|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drugi Lancer, pierwszy zakup |
Autor |
Wiadomość |
Bucik
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8 SB 2009
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-04-2014, 21:03
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Grafix ma fajnego Lancera na sprzedaż z niewielkim przebiegiem. |
A można prosić o linka?
cwaniak napisał/a: | Masz popatrz ile kosztują w Belgii może coś Ci wpadnie w oko to pomogę w sprowadzeniu
KLIK
KLIK
KLIK |
Nigdy nie ściągałem żadnego auta z jakiegokolwiek kraju. Problemem jest poprzednie auto, które najfajniej było by oddać w rozliczeniu i z dopłatą do nowo kupionego. Jednak dziękuję za informację. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-04-2014, 21:37
|
|
|
www.mitsubishi-grafix.pl
Zadzwoń do nich - z tego co wiem jeździł nim mój znajomy a samochód ma 30000 z niewielkim plusem. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Bucik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-04-2014, 18:00
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | www.mitsubishi-grafix.pl
Zadzwoń do nich - z tego co wiem jeździł nim mój znajomy a samochód ma 30000 z niewielkim plusem. |
Dzwoniłem 2x dzisiaj. Niestety nikt nie odebrał. Lepiej by było go chociaż zobaczyć, a cenowo to też nie wiadomo.
Kilka małych uwag odnośnie tej oferty: http://arpoluzywane.otomo...-C32257810.html
Na masce jest parę wgnieceń, w dodatku wklęsłych w kolorze rdzawym. Z początku myślałem, że są to odpryski. Jednak okazuje się, że to coś gorszego. Są to taki prawie dziury, jakby po małym gradobiciu. Słyszałem o odpryskach na lakierze, ale nie aż takich. Tym bardziej, że inne auto oglądane dzisiaj w ogóle jest czyste na masce.
Dzisiaj odwiedziłem salon z tą ofertą: http://otomoto.pl/mitsubi...-C32262155.html
Samochodem jeździła wcześniej kobieta. Dają opony zimowe w zestawie, cenę opuszczą, fiata zabiorą w zastaw, ale brakuje zaślepek, bo poprzedni właściciel używał relingów dachowych. Hamulce są strasznie słabe, może z 20% wytrzymałości mają. Ręczny trzeba by wyregulować i jest tak jakby zużyty.
No i martwi mnie 1.5. Nie można go na pewno zagazować, bo ubytek na mocy będzie znaczy, dochodzi do tego dynamika. Zbiera się całkiem porządnie, ale boję się, że w trasie będzie wymagał częstych redukcji nawet do 3, a ja będę pluł sobie w brodę. Fakt jest jeden, sedan też należy do bardzo ładnych
Ciekawi mnie czy w kujawsko-pomorskim znalazłby się ktoś kto posiada 1.5 i chciałby przejechać się ze mną, tak dla testów. W taką krótką trasę... |
|
|
|
 |
bart210
Mitsumaniak
Auto: Lancer X
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Cze 2013 Posty: 204 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 24-04-2014, 18:14
|
|
|
Gdyby nie ten silnik to resztę można by jakoś przeboleć :/
Wg. mnie minimum to 1.6. Mój ma 1.8 i wydaje się jakiś słaby. |
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 24-04-2014, 22:57
|
|
|
Bucik napisał/a: | No i martwi mnie 1.5. Nie można go na pewno zagazować, bo ubytek na mocy będzie znaczy, dochodzi do tego dynamika. Zbiera się całkiem porządnie, ale boję się, że w trasie będzie wymagał częstych redukcji nawet do 3, a ja będę pluł sobie w brodę. Fakt jest jeden, sedan też należy do bardzo ładnych |
Jak chcesz wyprzedzać dynamicznie to zapomnij o 4 czy 5 biegu czy to będzie 1.5 , 1.6 czy też 1.8. 3 bieg to jest minimum żeby to auto szło od serca do przodu przy wyprzedzaniu.
Spadek mocy na LPG nie grozi jak się założy dobrą instalacje u dobrego fachowca a nie u rzeźbiarza
Kolego Bucik, postudiuj trochę forum Lancera, skarbnica wiedzy dla osoby która chce kupić Lancelota. |
_________________  |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 25-04-2014, 07:17
|
|
|
Cytat: | Hamulce są strasznie słabe, może z 20% wytrzymałości mają. Ręczny trzeba by wyregulować i jest tak jakby zużyty.
|
To jest zwykła bolączka Lancera. Czyszczenie prowadnic klocków i regulacja czeka kazdego. Chyba, że wymiana tarcz i klocków też. Silnika 1.5 nie ma się co bać. |
|
|
|
 |
Bucik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2014, 20:19
|
|
|
Lucas123w napisał/a: |
Jak chcesz wyprzedzać dynamicznie to zapomnij o 4 czy 5 biegu czy to będzie 1.5 , 1.6 czy też 1.8. 3 bieg to jest minimum żeby to auto szło od serca do przodu przy wyprzedzaniu. |
Wygląda na to, że muszę się jeszcze sporo nauczyć w kwestii poruszania się autami ze stajni Mitsu Jeżdżąc poprzednim Lancerem, który w 1.6 miał zaledwie 98 KM, przy podjeżdżaniu do tira, wystarczyło redukować do czwórki i już hulaj dusza się leciało - tak wiem, że jest to kwestia prędkości, ale to uczucie pozostało.
W moim przypadku mam dizla, który jest bardzo sprężysty, ale jako świeży pracownik nie mogę sobie pozwolić na utrzymanie go. Jest też wiele natrętnych mankamentów, który powodują w moim przypadku skok ciśnienia.
Cytat: | Spadek mocy na LPG nie grozi jak się założy dobrą instalacje u dobrego fachowca a nie u rzeźbiarza |
Po przeczytaniu recenzji oraz wrażeń z użytkowania gazu w przypadku 1.5, jednego z tutejszych użytkowników. Przyznam szczerze, że jestem zdecydowany. No i nie tylko na gaz, ale tym bardziej na 1.5.
Cytat: |
Kolego Bucik, postudiuj trochę forum Lancera, skarbnica wiedzy dla osoby która chce kupić Lancelota. |
Wiedza poszerzona, nazwijmy to w 20%, bo forum jest zbyt obszerne na jedną niedzielę, ale to co chciałem usłyszeć już wiem. Decyzja w 95% podjęta. Jeszcze tylko małe negocjacje z salonem w Bydgoszczy, to wtedy już poinformuje jak to się potoczy.
mjsystem napisał/a: | Silnika 1.5 nie ma się co bać. |
Jakby nie patrzeć, to najbardziej przerażała mnie myśl, że podczas wyprzedzania zbraknie mi mocy. Po lekturze i pewnych przemyśleniach, doszedłem do wniosku, że to i lepiej, że wybranym silnikiem będzie 1.5.
Nie przepadam za wymijaniem dużych ilości pojazdów. Wtedy rośnie stres, a ja popadam w niepewność, że coś może się stać z samochodem albo ktoś jadący pomiędzy tymi autami zechce dołączyć się do grona wymijających. Wcinając się przede mnie. Chyba motto w mojej firmie idealnie wkomponowuje się do wszystkiego: "Wraz z dużą mocą przychodzi duża odpowiedzialność".
Teraz tylko czekam na informację z ASO Bydgoszcz, ile wyniosą naprawy, a także ile będzie trzeba w to auto włożyć. Jeśli będą to spore koszta, to będę negocjować obniżenie do 28000 złotych, naprawy dokonam u mechanika rodzinnego |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 27-04-2014, 21:18
|
|
|
Cytat: | Jakby nie patrzeć, to najbardziej przerażała mnie myśl, że podczas wyprzedzania zbraknie mi mocy. Po lekturze i pewnych przemyśleniach, doszedłem do wniosku, że to i lepiej, że wybranym silnikiem będzie 1.5. |
Na pewno zadowoli Cię niskie spalanie. To duży argument ; ) Powodzenia ! |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lip 2013 Posty: 422 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-04-2014, 21:49
|
|
|
Bucik napisał/a: | Chyba motto w mojej firmie idealnie wkomponowuje się do wszystkiego: "Wraz z dużą mocą przychodzi duża odpowiedzialność". |
To Firma wujka Bena z Spider man?
poza tym wbrew pozorom, jeśli jeździsz z rozsądkiem, szybciej = bezpieczniej przy manewrach wyprzedzania |
|
|
|
 |
Bucik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2014, 14:30
|
|
|
Cześć wszystkim,
Wielkie podziękowanie za odpowiedzi w tym wątku. Z wiadomych względów porzuciłem ten wątek , a samochodu i tak nie udało się kupić. Znalazłem lepszą pracę, jest umowa na stałe no i nastał czas na zakup. Są oszczędności - jednak nie widzę siebie jeżdżącego w 4 letniej octavii ii kombi, która naprawdę mi się nie widzi.
Potrzebuję pomocy. Czy jest sens kupować Lancera 1.8 DID ?
Przyglądam się tej aukcji od jakiegoś czasu
http://allegro.pl/mitschu...4851638815.html
Czy jest w stanie ktoś, coś podpowiedzieć? Bo cena wydaje się zbyt niska w porównaniu do innych występujących aukcji. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2014, 14:38
|
|
|
Bucik napisał/a: | Czy jest sens kupować Lancera 1.8 DID ? | Tak.
Bucik napisał/a: | Bo cena wydaje się zbyt niska w porównaniu do innych występujących aukcji. | Musisz znaleźć sprawny egzemplarz. Ten na pewno jest klepany, był bity lub coś podobnego. Dlaczego trzeba 100 razy tłumaczyć, że auta z Niemiec są w 99% klepane a im niższa cena, tym "naprawa" była bardziej na odpiernicz. |
|
|
|
 |
|
|