Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] felgi aluminiowe
Autor Wiadomość
Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 21:57   

witam ja jestem nowym uzytkownikem no i posiadam colta od 1 miesiąca. Mam zalozone felgi 195/50/15 i musze powiedziec ze prowadzenie jest wysmienite lecz osiagi auta niestety spadaja :( co do komfortu to jak juz wczesniej pisaliscie jakies koleiny lub dziury to juz nie jest kolorowo. osobiscie mysle zmienic na 185 ale zobaczymy w przyszlosci. pozdrawiam

DjVentyl
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2007, 22:04   

przymierzalem takie felgi w zeszlym roku jak szukalem do swojego, 14x6 et 46 zakaldalem z przodu i nie bylo z niczym problemu ale nie podobal mi sie misiek na nich wiec sobie odpuscilem. jakby felaga miala 6.5-7cali to wtedy moglby byc problem

Kuczan
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2007, 19:07   

Czyli w Colcie 93r. jest rozstaw śrub 4x100 ?!

shortybmx
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2007, 19:17   

tak :p

sturmir 
Nowy Forumowicz

Auto: colt cjo glx
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2016, 17:24   

Witam
będę zaopatrywał się w felgi
ENZO 4x100 6jx14" et38

pytanie brzmi
185/60 czy 185/55

chodzi o kulturę jazdy ma się jeździć przyjemnie i chcę wozić ludzi na tylnej kanapie bez problemów.
auto na fabrycznym zawieszeniu bez kombinowania.
dziękuję za odpowiedzi

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 09-08-2016, 17:27   

185/60/14

pe emazed 
Forumowicz

Auto: CA4A
Wysłany: 12-08-2016, 23:18   

Z mojego doświadczenia
Standard prowadzi sie najlepiej
Zimówki mam 155x80x13 - polecane na forum, w zakretach bardzo miekko
Mialem na testy 185x55x15- alu - tragedia, zero komfortu, omijałem każdą dziurę a i tak sworzeń i końcówkę wywaliło po miesiącu
Teraz mam alu 14'' 6J i założyłem 175x65 - komfort w miare ok, na szybkich zakretach trochę zawija. Wiem ze powinny być 185 ale zależało mi na spalaniu. A hamulców mi nigdy nie brakowało.
Generalnie mam wrażenie że alu się prowadzą znacznie gorzej niż stalówki oryginalne. Nagle koleiny zaczęły stanowic problem. A szerokość opony ta sama.

Odpowiedz do tematu