Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Smutna nasza rzeczywistość
Autor Wiadomość
TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-08-2012, 20:20   

PiotrKw napisał/a:
Cytat:
zaręczam nie oszczędzam go niedługo dotankuję i zobaczę na dłuższym tym razem odcinku.

Zatankuj do pełna i przejedź z 600-800 km . Wtedy bedzie można coś powiedzieć , mniej będzie obarczone błedem . Sam jestem bardzo ciekaw wyników .

Też jestem ciekaw na razie zrobiłem około 300 km od tankowania cykl mieszany, ale bez oszczędzania. Jeszcze drugie tyle i zatankuję wtedy będę miał pewność.

siersciunio 
Forumowicz
BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Wysłany: 24-08-2012, 19:18   

Ja dziś wyciąłem . I sprzedam za 1500 :)

Oszczędność na paliwie gwarantowana :)

TangoKK 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-08-2012, 21:19   

siersciunio napisał/a:
Ja dziś wyciąłem . I sprzedam za 1500 :)

Oszczędność na paliwie gwarantowana :)

Podrzuć jak będziesz miał jakieś konkretne dane

siersciunio 
Forumowicz
BULL'O'MANIAK

Auto: PIII 2001 3,2 aut
Wysłany: 25-08-2012, 16:36   

Poprawka poszedł za tysia :)

TATT00s 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero III 06r/S
Wysłany: 20-12-2013, 19:05   

Przyłączam się do tego tematu bo spotkało mnie to samo... po paru dniach stania autka przy bloku,po odpaleniu okazało się, że mi wycieli katalizator :

Jest to krótkie Pajero III z 2006r, auto mam na kredycie i posiadam AC. Autko tak pokochałem, że na pewno się u m nie zestarzeje. czytając forum widzę, że jest więcej zwolenników wycinania niż posiadania katalizatora i dlatego sam się zacząłem zastanawiać... Czy oddawać go do serwisu żeby robili korzystając z AC (nie stracę zniżek) czy zainkasowac pieniądze i wstawić strumienice? Po odpaleniu nie zapala mi się żadna kontrolka z silnika więc chyba nie miał czujników żadnych,a tym mnie straszyli w serwisie...Co byście mi poradzili? Proszę o pilną podpowiedź bo jestem przed wizytą z ubezpieczalni i fajnie by było wiedzieć jak dyskutować.

TangoKK 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-12-2013, 19:31   

Ja zainkasowałem 2700 wstawiłem strumienicę za 350 z robocizną, spalanie spadło, chyba powinienem podziękować złodziejowi :mrgreen:

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 20-12-2013, 20:26   

Kradną na potęgę . Ostatnio w zakładzie blacharsko -lakierniczym , gdzie zakładałem spojler na tylne drzwi , ukradli zdemontowany cały układ wydechowy od dwuletniej robionej BMW coś tam . Pocięli wydech , wycięli katalizator i chcięli sprzedać na złomie . Złomiarz nie chciał kupić za 500 zł to w końcu sprzedali wszystko za ... 20 zł żeby było na flaszkę. Cały skradziony komplet kosztuje u dealera 15 tyś zł . Żeby było weselej to i na terenie warsztatu i złomu, zostali nagrani przez monitoring ,policja już wie kto.

Widać na zdjęciu , że cieli rolką , po cichu , "fachowcy" przygotowani . :wink: Musieli mieć specjalnie z krótką śrubą dociskową , Standardowej na tą średnicę rury by nie obrócili , za mało miejsca z góry.

Odpowiedz do tematu