|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ] Montaż AIR BAG |
Autor |
Wiadomość |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 12-09-2014, 07:59 [CJ] Montaż AIR BAG
|
|
|
Witam. Mam w planach zamontowanie poduszek w moim colcie CJ0. Mam wszystkie potrzebne rzeczy oprócz instalacji elektrycznej w aucie. . Poprostu mój colt był tak zaoszczędzony na miedzi że nie miał nic oprócz wspomagania i immo i żadnych wiązek przygotowanych pod ewentualny montaż czegokolwiek. Schemat Air Bag posiadam więc wykonam sobie instalkę sam . Proszę o jakieś podpowiedzi , sugestie, wszystkie za i przeciw , i na co zwrócić szczególną uwagę. |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 14-09-2014, 14:37
|
|
|
Karoserie z airbagiem mają za sobą homologacje, certyfikaty, atesty i takie tam - sam rozumiesz... Podobno wersje bez airbagu i z nim różnią się charakterystyką stref zgniotu a to ma wpływ na zachowanie shock sensorów.
Przeróbki w systemach bezpieczeństwa, to raczej śliska sprawa...
A, co z napinaczami pasów, bo nic nie piszesz?
- Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Lip 2010 Posty: 253 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 15-09-2014, 10:13
|
|
|
W sumie to znam colty od podszewki i mój jest zbudowany tak samo jak pozostałe. Wogóle jakiś biały kruk się trafił że bez poduszek nawet. Nie spotkałem się jeszcze z takim gołym CJ . Napinacze pirotechniczne nie występowały w colcie. Ale jest tam jakiś system mechaniczny z tego co wiem. A że moje pasy się nie zwijają to będą 2 pieczenie na jednym ogniu i zamontuje też pasy od wersji z poduchami. Fotele już mam z air bagiem. Deskę przełożyłem , pozostało zamontować sensory boczne na słupkach i poprowadzić instalkę. Być może będę miał fabryczne wiązki z wtyczkami to wtedy nawet nie będzie trzeba lutować. . ewentualnie tylko zasilania i masy na sterownik |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 15-09-2014, 11:10
|
|
|
Przy takiej wiedzy wszystko musi pójść sprawnie. Życzę powodzenia.
- Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|