Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 01:51
[ALL] woda pod autem i bieg wsteczny :(
Autor Wiadomość
Rado
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 16:25   [ALL] woda pod autem i bieg wsteczny :(

po wjechaniu na parking po ok 20 min postoju widac spora plame wody, wielkosci powiedzmy kartki A5, plama jest mniej wiecej pod kolektorem wydechowym, tuz za miska
co to moze byc? czy to cos powaznego?

drugi problem dotyczy skrzyni, jak wrzucam wsteczny od czasu do czasu (mimo dobrze wcisnietego sprzegla) czuje jednorazowe drganie, tak jakbym sprzedla nie wciasnal do konca, jest to tylko na wstepcznym, reszta biegow wchodzi bez problemow. Czy to oznacza ze skrzynia powoli sie bedzie rozpadac? :(
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  

karolkk84
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 16:59   

Co do wstecznego japonczyki tak maja ze czasem wsteczny zgrzytnie, niech mnie ktos poprawi jesli to nie prawda ale u mnie tak bylo od zawsze i mechanior mnie tak uspokajal.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2007, 17:31   

Lena napisał/a:
spora plame wody, wielkosci powiedzmy kartki A5, plama jest mniej wiecej pod kolektorem wydechowym, tuz za miska
co to moze byc? czy to cos powaznego?

Cieknie skądś płyn. Jak poprzednio wszystko było OK i nie było nic rozkręcane przy silniku, to pewnie pompa wody dogorywa (rozszczelniła się)

Lena napisał/a:
drugi problem dotyczy skrzyni

Czasem tak jest, że wsteczny wchodzi bardziej "brutalnie"

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 08-03-2007, 17:36   

karolkk84 napisał/a:
Co do wstecznego japonczyki tak maja ze czasem wsteczny zgrzytnie, niech mnie ktos poprawi jesli to nie prawda
Zgadzam się. Po pewnym przebiegu tak lubią fiksować. Moja rada: przed włączeniem wstecznego wbić np. "trójkę" lub "czwórkę" i później wsteczny. To działa.

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 21:25   

josie ale jaki plyn cieknie? sprawdzalem wszystko, chlodnica, plyny do szyb, hamulcowy i wszystkich poziom sie nie zmienil, co podejrzewasz i czy to jest grozne dla auta?

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 09-03-2007, 13:15   

z ktorej czesci wawy jestes? moze podskoczyl bym do ciebie looknal:) co to za plyn ci ucieka?

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 18:02   

ogolnie przez weekend bede w wiekszosci czasu przebywal na woli (okolice wola park), ogolnie mieszkam przy metro sluzew, zaraz bede wyjezdzal na wat wiec bede mial okazje sprawdzic czy jeszcze cieknie, tak jak mowilem nie cieknie non stop tylko jak sie wylaczy silnik i przez jakis czas, pozniej jest ok, chociaz lepiej byloby podjechac gdzies gdzie mozna by zajrzec na podwozie auta niz klasc sie na ulicy przed blokiem :(

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-03-2007, 19:48   

szkoda ze wczesniej nie napisales ja wlasnie wrocilem z watu:) jakies 30 minut temu:) czyli pewnie bysmy sie spotkali ;) wrazie czegos daj jutro znac na 509503020 to podskocze do ciebie i moge ogladnac:) moze cos we 2 ujzymy:) tylko miej litosc nie dzwon przed 10 bo dzis nocke zarywam...

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 21:33   

spoko luz, jutro tez bede na wacie od ok 14.30 mam zajecia, ale mozemy wczesniej sie gdzies tam w okolicach spotkac, odezwe sie jutro na koma z rana na koma, dzieki za pomoc :)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 09-03-2007, 23:51   

jesli masz klime, to czasami kapie z parownika - szczegolnie jak cieplo na dworzu, to sie skrapla na nim para i cieknie

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 23:56   

chcialbym ale niestety nie mam klimy :(

czarnuch23 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-03-2007, 21:15   

Lena rozwiazales swoj problem? nieodzywales sie do mnie :P a ne namierzylem twojego auta nigdzie przy uczelni WAT :P daj znac jesli tak:)

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2007, 00:27   

napisalem wiadomosc na pw :) w sumie jak narazie nie widze zadnych plam, za kazdym razem jak przechodze obok auta padam przed nim na kolana sprawdzic i jakos przestalo cieknac, jak w przyszlosci znow cos sie pojawi to juz bede musial pojechac na kanal zerknac dokladnie co sie tam dzieje, narazie jest sucho... dzieki za pomoc

Odpowiedz do tematu