|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy warto kupic taki komputerek diagnostyczny ? |
Autor |
Wiadomość |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 20:55 Czy warto kupic taki komputerek diagnostyczny ?
|
|
|
Na Allegro jest oferowane sporo urządzeń do odczytu/kasowania błedów komputera.
(np. http://www.allegro.pl/ite...x380_obd2.html)
Biorąc pod uwagę że podłączenie samochodu w ASO to jest co najmniej stówa to by się szybko zwrócił taki zakup.
Czy ktoś ma doświadczenia z czymś takim? Czy rzeczywiście da się samemu zdiagnozować autko, czy też jest to jakiś kant? |
|
|
|
 |
rOOmak [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 14:43
|
|
|
Link już nie dziala ale wnioskuje, po treści że chodzi o czytnik kodów w standardzie ODBII.
Jeżeli ten komputerek odzczytuje TYLKO odbII to musisz wziasc pod uwage ze nie podlaczysz sie do wiekszosci aut urodzonych przed 96r.
Jezeli zalerzy Ci na skasowaniu kodow to znajdziesz na forum instrukcjie krok po kroku jak zresetowac komputer.
Jezeli masz odpowiednia wiedze z dziedziny mechaniki i autoelektroniki to bardzo przydatne urzadzenie. Jak znajde płyte z kodami to je zamieszcze i czytajac je bedziesz mogl wywnioskowac czy oplaca Ci sie to kupowac czy tez nie. |
|
|
|
 |
krzych [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 16:01
|
|
|
Link jest ok tylko przegladarka dokleja niepotrzebnie nawias na koncu.
Mam MS DIDa z 2001 roku wiec ten komputerek chyba bedzie mi pasowal.
Teraz mam taki problem ze pali mi sie kontrolka check engine i musze jechac do ASO zdiagnozowac a potem do mechanika zeby to naprawil.
Koszt tego urzadzenia jest rowny jednej wizycie w ASO wiec na piewszy rzut oka wydaje sie ze warto. |
|
|
|
 |
rOOmak [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 20:56
|
|
|
Moja baza danych kodow odb2 spakowana zajmuje 3.25MB Jak by mi ktoś powiedzial jak, to moglbym ja udostępnić.
[ Dodano: 23-02-2007, 19:33 ]
http://rapidshare.com/fil.../obdteklink.zip
Tu udostepnilem wspomniana baze danych. |
|
|
|
 |
|
|