Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z olejem (ile lać)
Autor Wiadomość
PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2013, 23:17   

TangoKK napisał/a:
To znalazłem w manualu

Czyli jest to taki element dystansowy , jezeli jest odkręcony filtr to i z niej powinno wszystko zlecieć do miski .
preluda4 napisał/a:
To na to wychodzi że 11 lat było poniżej minimum?

Niekoniecznie , mogło być na jego bagnecie w okolicy max , a w rzeczywistości było powyżej minimum . czujnik poziomu oleju łapałby przy dłuższej jeżdzie w przechyle lub po pochyłościach ( góra dół ) Przy krótszym bujnięciu nie łapałby . I wszystko było dobrze . :wink:

preluda4 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3,2 did
Wysłany: 20-09-2013, 15:50   

Faktycznie .Mieliście racje ,zadzwoniłem do serwisu na połczyńską,po vinie sprawdził serwisant że musze zgłosić się na akcje serwisową wymienią mi bagnet na właściwy bo ten jest za długi i wgrają nowe oprogramowanie za free.zobaczymy co jeszcze z nim będzie.

tomquat 
Forumowicz

Auto: Pajero V78 automat
Wysłany: 20-09-2013, 15:56   

preluda4 napisał/a:
Faktycznie .Mieliście racje ,zadzwoniłem do serwisu na połczyńską,po vinie sprawdził serwisant że musze zgłosić się na akcje serwisową wymienią mi bagnet na właściwy bo ten jest za długi i wgrają nowe oprogramowanie za free.zobaczymy co jeszcze z nim będzie.
to jeszcze dopytaj o chłodnicę EGRu i gruchę :mrgreen:

preluda4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2013, 20:48   

Witam ponownie.Byłem w serwisie na Płowieckiej umówiony byłem na 7 rano samochód wprowadzili 8.30 a odebrałem 13 ;30 niezrobiony miało się zajść 1.5 godziny wgranie nowego oprogramowanie silnika,wymiana bagnetu,sprawdzenie ciśnienie w układzie hamulcowym i wymiana akumulatora wspomagania hamowania a przez 5 godzin wgrali mi tylko oprogramowanie bo części nie mieli i znowu będe koczował z pół dnia .A może po prostu kupić na szrocie bagnet i się nie pierdzielić z nimi?

buszmen25811 
Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero 3.2 did 2002
Wysłany: 24-09-2013, 21:25   

ja w serwisie we wroclawiu spedzilem trzy godziny i wymienili mi bagnet ,akumolator cisnienia i wyczyscili czujniki reduktora mysle ze sie sprawdzili

preluda4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2013, 21:35   

a moi chyba nie

tomquat 
Forumowicz

Auto: Pajero V78 automat
Wysłany: 25-09-2013, 09:55   

preluda4 napisał/a:
Witam ponownie.Byłem w serwisie na Płowieckiej umówiony byłem na 7 rano samochód wprowadzili 8.30 a odebrałem 13 ;30 niezrobiony miało się zajść 1.5 godziny wgranie nowego oprogramowanie silnika,wymiana bagnetu,sprawdzenie ciśnienie w układzie hamulcowym i wymiana akumulatora wspomagania hamowania a przez 5 godzin wgrali mi tylko oprogramowanie bo części nie mieli i znowu będe koczował z pół dnia .A może po prostu kupić na szrocie bagnet i się nie pierdzielić z nimi?
czynnik ludzki :D
spróbuj się umówić z nim, że jak będą mieli komplet części niech zadzwonią

preluda4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-09-2013, 19:52   

Właśnie to była umówiona wizyta i wszystko miało być.Teraz mają zamówić części i zadzwonić.

[ Dodano: 21-10-2013, 19:07 ]
Witam ponownie .Może ktoś z was zna prawidłową długość bagnetu oleju ,bo mój jest za długi a czekam na właściwy i tak naprawdę nie wiem czy mam dobry poziom.Dodam że to Pajero 3,2 DID manual. 2002rok.I chodzi mi o dokładny wymiar pomiędzy min a max gdzie powinien znajdować się olej.Z góry dzięki.

[ Dodano: 24-10-2013, 20:31 ]
Nikt nie wie długości bagnetu?

mariusz.w 
Nowy Forumowicz
mariusz.w

Auto: Pajero 3.2 DID LONG
Wysłany: 16-01-2014, 21:57   

Może ktoś z kolegów, którzy mają już wymieniony bagnet, poda przynajmniej długość bagnetu.
Sprawdzę sobie czy mam właściwy.
Mój Misiek był ponoć kiedyś na akcji serwisowej związanej z miganiem diody stanu oleju, ale dopiero teraz czytam co mogło być powodem tej sytuacji.

Odpowiedz do tematu