problem z olejem (ile lać) |
Autor |
Wiadomość |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 19-09-2013, 23:17
|
|
|
TangoKK napisał/a: | To znalazłem w manualu |
Czyli jest to taki element dystansowy , jezeli jest odkręcony filtr to i z niej powinno wszystko zlecieć do miski .
preluda4 napisał/a: | To na to wychodzi że 11 lat było poniżej minimum? |
Niekoniecznie , mogło być na jego bagnecie w okolicy max , a w rzeczywistości było powyżej minimum . czujnik poziomu oleju łapałby przy dłuższej jeżdzie w przechyle lub po pochyłościach ( góra dół ) Przy krótszym bujnięciu nie łapałby . I wszystko było dobrze . |
|
|
|
 |
preluda4
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3,2 did
|
Wysłany: 20-09-2013, 15:50
|
|
|
Faktycznie .Mieliście racje ,zadzwoniłem do serwisu na połczyńską,po vinie sprawdził serwisant że musze zgłosić się na akcje serwisową wymienią mi bagnet na właściwy bo ten jest za długi i wgrają nowe oprogramowanie za free.zobaczymy co jeszcze z nim będzie. |
|
|
|
 |
tomquat
Forumowicz
Auto: Pajero V78 automat
|
Wysłany: 20-09-2013, 15:56
|
|
|
preluda4 napisał/a: | Faktycznie .Mieliście racje ,zadzwoniłem do serwisu na połczyńską,po vinie sprawdził serwisant że musze zgłosić się na akcje serwisową wymienią mi bagnet na właściwy bo ten jest za długi i wgrają nowe oprogramowanie za free.zobaczymy co jeszcze z nim będzie. | to jeszcze dopytaj o chłodnicę EGRu i gruchę |
|
|
|
 |
preluda4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2013, 20:48
|
|
|
Witam ponownie.Byłem w serwisie na Płowieckiej umówiony byłem na 7 rano samochód wprowadzili 8.30 a odebrałem 13 ;30 niezrobiony miało się zajść 1.5 godziny wgranie nowego oprogramowanie silnika,wymiana bagnetu,sprawdzenie ciśnienie w układzie hamulcowym i wymiana akumulatora wspomagania hamowania a przez 5 godzin wgrali mi tylko oprogramowanie bo części nie mieli i znowu będe koczował z pół dnia .A może po prostu kupić na szrocie bagnet i się nie pierdzielić z nimi? |
|
|
|
 |
buszmen25811
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero 3.2 did 2002
|
Wysłany: 24-09-2013, 21:25
|
|
|
ja w serwisie we wroclawiu spedzilem trzy godziny i wymienili mi bagnet ,akumolator cisnienia i wyczyscili czujniki reduktora mysle ze sie sprawdzili |
|
|
|
 |
preluda4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-09-2013, 21:35
|
|
|
a moi chyba nie |
|
|
|
 |
tomquat
Forumowicz
Auto: Pajero V78 automat
|
Wysłany: 25-09-2013, 09:55
|
|
|
preluda4 napisał/a: | Witam ponownie.Byłem w serwisie na Płowieckiej umówiony byłem na 7 rano samochód wprowadzili 8.30 a odebrałem 13 ;30 niezrobiony miało się zajść 1.5 godziny wgranie nowego oprogramowanie silnika,wymiana bagnetu,sprawdzenie ciśnienie w układzie hamulcowym i wymiana akumulatora wspomagania hamowania a przez 5 godzin wgrali mi tylko oprogramowanie bo części nie mieli i znowu będe koczował z pół dnia .A może po prostu kupić na szrocie bagnet i się nie pierdzielić z nimi? | czynnik ludzki
spróbuj się umówić z nim, że jak będą mieli komplet części niech zadzwonią |
|
|
|
 |
preluda4
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-09-2013, 19:52
|
|
|
Właśnie to była umówiona wizyta i wszystko miało być.Teraz mają zamówić części i zadzwonić.
[ Dodano: 21-10-2013, 19:07 ]
Witam ponownie .Może ktoś z was zna prawidłową długość bagnetu oleju ,bo mój jest za długi a czekam na właściwy i tak naprawdę nie wiem czy mam dobry poziom.Dodam że to Pajero 3,2 DID manual. 2002rok.I chodzi mi o dokładny wymiar pomiędzy min a max gdzie powinien znajdować się olej.Z góry dzięki.
[ Dodano: 24-10-2013, 20:31 ]
Nikt nie wie długości bagnetu? |
|
|
|
 |
mariusz.w
Nowy Forumowicz mariusz.w

Auto: Pajero 3.2 DID LONG
|
Wysłany: 16-01-2014, 21:57
|
|
|
Może ktoś z kolegów, którzy mają już wymieniony bagnet, poda przynajmniej długość bagnetu.
Sprawdzę sobie czy mam właściwy.
Mój Misiek był ponoć kiedyś na akcji serwisowej związanej z miganiem diody stanu oleju, ale dopiero teraz czytam co mogło być powodem tej sytuacji. |
_________________ Pajero 3.2 DID LONG |
|
|
|
 |
|