Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
powrót do tematu zapchanych spryskiwaczy - tył
Autor Wiadomość
martucha
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 20:16   powrót do tematu zapchanych spryskiwaczy - tył

ma colta z '97, zanim go sprowadzilam stał jakiś czas (bardzo długi) i niestety pozapychały mi się spryskiwacze, przód już oczyściłam, zdjęłam końcówki i jak puściłam płyn, to poszło błoto :shock: (dosłownie, zabryzgał mi się cały samochód), ale problem mam ze spryskiwaczem z tyłu, nie mam pojęcia jak wykręcić końcówkę, żeby ją oczyścić, może podpowiecie :oops: , dodam, że jest tam spojler

Grayson76
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 09:55   

Otwórz tylna klapę.Na końcu klapy patrząc na wysokości dachu na środku zobaczysz gumową osłonę.Trzeba to zdjąć i dojście jest.A by nie męczyć się z wyjmowaniem zdjąć przewód włączyć spryskiwacz i niech przeczyści.Do spryskiwacza podłączyć podobny przewodzik i...wtedy potrzebne są mocne płuca.A tak na marginesie to chłop potrzebny do tej roboty jest :) niewiasty się przyglądają.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 10:34   

dolać alkoholu do płynu i wszystko puści najlepiej spirytusu :D

martucha
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 20:24   

dzięki, powiadomię jakie są efekty 8)

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2007, 08:04   

Co do czyszczenia to może i ja napisze bo wczoraj czyściłem w Carismie.
Objawy były takie iż z jednej dziurki płyn leciał a z drugiej nie. Przedmuchiwanie nie pomogło, więc wyjąłem sam spryskiwacz, za pomocą igły wyjąłem te małe prawie kuleczki z otworkami i został sam plastik, co się okazało siedział w środku kawałek gumki i zapychał otworek wylotowy, po przeczyszczeniu zpowrotem włożyłem te małe kuleczki i spryskiwacz jak nowy. :lol:
Więc polecam do czyszczenia wyjmowanie tych dyszek a wtedy cały układ można dojkładnie przeczyścić bo wszystko wyleci przez duże otwory.

martucha
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 18:38   

ja mam z tylu światło stopu, muszę sie do niego dobrać, żeby zdjąć tę osłonę, jak mi się uda to zrobić to z resztą sobie poradzę, dzięki :)

Odpowiedz do tematu