Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:04
CB w L200
Autor Wiadomość
Lukas82 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2007r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-01-2014, 17:27   

Witam. Standardowo chyba wchodzi format 1 DIN i pod takie coś szukaj rozmiaru. Jeżeli nawet kupisz radyjko mniejsze, to zawsze można za grosze dokupić ramkę adaptacyjną i będzie po problemie. Pozdro.

PLAMO 
Mitsumaniak

Auto: Volvo V50 2005/ L200 2008
Wysłany: 06-01-2014, 23:08   

Chyba nie tak do końca. Mam ramkę 1din i nie wchodzi w otwór nawet po wyjęciu gumy która tam siedzi.

adalbert123 
Nowy Forumowicz

Auto: Jareo Sport 2.5 AT 2013
Wysłany: 02-02-2014, 23:55   

Witam wszystkich Mitsumanaików.
Jestem jednym z tych "cichych" forumowiczów, którzy raczej czytają forum, niż piszą posty.
No i na dodatek, do Mitsubishi przesiadłem się dwa miesiące temu, więc niewielkie mam doświadczenie.
Obecnie jestem szczęśliwym użytkownikiem Pajero Sport 2.5 AT.
W tym wątku postanowiłem zabrać głos, ponieważ temat montażu CB w konsoli Outback przerobiłem.

Ostrzegam więc. Chociaż kieszeń konsoli ma wymiary 1DIN, radia 1DIN raczej nie damy rady w nim zamontować. A chodzi o to, że na przykład taki CRE 8900, który ma wymiary 1DIN, jest zbyt długi, aby mógł odpowiednio schować się w kieszeni.
Jeśli mimo wszystko uda nam się radio wcisnąć, to wystawać będzie na tyle, że nie będziemy mogli operować włącznikami oświetlenia.

Moje radio, to President Walker, który jest znacznie krótszy od CRE 8900, i ciut węższy niż 1DIN (wysokość w sam raz). Ledwo w kieszeni się zmieścił, a i tak sporo wystaje.

Widać to tutaj:
https://lh5.googleusercontent.com/-sZO_g8EePzc/Uswa88hJB9I/AAAAAAAAb4g/11HxR18GvU0/s800/IMG_0148.JPG
Oczywiście, kieszeń przyjmie radio mniejsze, typu Johnson II, jednak potrzebna będzie zaślepka.

PLAMO 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-02-2014, 20:40   

To właśnie wszystko przerobiłem. Moje stare radio też wystaje tak że nie da się go zamontować. Widziałem te konsole zamontowane razem z radiem więc jakiś model musi pasować. Może ktoś podzieli się informacjami. Pozdrawiam.

Rpetryko 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 '08
Wysłany: 09-02-2014, 01:00   

Ja mam President Teddy. W wolnej chwili wrzucę foto jak to wygląda.

EDIT: Mniej więcej tak:

Oczywiście idealnie nie jest, ale przez pół roku nie wypadło, ani się za mocno nie wysunęło, więc uważam za dobrze dobrane.

PLAMO 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-03-2014, 17:08   

Jeszcze jedno pytanie. Radio mam podpięte pod zasilanie po przedniej lampce. Po podłączeniu radia oświetlenie w konsoli świeci ciągle. Można je wyłączyć tylko głównym wyłącznikiem. Bez podłączonego radia wszystko działało tak jak oryginał. To normalne przy takim podłączeniu?

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 03-03-2014, 22:53   

PLAMO napisał/a:
Jeszcze jedno pytanie. Radio mam podpięte pod zasilanie po przedniej lampce

:shock:
Chcesz spalić instalację??? Podłącz pod akumulator lub gniazdo zapalniczki :!:
PLAMO napisał/a:
Bez podłączonego radia wszystko działało tak jak oryginał. To normalne przy takim podłączeniu?

Teraz już wiesz, że nie :wink:

Jack 
Mitsumaniak

Auto: L200 2014
Wysłany: 18-03-2017, 15:31   Prośba o instrukcję

Witajcie koledzy, mam prośbę o instrukcję montażu konsol dachoweji Outback do naszych Elek. Zanabyłem takową konsolę, z drugiej ręki - i niestety nie mam instrukcji.
Z góry dzięki za pomoc.

budi1988 
Nowy Forumowicz
budi

Auto: Mitsubishi L 200
Wysłany: 24-03-2017, 21:37   CB w L200

Ja mam CB sterujące wszystko z gruszki reszta schowana jest pod nogami pasażera. Widoczna jest tylko sama gruszka z kablem .
Jutro podeśle zdjęcia jak coś

Odpowiedz do tematu