Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Opinie o produktach Proline
Autor Wiadomość
richard 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-07-2014, 16:43   Opinie o produktach Proline

Witam wszystkich.

Mam w garażu narzędzia kilku różnych firm i postanowiłem zrobić z tym porządek. Mowa także o narzędziach ogrodniczych. Wybadałem producenta narzędzi Proline, dla samochodów/ogrodów, mają klucze nasadowe, wkrętaki itp. U mnie w garażu kilka kluczy od nich też by się znalazło. Tak jak mówiłem chcę pozbyć się zużytych narzędzi i kupić za jednym zamachem raz a porządnie wszystko co mi potrzeba, czyli klucze nasadowe, łopatę, grabie, szpaechelkę itd. Warto się tym Prolinem zainteresować? Ceny przystępne, a z tych co od nich mam jestem zadowolony.

darcun4 
Forumowicz

Auto: MSS
Wysłany: 13-07-2014, 17:17   

94-ro częściowego kompletu kluczy nasadowych (+ imbusy+torx'y) używam już ok 5 lat. Nie mam żadnych zastrzeżeń, a zdarzyło mi się już odkręcać piastę kluczem 32 z rączką przedłużoną ok. 60 cm rurki 3/4'.

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 13-07-2014, 21:22   

Jak kupować to coś porządnego ja się nastawiłem na jonnesway choć proline sa całkiem całkiem

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 14-07-2014, 21:32   

Też miałem kilka rzeczy Proline i nawet nawet. Ale za te ceny to wiadomo że wieki nie wytrzyma. Takie rzeczy jak łopatę czy grabie to kupuj śmiało. Ale klucze nasadowe tu bym się zastanowił, zależy co będziesz nimi robił i jak często, ale nie używałem, więc nie wiem jak z ich jakością. Ja z 7 lat temu kupiłem Kingtony i tłukę nimi do teraz, nieraz na metrowych rurkach, ale też już kilka końcówek urwałem.
Kuzyn pracuje w sklepie budowlanym i też mają trochę narzędzi z Proline, typu kielnie, szpachelki, nożyce do blachy, zszywacze, piłki (takie typowo budowlane). Z tego co mi mówił to ludzie chwalą tą firmę, że za tą cenę dość dobra jakość.
Przygarnąłem BMW :-D

richard 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-07-2014, 16:39   

Co ja mogę z tymi narzędziami do garażu robić. Po prostu prace typu wykręcenie akumulatora, wymiana koła jak będzie trzeba, wkrętaki jak to wkrętaki by np. rozkręcić sprzęt domowy jak puści jakieś kabel i go ewentualnie przylutować, zmienić gniazdko elektryczne itp. Chociaż czasem pewnie i zdarzy się coś co będzie wymagać użycia nieco siły. To polecacie brać?

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 19-07-2014, 19:58   

Ja kompletuję zestaw z Beta (mają fajny zestaw 1/2 i 1/4 dość tanio w preskryptywnie czasu bardzo przemyślany, mają też fajny klucz grzechotkę w 4 rozmiarach czyli 2 klucze = 8 rozmiarów) i Proxxon (klucze oczkowe, płaskie w fajnych uchwytach coby nie pogubić). Z Proline akurat ma kobyłki bo miały trochę lepsze "jarzmo". Takie mało ważne rzeczy (które nie muszą być mocne) można brać np. z Yato. Kiedyś szukałem po firmach i tylko Yato ma bardzo szeroką ofertę. Ale nie jest to jakaś poważne firma, często można coś przekręcić czy złamać...

kaczka81s 
Forumowicz

Wysłany: 20-07-2014, 01:25   

richard napisał/a:
To polecacie brać?

Jak na takie drobne robótki to wystarczą.

richard 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-07-2014, 20:16   

Dzięki wszystkim za pomoc. Dobra, to ja zamówiłem te Proliny w sklepie internetowym, przyjdzie jakaś wielka paka jakbym zaopatrzenie zamawiał. Przy okazji dowiedziałem się o narzędziach w wersji wzmocnionej i zamówiłem kilka bardziej ryzykownych narzędzi właśnie w tym wydaniu HD.

kaczka81s 
Forumowicz

Wysłany: 22-07-2014, 22:57   

richard napisał/a:
Przy okazji dowiedziałem się o narzędziach w wersji wzmocnionej i zamówiłem kilka bardziej ryzykownych narzędzi właśnie w tym wydaniu HD.

Bardzo dobry pomysł.
A tak swoją drogą to ja o nich nie słyszałem :|

richard 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-07-2014, 18:47   

Na wersję HD dają 10 lat gwarancji. Chyba wystarczy. :)

Odpowiedz do tematu