Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzypienie zawieszenia lewy przod
Autor Wiadomość
DziadekMirek 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2013, 17:29   Skrzypienie zawieszenia lewy przod

Witam wlasnie kupilem Grandisa 2,4 MIVEC benzyna,i niepokoi mnie zgrzyt,trzeszczenie,skrzypienie podczas przejazdow przez garby (progi zwalniajace),nasmarowalem gume lacznika stabilizatorow ale nic to nie zmienilo,przednie zawieszenie sprawdzone bez luzow!Jezeli spotkaliscie sie z ta przypadloscia i wiecie jak rozwiazac ten problem prosze o post!!!!
Ostatnio zmieniony przez DziadekMirek 04-11-2013, 10:49, w całości zmieniany 1 raz  

gołąb 
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Wysłany: 04-11-2013, 10:29   

Opisz dokładniej to skrzypienie. Gdzie kupiłeś grandisa, bo ja też się przymierzam do 2.4

DziadekMirek 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A GLS
Wysłany: 04-11-2013, 10:59   

hej, moj kuzyn pisal ten post korzystajac z mojego konta (on ma blokade ze strony dostawcy internetu na to forum -Holandia). Z tego co wiem to jest to skrzypienie wylacznie na progach zwalniajacych i tylko po lewej stronie (kierowcy), oczywiscie przednia oś. Kuzynowi przypomina to skrzypienie drzwi starej szafy :)
Co do wrazen z jazdy Grandisem to kuzyn mial wczesniej Mazde 5 i Grandis wypada duzo lepiej. dzwiek silnika, przyspieszenie mimo duzej masy auta. Na trasie bajka (cytuje wlasciciela). No i wygoda. Dla kierowcy i dla pasazera. Grandis przebija Mazde 5.

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 04-11-2013, 19:49   

Lancer ma tą samą przypadłość. U mnie coś na gwarancji wymieniali z elementów gumowych z przodu i z tyłu. Na dzień dzisiejszy nie pamiętam co dokładnie to było.

Podczas wymiany opon przedmuchałem okolice amortyzatora z przodu i "zabezpieczyłem" takim wynalazkiem sonax mos2oil. Wydaje mi się że jak za dużo syfu się nagromadzi w rejonach amortyzatorów z przodu to zaczyna to tam wszystko obcierać i takie zgrzyty się robią.

marco06 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Wysłany: 06-02-2014, 10:58   Re: Skrzypienie zawieszenia lewy przod

U mnie jest to samo, ale gdzieś czytałem że ten typ tak ma. Jeżeli sprawdziłeś zawieszenie i nie ma luzów, to nie ma się czym martwić.

magicadm 
Forumowicz

Auto: Grandis 2.4 AT, śp Lancer CK1
Wysłany: 12-02-2014, 19:53   

pozostaje jeszcze kwestia temperatury zewnętrznej
Mój Lancer na mrozie lubił poskrzypieć :)
Grandis chyba też tak ma :D

debowy81 
Nowy Forumowicz
debowy

Auto: mitsubishi grandis
Wysłany: 15-02-2014, 23:11   

Jakaś masakra z tym skrzypieniem jak kuter rybacki wiek XIV
:biggrin: :x

macia13 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2.4 MIVEC Automat
Wysłany: 17-02-2014, 11:03   

Właśnie, w moim Grandisie występuje takie okropne skrzypienie tylko, że z prawej strony, natężenie skrzypienia też bywa różne. Wydaje mi się, że zaczęło skrzypieć po tym jak wymieniłem amortyzator. Może jakiś pomysł :?:

martin77 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 01-05-2014, 21:16   

Koledzy problem skrzypienia rozwiazany dwie gumy lacznika stabilizatora za 120 zloty kupione w salonie i skrzypienia nie slychac.Dodam jeszcze do tematu ze wymienilem dwa przednie amorki(sa dwa rodzaje do naszych aut) firma kayaba jeden 345 oczywiscie przod.

marco06 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Wysłany: 01-05-2014, 21:23   

Jakie dwa rodzaje? Masz na myśli, żę inne do benzyny i diesla?

patrycjuszek 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Wysłany: 02-05-2014, 07:40   

Drugi rodzaj to tzw. na trudne warunki drogowe dedykowane do wersji 4x4. Ale pasują do każdego Grandisa. Cena to 380 zł szt u Japaneze. Oczywiscie KYB.
Mam takie założone, auto sie trochę podniosło 😏

martin77 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis
Wysłany: 02-05-2014, 07:53   

Tak jak kolega wyzej napisal!!!!

[ Dodano: 09-05-2014, 08:51 ]
Jednak po przrjechaniu kilkunastu kilometrow skrzypienie nadal slychac po wymianie gum lacznika stabilizatora,w salonie mowiono mi ze jeszcze gdzies sa gumy ktore moga byc tego przyczyna ale nie pamietam gdzie,temat sprobuje jeszcze raz ogarnac w lipcu i wtedy opisze czy problem zniknal!!!

martin778 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4
Wysłany: 11-08-2014, 17:31   

Widze Panowie ze jednak temat skrzypienia jescze nie ogarniety a moze sie myle jak ktos poradzil sobie z tym tematem to prosze o wskazowki.

Odpowiedz do tematu