|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Automatyczne ryglowanie zamków po ruszeniu |
Autor |
Wiadomość |
BTV
Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 144 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 03-10-2014, 00:40 Automatyczne ryglowanie zamków po ruszeniu
|
|
|
Witam,
Chcę uruchomić w swoim Grandisie automatyczne ryglowanie centralnego zamka po ruszeniu, tak jak to można ustawić, kiedy ma się ten dotykowy duży kolorowy wyświetlacz. W moim jest zwykły no i ktoś niedawno mi podpowiedział, że to jest funkcja w komputerze i można to włączyć w serwisie tak jak wiele innych funkcji.
No i w serwisie kaplica - pomijając, że nie znajdowali w bazie mojego VIN, ale też w kompie serwisowym nie była aktywna opcja do zmiany ustawień.
Czy dali ciała w serwisie i jest jakiś sposób, żeby ustawić na stałe automatyczne ryglowanie? Czy też tylko w wersjach wyposażonych w duży dotykowy LCD można sobie samemu zmieniać wszystkie ustawienia?
I czy w prosty sposób można jakoś zrobić swapa na oryginalny dotykowy LCD i czy wtyczki są takie same i czy wszystko będzie działać? Czy temat jest bardziej złożony?
Na coś takiego na przykład:
http://allegro.pl/nawigac...4599918647.html |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 03-10-2014, 08:29
|
|
|
Dolączam do pytania, też jestem zainteresowany nad włożeniem takiej np. fabryczej navi.
co do ryglowania to u mnie wystepuje ono jedynie jeśli otworze pilotem auto i przez jakiś czas nie otworzą się drzwi pojazdu. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-10-2014, 08:54
|
|
|
Grandis po 2005 lub młodszy? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 03-10-2014, 09:00