|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Test Mitsubishi Outlander III |
Autor |
Wiadomość |
Puzonik83
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lut 2014 Posty: 78 Skąd: Kraśnik
|
Wysłany: 30-03-2014, 22:47
|
|
|
nasa1 tak to już jest z serwisem, kiedyś kupiłem sobie Citroena C4 i po przejechaniu 1500km coś się rozleciało w sprzęgle, efekt był taki, że grzechotało dość głośno. W serwisie upierali się to tak ma być bo ja się nie znam bo nie miałem takiego samochodu z takim silnikiem, po kilku wizytach uznali, że jednak to nie może tak być i postanowili wymienić łożysko dociskowe, po tym zabiegu stwierdzili, że już jest naprawione a efekt był taki, że .... nic się nie zmieniło i dalej grzechotał. Po gwarancji prawie natychmiast sprzęgło się rozleciało, wymieniłem łożysko dociskowe u miejscowego mechanika i skończyło się grzechotanie. I z tym dyfrem jest tak samo. |
|
|
|
 |
nasa1
Forumowicz
Auto: Outlander 2014 Intense+ 2,3DID
|
Wysłany: 31-03-2014, 11:42
|
|
|
[edit] - wycieczki personalne.
Puzonik83 napisał/a: | nasa1 tak to już jest z serwisem, kiedyś kupiłem sobie Citroena C4 i po przejechaniu 1500km coś się rozleciało w sprzęgle, efekt był taki, że grzechotało dość głośno. W serwisie upierali się to tak ma być bo ja się nie znam bo nie miałem takiego samochodu z takim silnikiem, po kilku wizytach uznali, że jednak to nie może tak być i postanowili wymienić łożysko dociskowe, po tym zabiegu stwierdzili, że już jest naprawione a efekt był taki, że .... nic się nie zmieniło i dalej grzechotał. Po gwarancji prawie natychmiast sprzęgło się rozleciało, wymieniłem łożysko dociskowe u miejscowego mechanika i skończyło się grzechotanie. I z tym dyfrem jest tak samo. |
czekam, co zrobią w Mitsu, ale moim zdaniem to niemożliwe, aby dyfer był do kitu po raz drugi. Jak się zdenerwuję to też wstawię do znajomego Pana Jasia, który naprawi. Swoją drogą te serwisy "firmowe" to przykład merytorycznej niekompetencji i zapóźnienia. Ci "zwykli" mechanicy z nieautoryzowanych serwisów są zawsze krok do przodu przed tymi "firmowymi". Gdzie tu sens i logika?
Nasa i jak po wymianie ? Dalej cos nie gra ?[/quote]
dalej dupa zbita, jak wyżej
[ Dodano: 31-03-2014, 11:50 ]
A swoją drogą, czym się różni napęd OIII od OII? Wie ktoś? |
_________________ Outlander III, 2,3 diesel |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 02-04-2014, 13:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 01-04-2014, 21:56
|
|
|
Old JDM napisał/a: | Ps. Fakt nie Rezon, a Regon. Moj blad. Rezon poki co z banem siedzi - jak dlugo, tego nikt nie wie. |
To ci pomoge rozwiazac ta niezwykla zagadke..... 3 miesiace. Lektura regulaminu forum czyni cuda. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3600 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-04-2014, 09:26
|
|
|
Temat tyle o ile posprzątałem. Kontynuowanie w podobnym tonie będzie skutkowało jego zamknięciem. Ostrzeżenia za recydywę są podwójne więc sugeruję wzięcie do serca uwagi.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 03-04-2014, 16:23
|
|
|
http://player.pl/programy...E254,27678.html
Outek III w zakupie kontrolowanym
Kornacki znowu się nie popisał znajomością silników w miśkach - kiedyś w ASXie 1.6 znalazł bezpośredni wtrysk paliwa, a teraz OIII ma francuskiego diesla |
|
|
|
 |
nasa1
Forumowicz
|
Wysłany: 05-04-2014, 23:37
|
|
|
jurekschroda napisał/a: | http://player.pl/programy-online/zakup-kontrolowany-odcinki,215/odcinek-254,S17E254,27678.html
Outek III w zakupie kontrolowanym
Kornacki znowu się nie popisał znajomością silników w miśkach - kiedyś w ASXie 1.6 znalazł bezpośredni wtrysk paliwa, a teraz OIII ma francuskiego diesla |
Kornacki to taki znawca samochodów, jak TVN obiektywizmu. Obejrzałem ten test po 100 reklamach i był denny wobec wszystkich uczestniczących marek.
To nie żaden test, a sponsorowany artykuł, jak wszystko w TVN |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 06-04-2014, 11:31
|
|
|
Nasa1.nie przesadzaj z tym TVN-em,co do Kornackiego to znam go osobiście i to bardzo fajny facet i na pewno zna się na samochodach .Każdy może się pomylić a już zarzuty o ukrytym sponsoringu to cię chyba poniosło .Ciekawostka to auta Adama ,on jężdzi porshe 911,żona z 4-dzieci( ) Volvo xc90,teściowie mają Paska 1,4 tsi |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 06-04-2014, 13:11
|
|
|
lexus napisał/a: | Ciekawostka to auta Adama ,on jężdzi porshe 911,żona z 4-dzieci( ) Volvo xc90,teściowie mają Paska 1,4 tsi |
WOW!, ale ciekawostka!
Dziękuję Ci - ta wiedza na pewno zmieni moją optykę przy oglądaniu kolejnych programów Adama.
Czy mógłbyś jeszcze podać auta dalszych krewnych Adasia? Moja perspektywa będzie wtedy kompletna |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 06-04-2014, 14:35
|
|
|
mkm .Co za sarkazm.Zawsze ciekawiło mnie to czym jeżdzą ludzie którzy oceniają różne auta i są zawodowcami to może dać do myślenia przy podejmowaniu decyzji o zakupie auta ,ale ja nie jestem zawodowcem jak ty kolego |
|
 |
nasa1
Forumowicz
|
Wysłany: 06-04-2014, 20:34
|
|
|
lexus napisał/a: | Nasa1.nie przesadzaj z tym TVN-em,co do Kornackiego to znam go osobiście i to bardzo fajny facet i na pewno zna się na samochodach .Każdy może się pomylić a już zarzuty o ukrytym sponsoringu to cię chyba poniosło .Ciekawostka to auta Adama ,on jężdzi porshe 911,żona z 4-dzieci( ) Volvo xc90,teściowie mają Paska 1,4 tsi |
Faktycznie mnie nieco poniosło, ale to chyba z powodu tej dennej stacji reklamowej TVN, której nie trawię. Sorki |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-04-2014, 20:47
|
|
|
A ja bym chciał wiedzieć jaką wersją Porsche 911 porusza się wskazany Adam? - pytanie do kolegi lexus...
A co do obiektywizmu w testach (prasowych, telewizyjnych, TVN, nie TVN) - po prostu go nie ma nic a nic Firma samochodowa zaprasza pismaka na testowanie autka np. na Ibizę, na Lazurowe Wybrzeże itp. (ostatnio w TVNie widziałem test jakiegoś kompakta - UWAGA - w Puerto Rico ! ) No i co ma ten biedny zaproszony pismak (przelot, hotel, imprezki i dziewczynki na koszt firmy) napisać o samochodzie? Przecież chce być zaproszony na następną premierę za pół roku...
bonito |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 07-04-2014, 07:27
|
|
|
bonito napisał/a: | A ja bym chciał wiedzieć jaką wersją Porsche 911 porusza się wskazany Adam? - pytanie do kolegi lexus...
A co do obiektywizmu w testach (prasowych, telewizyjnych, TVN, nie TVN) - po prostu go nie ma nic a nic Firma samochodowa zaprasza pismaka na testowanie autka np. na Ibizę, na Lazurowe Wybrzeże itp. (ostatnio w TVNie widziałem test jakiegoś kompakta - UWAGA - w Puerto Rico ! ) No i co ma ten biedny zaproszony pismak (przelot, hotel, imprezki i dziewczynki na koszt firmy) napisać o samochodzie? Przecież chce być zaproszony na następną premierę za pół roku...
bonito | Kiedys odcinek MotoOn byl z testow Q5 z Nowej Zelandii |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 07-04-2014, 10:41
|
|
|
Jakie porsche to nie wiem ,wiem że carrera. mitsu00 napisał/a: | Kiedys odcinek MotoOn byl z testow Q5 z Nowej Zelandii | był też na biegunie polarnym .To jednak producenci przescigają się w "piękności " miejsc gdzie prezentują nowe modele aut ,prawie jak firmy farmaceutyczne |
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 07-04-2014, 13:24
|
|
|
lexus napisał/a: | Ciekawostka to auta Adama ,on jężdzi porshe 911,żona z 4-dzieci( ) Volvo xc90,teściowie mają Paska 1,4 tsi |
Ciekawoską na Forum Mitsubishi byłoby gdyby mieli coś z tej marki
lexus napisał/a: | Zawsze ciekawiło mnie to czym jeżdzą ludzie którzy oceniają różne auta i są zawodowcami to może dać do myślenia przy podejmowaniu decyzji o zakupie auta |
Jeżeli to ma świadczyć o fachowości to dla mnie istotniejsze jest iloma autami jeździł/testował, podczas swojej pracy w TV ( a testował bardzo dużo chyba we wszystkich grupach cenowych) niż to czym jeździ on, żona lub teściowie
Nie gniewaj się za sarkazm (miało być więcej ironii niż sarkazmu) - nie chciało mi się dużo klepać i tak "wyszło" |
|
|
|
 |
|
|