tankowanie lpg nocą |
Autor |
Wiadomość |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-05-2014, 15:22 tankowanie lpg nocą
|
|
|
Witam szanownych kolegów.
Wybieram sie za kilka dni w nocna trase przez pół naszego kraju.
W Łodzi bede w godzinach 3-4 w nocy, bede kierowal sie od Piotrkowa (stara droga) i dalej na Stryków i na Toruń.
Mam pytanie czy zatankuje gdzies po drodze w nocy LPG? Pytam bo kilka lat temu mialem z tym problem, a tym razem mam dosc konkretnie zaplanowana podroz.
Mile widziana jakas stacja na ktgorej mozna jeszcze kawe zamowic itp
Jakby ktos mogl podrzucic cos mniej wiecej gdzie bym mogl z tej usługi skorzystac
Pozdrawiam |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 29-05-2014, 16:02
|
|
|
Jeśli na stacji jest minimum dwóch pracowników to na pewno. |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 29-05-2014, 16:31
|
|
|
ja dzisiaj po raz pierwszy spotkałem się ze stacją samoobsługową LPG, chwila przeszkolenie z 8 rysunków i wszystko jasne. Niewiem jak na innych stacjach STATOIL
za niedługo w polsce każda stacja benzynowa ma być właśnie samoobsługowa jak w innych krajach bardziej ucywilozowanych. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
Bamber
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
|
Wysłany: 29-05-2014, 18:23
|
|
|
ja tankuję tylko sam od 2 tygodni i przynajmniej nie muszę czekać aż łaskawie jakiś jełop podejdzie. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
|
Wysłany: 29-05-2014, 19:29
|
|
|
Bialyjayz, tu nie chodzi o jakieś "ucywilizowanie" a o kasę za specjalne szkolenie. |
|
|
|
 |
bialyjayz
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 29-05-2014, 19:40
|
|
|
Bamber napisał/a: | ja tankuję tylko sam od 2 tygodni i przynajmniej nie muszę czekać aż łaskawie jakiś jełop podejdzie. |
legalnie ?
też mnie czasem denerwuję jak muszę 5 minut dzynkać a by ktoś łaskawie ruszył du...., mimo tego, że na stacji są dwie osoby. To wkońcu ich praca i za to im płacą, nie wymagam by się do mnie uśmiechali, i zagadywali grzeczniem chcę tylko jak najszybciej zatankować i odjechać. Najlepsze jest gdy po dłuższym dzynkaniu, wychodzą i padają słowa" Nie musi pan tak dzwonić,my dobrze słyszymy" to se myślę, czemu nie wyjdziesz ! ?
plecho1 napisał/a: | Bialyjayz, tu nie chodzi o jakieś "ucywilizowanie" a o kasę za specjalne szkolenie. |
aha, czyli że Nasz biedny kraj chcę na wszystkim co możliwe trzepać kasę i dlatego do tankowania gazu potrzebna jest osoba przeszkolona. Po wczorajszej wizycie stwierdzam, że nie potrzeba do tego jakiś specjlanych umiejętności, mi 30 sekund zajęło przeczytanie na dystrybutorze instrukcji obsługi, 30 sekund na wbicie sobie tego do głowy. Także w sumie 1 minuta. A taki kurs pewnie trwa dobrych kilka godzin jeśli nie dni i na końcu teścik jakiś z podchwytliwymi pytaniami.
Moja rada jest taka: niech dadzą zarobić klientom, poprzez nieprzyczymywanie ich na stacji dłużej niż tego wymaga czas. |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=84457
 |
|
|
|
 |
Bamber
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
|
Wysłany: 29-05-2014, 21:48
|
|
|
bialyjayz napisał/a: | legalnie ? |
jak najbardziej, mam pod ryjem Orlen i sądzę że ma gaz w czołówce jakości, momentanie były dystrybutory przerobione że jak se tankujesz musisz trzymać ten knefel ( tł. dla goroli guzik) |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
|
Wysłany: 29-05-2014, 22:58
|
|
|
Ja już z miesiąc temu sam tankowałem u nas na Orlenie. Weszła ustawa że można samemu tankować, tylko muszą być odpowiednie pistolety. Podobno gaz nie poleci jak źle zapniesz. Teraz na większości stacji pistolety zmieniają.
Jak dla mnie na plus, u mnie też trzeba było czekać, aż łaskawi pani kawę dopije i wyjdzie pomamrocze coś pod nosem, bo przecież jest noc i nie wiadomo ile roboty i łaskawie gaz zatankuje. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
j-rules
Mitsumaniak devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
|
Wysłany: 30-05-2014, 13:28
|
|
|
No, ale gdzie bede mial w razie czego taka stacje po drodze, na ktorej beda odpowiednie pistolety? |
_________________ Najpierw ty popracujesz a ja odpoczne, pozniej na odwrót, ja odpoczne a ty popracujesz
 |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
|
Wysłany: 31-05-2014, 18:24
|
|
|
Podejrzewam że większość Orlenowskich ma pozmieniane, bo to raczej odgórnie idzie. A gdzie są zlokalizowane, może koledzy z Łodzi pomogą, albo w nawi poszukaj. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 10-06-2014, 11:09
|
|
|
Na pewno Przybyszewskiego 327 (za Puszkina jadąc od centrum w stronę Olechowa), ja tylko tam..:) |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
|
Wysłany: 10-06-2014, 19:03
|
|
|
Ja od zawsze tankuję sam. Każdym pistoletem i tylko kilka razy się dąsali, że samemu nie wolno.
bialyjayz napisał/a: | A taki kurs pewnie trwa dobrych kilka godzin jeśli nie dni i na końcu teścik jakiś z podchwytliwymi pytaniami. |
Cztery godziny ględzenia pana z SEP-u i dwa pytanka na koniec z tego o czym było gadane. Uprawnienia ważne 5 lat i jak ktoś nie ma dosyć tankowania to kolejny kurs na kolejne 5 lat. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
|