|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zmiana opon na 225/70 R16 Bridgestone Dueller A/T? |
Autor |
Wiadomość |
elektri
Mitsumaniak elektri
Auto: O III INTENSE CVT 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Paź 2013 Posty: 121 Skąd: Obrzeża puszczy ;)
|
Wysłany: 07-10-2014, 10:54
|
|
|
Niestety to nasze rodzime ....
Dokopać, wykpić, wyśmiać ....
Post dotyczy opon w kontekście wyjazdu (zjazdu z asfaltu).
Dla wielu "bulwarowców" zjazd na nieutwardzone pobocze jest wielkim wyzwaniem, co nie przeszkadza im udawać znawców ...
Mam nadzieję, że takich nie ma na tym forum.
Uważam, że zmiana opon z "fabrycznych" na bardziej terenowe wpłynie pozytywnie i na żywotność skrzyni.
Podpięty przez Krzycha filmik, choć jest rodzajem reklamy, pokazuje, że ten samochód nadaje się do zjechania ciut dalej niż pobocze.
Gerwazjusz napisał/a: | będę jeździł na pewno sporo poza asfaltem. Raczej piach, żwir, ziemia, strumyki (mokre kamienie) niż typowe nizinne błoto |
Osobiście traktuję tą wypowiedź, jako chęć przygotowania się, do jazdy po tamtejszych drogach, a nie do rajdu przeprawowego i jestem bardzo ciekawy wrażeń
Sam też mam zakusy, na wypad w Beskidy, czy Bieszczady jesienią. Byłem tam nie raz na nogach, więc pokazanie tego piękna dzieciom uważam za powinność.
Jeżeli coś mogę ze swojej strony dodać, to uważaj na przedni zderzak, bo lekkie boczne przytarcie może skutkować zerwaniem zaczepów świateł dziennych
Nie jestem mechanikiem, ale nie sądzę, żeby jakikolwiek producent aż tak się pomylił.
Skrzynia CVT jest rozwiązaniem znanym od wielu lat i na pewno przetestowanym w różnych warunkach.
Mowa tu jest o wyjeździe na kilka dni, może miesiąc, a nie używaniu jako samochód dla gajowego w Beskidzkiej bacówce.
Choć nie zdziwił bym się, gdyby się okazało, że kiedyś ktoś w takiej roli zobaczy kiedyś Outlandera
Jeżeli jeszcze nie pojechałeś, to życzę powodzenia, a jeżeli już wróciłeś, to liczę, że coś skrobniesz |
|
|
|
 |
|
|