Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Tomek
15-06-2014, 16:49
Mitsubishi Lancer VII - prośba o ocenę
Autor Wiadomość
adik356
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2014, 13:01   Mitsubishi Lancer VII - prośba o ocenę

Na początku witam serdecznie :) Baba kupuje auto - czyli ja ;) znalazłam to oto cudo http://moto.gratka.pl/tre...?utm_source=brc Ale poza tym, że mi się podoba to sama niewiele mogę wywnioskować z ogłoszenia. Także zwracam się z prośbą o ocenę do Was. Czy ktoś mógłby rzucić okiem czy warto je kupić? Dzięki za wszystkie porady.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-06-2014, 14:49   

Edit po przeniesieniu posta do odpowiedniego podforum.

Wojti75 
Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Wysłany: 15-06-2014, 23:09   Re: Mitsubishi Lancer VII - prośba o ocenę

adik356 napisał/a:
Na początku witam serdecznie :) Baba kupuje auto - czyli ja ;) znalazłam to oto cudo http://moto.gratka.pl/tre...?utm_source=brc Ale poza tym, że mi się podoba to sama niewiele mogę wywnioskować z ogłoszenia. Także zwracam się z prośbą o ocenę do Was. Czy ktoś mógłby rzucić okiem czy warto je kupić? Dzięki za wszystkie porady.

Myślę, że wart obejrzenia osobiście. Przebieg chyba faktyczny - mam podobnego tylko o rok młodszego. Do tego należy zadać pytanie czy rozrząd był ostatnio wymieniany jesli nie to od razu do wymiany. Ze zdjęć ciężko okreslić czy był blacharsko naprawiany czy nie.
Ogólnie auto wygląda przyzwoicie.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 16-06-2014, 21:18   

Wygląda ładnie, ale...
- do weryfikacji na miejscu wyposażenie - poduszki, bagażnik na dach
- kierownica wielofunkcyjna ?
- i chyba najważniejsze - pali się check engine.

Bamber 
Mitsumaniak

Auto: Lancer combi 1,6
Wysłany: 16-06-2014, 21:51   

Wyglada fajnie ale jak kolega napisał szczegóły to na miejscu trzeba. Mam identycznego z takim samym wyposażeniem. U mnie chceck sie pali z grzałki sondy i wniczym to nie przeszkadza poza tym że w oczy kole.

Hornet 
Forumowicz

Wysłany: 16-06-2014, 22:17   

Bamber napisał/a:
U mnie chceck sie pali z grzałki sondy i wniczym to nie przeszkadza poza tym że w oczy kole.

Co wcale nie oznacza, że tam pali się z tego samego powodu. Trzeba sprawdzić w jakimś warsztacie lub stacji diagnostycznej. Zawsze to może być powód do zbicia ceny.

Adik uważaj - w naszych miśkach wystarczy odłączyć akumulator na chwilę i błąd "ginie".
Potem wróci, a sprzedawca będzie się zarzekał, że u niego wszystko było ok i po prostu padło na Ciebie.

Wojti75 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2014, 09:40   

Hornet napisał/a:
Bamber napisał/a:
U mnie chceck sie pali z grzałki sondy i wniczym to nie przeszkadza poza tym że w oczy kole.

Co wcale nie oznacza, że tam pali się z tego samego powodu. Trzeba sprawdzić w jakimś warsztacie lub stacji diagnostycznej.

U mnie też się pojawia i znika. Mój brat ma program diagnostyczny - już w 3 takim lancerze to się pojawia i u wszystkich nas komp informuje o błędzie katalizatora (pewnie będzie do wymiany :( ). Uwaga: takim programem można skasować aby się nie świeciło i to będzie na jakiś czas i potem powróci. Sam się obawiałem i chciałem sprawdzić więc wyszło (ale z tym da się jeździć.)

Hornet 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2014, 21:01   

P0421 ?

Wojti75 
Forumowicz

Wysłany: 17-06-2014, 22:52   

Hornet napisał/a: