Przesunięty przez: Hubeeert 21-03-2007, 01:51 |
[ALL] jak przykrecic radio od tylu? |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-03-2007, 09:07
|
|
|
wiecie - opinii o zabezpieczaniu radyjek jest mnostwo - przypomina mi sie anegdota z lat studiow, jak koledze ukradli radio wybijajac szybe pod uczelnia; wstawil szybe i zostawial od tej pory kartke: "w tym aucie nie ma radia"
az ktoregos dnia patrzy - znow szyba wybita, w srodku lezy kartka: "juz jest" a pod nia jakis stary radioodbiornik typu Safari z Poloneza
tez kiedys mialem radio z panelem i kieszenia (sprzedalem Bartkowi) i przyznam, ze celowo szukalem takiego egzemplarza, ale to akurat zlodzieje sa nienormalni a nie ludzie przykrecajacy radia, wiec nie mozna podchodzic do sprawy tak, zeby ulatwiac bandycie zycie... |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 06-03-2007, 14:11
|
|
|
Co do wycagania radia... jesli ide u mnie w miesciine na zakupy sciagam tylko panel... ale jesliide w centrum wawy to biore radio.. nie jest to wielki ciezar a jest wygodna raczka pozwala normalnie niesc... wychodze z zalozenia ze jak zostawie to radio na chwile to jak na zlosc ktos wywali mi szybe.. tak wiec unikam takich akcji:) |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 16:44
|
|
|
Jak to jest. Złodzieje polują na super radyjka czy wpierw wywalają szybę a później patrzą jakie radio? Bo w sumie ja nie mam zbyt wypasionego więc czuję się w miarę bezpieczniea i tak panel ściagam. Z drugiej strony pod radiem mam cb a jego już nie mam jak ukryć...
Niech złodzieje się wypowiedzą |
|
|
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 16:58
|
|
|
To zalezy od zlodzieja profesjonalisci patrza czy warto, byle dresik ktory potrzebuje na dzialke raczej nie patrzy, tak ja to widze.
Sam myslalem zeby nakleic na radiu naklejke jakiejs super firmy tupu First czy Medion wtedy odpadna mi profesjonalisci z listy potencjalnych chetnych |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 17:17
|
|
|
karolkk84 napisał/a: | nakleic na radiu naklejke jakiejs super firmy tupu First czy Medion |
ja proponuję na tylnej szybie |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 06-03-2007, 17:39
|
|
|
Kradną wszystko:
same radia (bez panela)
same panele
ładowarki samochodowe
zestawy słuchawkowe
latarki
słuchawki bluetooth
itp.
Lepiej nie ryzykować, bo większość to łapserdaki, które najpierw tłuką szybę, a potem sprawdzają co jest do wzięcia (po ciemku nie zawsze widać co to za radio). |
|
 |
karolkk84 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2007, 18:35
|
|
|
Ficu865 napisał/a: | ja proponuję na tylnej szybie |
Na tylnej szybie tylko PAJONIER |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2007, 11:27
|
|
|
Mojemu koledze w Warszawie ostatnio "geniusze" zostawili ładny prezent w samochodzie - śruboręt.......w nowym radiu Kenwood
Najwidoczniej nie mogli wyjąć radia skur*****y i tak wyładowali swoją frustrację |
|
|
|
 |
|