|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przyciemnianie zegarka |
Autor |
Wiadomość |
B0RYS
Forumowicz
Auto: CS0 4G63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-06-2014, 18:08 Przyciemnianie zegarka
|
|
|
Witam,
czy orientuje się ktoś, który kabelek trzeba przeciąć by po włączeniu świateł nie przygasała deska rozdzielcza (głownie zegarek, ale też podświetlenie przycisków np. klimy.
Pisze w przenośni o przecięciu kabelka, ale zależy mi na tym, by to przygasanie deaktywować. Ślepy jestem i w słoneczne dni nie widzę zegarka. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 10-06-2014, 18:20
|
|
|
A nie masz przypadkiem ściemniacza skręconego na minimum ? |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 10-06-2014, 18:53
|
|
|
Kup termometr z zegarkiem od kolegi z forum (możesz ustawiać jasność dla świateł i bez świateł)
Zrób sobie jakieś światła dzienne, przez moduł lub przez dodatkowe DRL. |
|
|
|
 |
B0RYS
Forumowicz
Auto: CS0 4G63
|
Wysłany: 10-06-2014, 18:58
|
|
|
apg2312 napisał/a: | A nie masz przypadkiem ściemniacza skręconego na minimum ? |
Nie, mam na maksa, bo podświetlenie zegarów i tak jest kiepskie w tym modelu.
krzychu napisał/a: | Kup termometr z zegarkiem od kolegi z forum (możesz ustawiać jasność dla świateł i bez świateł)
Zrób sobie jakieś światła dzienne, przez moduł lub przez dodatkowe DRL. |
Takie rozwiązania to nie rozwiązania...
Musi być prościej, tylko potrzebna jest mądra głowa, która wie co i jak. Zapewne sygnał o tym, że światła pozycyjne zostały włączone idzie do lampek osobnym przewodem do układu w rodzaju "dimmer". W niektórych radiach niefabrycznych też jest taka funkcja. |
|
|
|
 |
Wojti75
Forumowicz
Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Sie 2012 Posty: 149 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-06-2014, 10:54
|
|
|
Ja również dodam od Siebie, że warto kupić zegareczek od naszego kolegi forumowego. Regulacja podświetlenia, trym 24H i co najfajniejsze to temperatura zewnętrzna.
Sprawuje sie super i montaż zajmuje jeden wieczór. |
|
|
|
 |
|
|