ewidentnie nie mam i momentami w takich warunkach jak dziś czuję się jakbym prowadził wielkie sanie, a nie samochód To jest może zabawne, do czasu aż podczas któregoś z nieplanowanych poślizgów wyrżnę w słup, tudzież w czyjś zad...
A więc co z tym ABS - powinien być w tej wersji, może mam odłączony albo coś zdemontowane? A poduszki? Czy też może występowały różne wersje wyposażeniowe GLSi ? |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-12-2013, 22:45
|
|
|
Jak wiem z autopsji te oznaczenia mają się nijak to wyposażenia nikt nawet na nie na forum nie patrzy ani też podawanie ich w sklepie przy zakupie części mija się z celem
ABSu możesz nie mieć jak najbardziej były takie galanty to czy go masz jest łatwe do rozpoznania pompa od ABSu jest spora znajduje się przy lewym nadkolu ( stojąc przed maską ) taki duży prostokąt z aluminium z wychodzącymi z niego 6 przewodami hydraulicznymi i dwoma gumowymi
Poduszki też różnie możesz nie mieć wcale możesz mieć jedną albo i dwie i na klapie za każdym razem mieć napisane GLSi |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
|
|
|
 |
dev_t
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 07-12-2013, 19:05
|
|
|
Wszystko jasne: ABSu brak, poduszek brak - mam za to zepsutą klimę (nie włącza się sprężarka), cieknący szyberdach i dziurę w podłodze
Ale i tak jakoś polubiłem to autko A na naprawy przyjdzie czas, wszystko po kolei. |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-12-2013, 20:04
|
|
|
dev_t napisał/a: | dziurę w podłodze |
żeby tylko jedną Przecietnie te galanty wyglądają tak jak mój tylko wszystko kryje się pod farbą na pierwszy rzut oka każdy wygląda idealnie nawet jak go opukasz
Te nowsze galanty od naszych ta sama bajka |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
dev_t
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-12-2013, 00:20
|
|
|
Wszyc napisał/a: | dev_t napisał/a: | dziurę w podłodze |
żeby tylko jedną Przecietnie te galanty wyglądają tak jak mój tylko wszystko kryje się pod farbą na pierwszy rzut oka każdy wygląda idealnie nawet jak go opukasz
Te nowsze galanty od naszych ta sama bajka |
Piękna dokumentacja Mojego jak mechanik obejrzał na podnośniku, to stwierdził, że na zaraz to do roboty jest oczywiście zawieszenie i hamulce (już zrobione) a potem do spawania podłoga i część ramy, bo gnije niesamowicie. I rzeczywiście - podłoga żyje własnym życiem Ale stwierdził też, że muszę zaczekać bo ma kolejkę do spawania podwozia, więc nie jestem sam z tym problemem Z ciekawostek - przeżarte jest nawet miejsce pod klapką wlewu paliwa, dookoła samego korka wlewu. Dotknąłem palcem i przebiłem się na wylot... Mam tylko nadzieję, że sam wlew nie jest pożarty w którymś miejscu...
Hugo napisał/a: | Wszyc napisał/a: | w nowszym galu jest wszystko na odwrót bo silnik jest obrócony względem naszych o 180 stopni to może i mają plus z drugiej strony | Nie mają. Plus jest od strony silnika, masa od strony błotnika. |
No tak. Ja przyznam kompletnie nie byłem przygotowany przed zakupem w temacie różnic między akumulatorami do różnych marek aut, ale sprzedawca w sklepie oferującym tylko i wyłącznie rzeczone akumulatory...
Był nawet miły i uprzejmy ale głównie nurtowało go wciśnięcie mi akumulatora firmy Bergen (niby austriacki, solidny i tani), ale to akurat sprawdziłem wcześniej i z opinii użytkowników tego cuda wynika, że austriacką to on może ma naklejkę No cóż, nie dałem się i gdy po raz trzeci zignorowałem jego sugestię poddał się i przeszliśmy do półek z Vartami i Centrami |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-12-2013, 05:07
|
|
|
Hugo napisał/a: | Nie mają. Plus jest od strony silnika, masa od strony błotnika. |
no tak czyli jak mówiłem jest odwrotnie niż u nas też jest plus od strony silnika u nas z tym że aku jest po lewej |
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
|
|
|
 |
|