|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Marcin-Krak 13-10-2007, 14:14 |
[CA4A 1.6] Po dodaniu gazu rzuca silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-03-2007, 10:50
|
|
|
no to Hugo - po aku do sklep marsz
bo jakbys nie wiedzial, ECU do skladu mieszanki bierze rowniez pod uwage napiecie na aku |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 14-03-2007, 12:58
|
|
|
Po pierwsze dla każdego kto mi podpowiadał po punkciku "pomógł".
Po drugie powoli muszę pomyśleć o wymianie kabli WN (choć teraz auto chodzi idealnie-odpukać ), bo na tych co mam założone jest napis Yazaki 1992 Jeszcze oryginalne. Co ciekawe nie mają przebić (sprawdzane nocą).
Z ciekawostek to jeszcze taka rzecz: w ogóle nie regulowałem wolnych obrotów po czyszczeniu przepustnicy, ani nie czekałem po rozładowaniu akumulatora aż ECU powróci do swych ustawień. Pochodził chwilkę i zaraz pojechałem na przejażdżkę. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń do pracy czegokolwiek. Obroty na zimnym 1300, po przejechaniu ok. 1 km na 900 (żadnego falowania, skakania wskazówki-nic). Po następnych kilkuset metrach obroty ustaliły się na ok. 750-800 (niedokładne wyskalowanie obrotomierza i trudno odczytać obroty) i tak pozostały. Wiec nawet tych obrotów nie będę dotykał. Auto na zimnym odpala po drugim obrocie wału a na rozgrzanym "na dotyk". W takim razie temat zostaje zawieszony-mam nadzieję na zawsze. |
|
|
|
 |
|
|