Awaryjne otwieranie klapki paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Salgrim
Nowy Forumowicz
Auto: Galant E52A 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-03-2014, 22:31 Awaryjne otwieranie klapki paliwa
|
|
|
Witam,
dziś podczas szybkiego zajechania na stację nie byłem wstanie otworzyć klapki paliwa za pomocą wajchy. Potem, już za stacją, próbowałem namierzyć awaryjne otwieranie tejże klapki (jakiś sznurek czy coś, we wcześniejszym samochodzie miałem to ładnie obok koła zapasowego), ale nie namierzyłem go nigdzie. Więc moje pytanie brzmi: gdzie szukać w Galancie E52A 1.8L 1994? A jeśli nie słynny sznurek, to może jakaś wajcha od strony bagażnika czy coś.
Sprawa pilna, bo już rezerwa świeci od dłuższego czasu. Potrzebuje chwilowego rozwiązania, niedługo zajadę dopiszeczać kilka innych rzeczy do mechanika to mi ogarnie i klapkę - więc bez stresu. Dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 22-03-2014, 18:23
|
|
|
nie ma awaryjnego. jak urwales linke po stronie dzwigni to spoko, zdejmij nakladke progu, wyciagnij linke i ciagnij kombinerkami - otworzy sie. to samo jesli linka sie rozciagnela, albo przegnilo mocowanie w dzwigni. gorzej jak uszkodzilo sie po stronie klapki, musisz na sile otworzyc tylko uwazaj na lakier - klapke da sie zmienic ale na bude bedzie trzeba szpachli |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
Salgrim
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-03-2014, 19:07
|
|
|
tpodsiadlo napisał/a: | nie ma awaryjnego. jak urwales linke po stronie dzwigni to spoko, zdejmij nakladke progu, wyciagnij linke i ciagnij kombinerkami - otworzy sie. to samo jesli linka sie rozciagnela, albo przegnilo mocowanie w dzwigni. gorzej jak uszkodzilo sie po stronie klapki, musisz na sile otworzyc tylko uwazaj na lakier - klapke da sie zmienic ale na bude bedzie trzeba szpachli |
Dzięki za info, jutro podejdę do tematu na świeżo, przy świetle dziennym |
|
|
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

|
Wysłany: 23-03-2014, 15:38
|
|
|
Przez bagaznik nie podejdzie. Przynajmniej nie w hatchbacku... |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-03-2014, 16:06
|
|
|
tpodsiadlo napisał/a: | Przynajmniej nie w hatchbacku... |
ani w sedanie |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Salgrim
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 23-03-2014, 17:17
|
|
|
Dobra, ogarnąłem. Udało mi się dopaść linkę od strony bagażnika, przy samej klapce. Po prostu odkręciła się i nie było mocy do otwarcia klapki - teraz, po dokręceniu, strzela że mało jej nie wyrwie
Swoją drogą kwas, że nie ma żadnego awaryjnego patentu na otwarcie tej klapki. Gdyby strzelił zatrzask do klapki (zgnił, lub zgiął się itp.) to już tylko siłowe rozwiązania wchodzą w grę. |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

|
Wysłany: 24-03-2014, 18:36
|
|
|
Niestety pruducent nie przewiduje takich usterek |
|
|
|
 |
|