Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
tankowanie lpg nocą
Autor Wiadomość
j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-05-2014, 15:22   tankowanie lpg nocą

Witam szanownych kolegów.
Wybieram sie za kilka dni w nocna trase przez pół naszego kraju.
W Łodzi bede w godzinach 3-4 w nocy, bede kierowal sie od Piotrkowa (stara droga) i dalej na Stryków i na Toruń.
Mam pytanie czy zatankuje gdzies po drodze w nocy LPG? Pytam bo kilka lat temu mialem z tym problem, a tym razem mam dosc konkretnie zaplanowana podroz.
Mile widziana jakas stacja na ktgorej mozna jeszcze kawe zamowic itp :)
Jakby ktos mogl podrzucic cos mniej wiecej gdzie bym mogl z tej usługi skorzystac :)
Pozdrawiam :)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-05-2014, 16:02   

Jeśli na stacji jest minimum dwóch pracowników to na pewno.

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 29-05-2014, 16:31   

ja dzisiaj po raz pierwszy spotkałem się ze stacją samoobsługową LPG, chwila przeszkolenie z 8 rysunków i wszystko jasne. Niewiem jak na innych stacjach STATOIL :)
za niedługo w polsce każda stacja benzynowa ma być właśnie samoobsługowa jak w innych krajach bardziej ucywilozowanych. :)

Bamber 
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
Wysłany: 29-05-2014, 18:23   

ja tankuję tylko sam od 2 tygodni i przynajmniej nie muszę czekać aż łaskawie jakiś jełop podejdzie.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 29-05-2014, 19:29   

Bialyjayz, tu nie chodzi o jakieś "ucywilizowanie" a o kasę za specjalne szkolenie.

bialyjayz 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Avance
Wysłany: 29-05-2014, 19:40   

Bamber napisał/a:
ja tankuję tylko sam od 2 tygodni i przynajmniej nie muszę czekać aż łaskawie jakiś jełop podejdzie.

legalnie ?
też mnie czasem denerwuję jak muszę 5 minut dzynkać a by ktoś łaskawie ruszył du...., mimo tego, że na stacji są dwie osoby. To wkońcu ich praca i za to im płacą, nie wymagam by się do mnie uśmiechali, i zagadywali grzeczniem chcę tylko jak najszybciej zatankować i odjechać. Najlepsze jest gdy po dłuższym dzynkaniu, wychodzą i padają słowa" Nie musi pan tak dzwonić,my dobrze słyszymy" to se myślę, czemu nie wyjdziesz ! ? :P

plecho1 napisał/a:
Bialyjayz, tu nie chodzi o jakieś "ucywilizowanie" a o kasę za specjalne szkolenie.

aha, czyli że Nasz biedny kraj chcę na wszystkim co możliwe trzepać kasę i dlatego do tankowania gazu potrzebna jest osoba przeszkolona. Po wczorajszej wizycie stwierdzam, że nie potrzeba do tego jakiś specjlanych umiejętności, mi 30 sekund zajęło przeczytanie na dystrybutorze instrukcji obsługi, 30 sekund na wbicie sobie tego do głowy. Także w sumie 1 minuta. A taki kurs pewnie trwa dobrych kilka godzin jeśli nie dni i na końcu teścik jakiś z podchwytliwymi pytaniami.
Moja rada jest taka: niech dadzą zarobić klientom, poprzez nieprzyczymywanie ich na stacji dłużej niż tego wymaga czas.

Bamber 
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
Wysłany: 29-05-2014, 21:48   

bialyjayz napisał/a:
legalnie ?

jak najbardziej, mam pod ryjem Orlen i sądzę że ma gaz w czołówce jakości, momentanie były dystrybutory przerobione że jak se tankujesz musisz trzymać ten knefel ( tł. dla goroli guzik)

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 29-05-2014, 22:58   

Ja już z miesiąc temu sam tankowałem u nas na Orlenie. Weszła ustawa że można samemu tankować, tylko muszą być odpowiednie pistolety. Podobno gaz nie poleci jak źle zapniesz. Teraz na większości stacji pistolety zmieniają.

Jak dla mnie na plus, u mnie też trzeba było czekać, aż łaskawi pani kawę dopije i wyjdzie pomamrocze coś pod nosem, bo przecież jest noc i nie wiadomo ile roboty i łaskawie gaz zatankuje. :evil:
Przygarnąłem BMW :-D

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 30-05-2014, 13:28   

No, ale gdzie bede mial w razie czego taka stacje po drodze, na ktorej beda odpowiednie pistolety?

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 31-05-2014, 18:24   

Podejrzewam że większość Orlenowskich ma pozmieniane, bo to raczej odgórnie idzie. A gdzie są zlokalizowane, może koledzy z Łodzi pomogą, albo w nawi poszukaj.
Przygarnąłem BMW :-D

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 10-06-2014, 11:09   

Na pewno Przybyszewskiego 327 (za Puszkina jadąc od centrum w stronę Olechowa), ja tylko tam..:)

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 10-06-2014, 19:03   

Ja od zawsze tankuję sam. Każdym pistoletem i tylko kilka razy się dąsali, że samemu nie wolno.
bialyjayz napisał/a:
A taki kurs pewnie trwa dobrych kilka godzin jeśli nie dni i na końcu teścik jakiś z podchwytliwymi pytaniami.

Cztery godziny ględzenia pana z SEP-u i dwa pytanka na koniec z tego o czym było gadane. Uprawnienia ważne 5 lat i jak ktoś nie ma dosyć tankowania to kolejny kurs na kolejne 5 lat.

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Odpowiedz do tematu