Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS ALL] Wkład lusterka od strony kierowcy.
Autor Wiadomość
machu
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 10:56   

No wlasnie a moj problem z "niegrzejacym" lustrkiem rozwiazal dzisiaj ktorys z sasiadow - wylamujac cale lusterko. Co prawda nie odpadlo jeszcze, ale mocowanie, to ktore zezwala na obracanie/skladanie lusterka zostalo zlamane a cale szklo potluczone. Efekt jest taki, ze lusteko ani nie grzeje, ani nie posiada elektrycznego sterowania.

Musze zatem zmienic cale lusterko na nowe.

Czy ktos wie jaki jest koszt calego lusterka? Czy warto siegnac po uzywane (pewnie lakierowanie bedzie konieczne). Moze ktos wie jak sie je montuje?

Bede wdzieczny za podpowiedz.
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 06-10-2014, 20:47, w całości zmieniany 2 razy  

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 11:01   lustro

zobacz to:http://www.allegro.pl/item300071423_lusterko_zewnetrzne_prawe_mitsubishi_space_star.html
pzdr

[ Dodano: 15-02-2008, 11:06 ]
Montaż jest dość prosty. Trzeba zacząć od zdjęcia wewnętrznej (znajdującej się po wewnętrznej stronie drzwi) osłony ( trójkątna), są tam o ile pamiętam trzy śruby M10 w układzie dwie na górze i jedna niżej. Chyba do tej dolnej potrzebny jest nasadowy klucz, bo znajduje się głębiej. Po odkręceniu tych śrub i odlączeniu kostek lusterko zostaje w dłoni :-) Sorki za chaotyczny opis ale robiłem to raz jakiś czas temu, ale chyba się nie mylę....

[ Dodano: 15-02-2008, 14:32 ]
Sorki demontaż jest dość prosty, montaż zresztą też. POnawiam pytanie sprzed paru dni: czy ktoś ma może pojęcie dlaczego nie otwiera mi się w "manualu" do MSS strona dotycząca lusterek? PliS! Pomocy
Ostatnio zmieniony przez JCH 15-02-2008, 11:46, w całości zmieniany 1 raz  

niutiger
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 14:15   

No to + dla Moominka. Kupiłem uniwersalny wkład za grosze (o tym już chyba pisałem).
Wyjąłem stary wkład i odkleiłem mocowanie z tworzywa. Odkleiłem uszkodzoną oryginalną matę grzewczą i nakleiłem uniwersalną. Nie pokrywa ona niestety wkładu lusterka tak idealnie jak oryginalna ale przynajmniej 85% jest pokryte. Dodatkowo musiałem nawiercić otworki w tym czarnym mocowaniu z tworzywa bo końcówki styków są w innym miejscu. Jeścze troszkę taśmy dwustronnej żeby przykleić mocowanie z tworzywa. No i działa świetnie (tzn. odmraża) co mogłem sprawdzić w weekend. W sumie 7 zł i 15 minut zabawy. Dobrze, że nie skusiłem się na oryginał za 220 zł.

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2008, 20:23   

Hallo
..mam problem z otwarciem manualu z rozdziałem o lusterkach..POMOCY!!!!

zaqos 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,9DI-D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2012, 21:16   [MSS ALL] zwierciadlo lewego lusterka

witam,
dziś gdy zamykałem drzwi odpadło mi zwierciadełko z lewego lusterka. Rano było dość mroźno (-10), możliwe, że pomiędzy zwierciadło a plastikową podkładkę weszła woda i mróz to rozsadził? czy powinienem szukać przyczyny w złośliwości kogoś, kto chciał mnie tego lusterka pozbawić ;P ? Nowy wkład z mata grzewczą na Alledrogo to koszt 27 zł + przesyłka. Używa ktoś tych wkładów? Warto to kupić, czy szukać nowego oryginału, ew. używki ?

cygan555 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 2004r. Comfort
Wysłany: 31-01-2012, 14:37   wkład

Nie używaj samych szkieł kup na aledrogo cały wkład z uchwytem. Miałem identyczną sytuacje poprzedniej zimy, kupilem same szkło na taśmie dwustronnej i słabiej sie zozgrzewa gdyż jest większa odległosc od maty grzewczej.

zaqos 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,9DI-D
Wysłany: 31-01-2012, 16:42   

Zamówiłem już kompletny wkład wraz z matą grzewczą, całość z wysyłką 62zł.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 31-01-2012, 19:52   

Mam u siebie w aucie wymienione szkło przez poprzedniego właściciela i potwierdzam, że znacznie wolniej się rozgrzewa niż to oryginalne. Tzn. prawe lusterko jest całkowicie rozmrożone, a lewe w tym czasie w połowie.

mirosi 
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID 2003r
Wysłany: 06-10-2014, 18:44   [MSS DID] WKŁAD LUSTERKA LEWEGO DID 1,9 2002

Witam
niby banalna sprawa, przy mijance rozbiłem lusterko (elektryczne, podgrzewane) i myślałem, że raz dwa je wymienię ale... w 3 miejscach gdzie dzwoniłem powiedzieli =, że nie mają o takich wymiarach tylko mniejsze. W dwóch powiedzieli, że mają takie i CHYBA powinien wkład pasować. Zgłupiałem bo byłem pewien, że jest jeden wymiar i wstrzymałem się z zakupem, w serwisie wkład kosztuje 230zł horror!!
Wysokość obudowy – 116mm
lusterka – 97mm
Szerokość obudowy – 186mm
lusterka – 180mm
Może znacie miejsce pewne gdzie mogę kupić bez strachu, że nie będzie pasował?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 06-10-2014, 19:01   

Może lepiej kupić używkę z alledrogo :D .
Tylko trzeba dopytać czy nie od Anglika i aby było polifcie :wink: .

landzio
[Usunięty]

Wysłany: 06-10-2014, 19:19   

nowy wklad na allegro 30zł kupowalem dziala elegancko
http://allegro.pl/wklad-l...4652453815.html

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 06-10-2014, 20:39   

Ja miałem na myśli całe lusterko :wink: .

Odpowiedz do tematu