Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Toyota Yaris 1.0 Terra
Autor Wiadomość
Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2014, 11:19   

No ale co z tego, że 2000zł? Droższe bo rozmiar inny i tyle - jak to będzie 20" to i tak opony będą badziewne za tą kwotę :D

Chodzi raczej o zwykłą świadomość. Ja osobiście chcąc zaoszczęzić kupiłbym komplet jakiś dalekowschodnich nowych opon, a najlepiej coś pokroju Barum/Sava itp., ale to wasza sprawa 8)

FIESTA ST150

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 21-10-2014, 16:50   

madź napisał/a:

Samochód to tylko samochód. Jeżeli opony bieżnikowane to "druciarstwo" to proponuję zająć się osobami z forum wrzucającymi używane amortyzatory, tarcze hamulcowe, klocki hamulcowe, co np. w niektórych krajach jest zakazane, w przeciwieństwie do nalewek, które nieustannie otrzymują homologację europejską.
Na oponach bieżnikowanych jeżdżą/jeździli także moderatorzy tutejszego forum. Dlaczego u nich w tematach nie było "awantur"?
Kolega mkm od dawna był proszony o nie wpieprzanie się w sprawy naszych samochodów, ale jak widać żyć bez tego nie potrafi i ciągle musi wszędzie wrzucić swoje pięć groszy. :mrgreen:

I tak pozostanie do momentu gdy nie przestaniecie pisać laurek swoim "super" wyborom.
Co do elementów zawieszenia/układów hamulcowych itp. - sprawdźcie - w naszym kraju jest to również nielegalne.

Ale... gdy ma się do wyboru jakiś szajs za kilka złotych lub dobrą część używaną to nie ma się co zastanawiać - w przypadku tego czym można handlować w naszym kraju (mówię to o wspomnianych "homologacjach") to na ten przepis przymykam oko (choć amortyzatorów lub tarcz hamulcowych bym z niewiadomego źródła nigdy nie założył).

Co do pytania dlaczgo u innych "nie ma awantur"...
Proste - są świadomi tego, że kupują gówniane części i nie robią im reklamy.
Cały czas powtarzam jak mantrę - nie masz kasy/ zakupy są "nieuzasadnione ekonomicznie"/ auto użytkujesz tak, że nawet bez opon da się jeździć - ok - Twoja sprawa.
Ale jeżeli ktoś kupuje coś za kilka dych i pisze w tonie, że złapał Pana Boga za nogi, bo tak zachwalanych opon to się nie spotyka... no to sorry...

madź napisał/a:
Poszukajcie sobie sami towarzyszu mkm.

Ja nnie musiałem szukać, bo wiem o czym się pisało na rf - Wy niestey nie - stąd prośba o linki :mrgreen:

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: Toyota Yaris
Pomogła: 14 razy
Wysłany: 21-10-2014, 18:58   

mkm napisał/a:
I tak pozostanie do momentu gdy nie przestaniecie pisać laurek swoim "super" wyborom.

mkm napisał/a:
Proste - są świadomi tego, że kupują gówniane części i nie robią im reklamy.

mkm napisał/a:
Ale jeżeli ktoś kupuje coś za kilka dych i pisze w tonie, że złapał Pana Boga za nogi, bo tak zachwalanych opon to się nie spotyka...

Gdzie je reklamowałam :?: :?: :?: NIE :!: Nie reklamuję :!: Co najwyżej proszę o nie demonizowanie (niektórych marek) opon bieżnikowanych...

Co do opinii... przepraszam, mój błąd, na rf bardzo dużo jest pozytywów na temat Profila. MarkGuma wychwalają pod niebiosa na forum Subaru...

kaczka81s 
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Wysłany: 22-10-2014, 18:58   

Uczepiliście się dziewczyny i nalewek, każdy jeździ na tym czym chce i na co go stać. Ja zapytałem z ciekawości i tyle, a tu zaraz każdy swoje 5 groszy :|
mkm napisał/a:
Ale jeżeli ktoś kupuje coś za kilka dych i pisze w tonie, że złapał Pana Boga za nogi, bo tak zachwalanych opon to się nie spotyka... no to sorry...

Nie zauważyłem żeby tu ktoś Pana Boga za nogi złapał, ja miałem, jeździłem i napisałem koleżance swoją opinie bo o to pytała, a zrobiła po swojemu i jej sprawa.

madź, weź skasuj połowę postów, bo OT się niepotrzebnie zrobiło, a to temat o Yarisie, a nie o wyższości jednych opon nad drugimi.
Przygarnąłem BMW :-D

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 23-10-2014, 02:40   

madź napisał/a:
na rf bardzo dużo jest pozytywów na temat Profila.

Jasne... Chyba przeczytaliście tylko początek wątku.
Takie pozytywy, że miał być (a może i będzie) pozew zbiorowy przeciwko producentowi :mrgreen:
http://www.racingforum.pl...ic=89116&st=800

a na zakończenie filmik, który prezentuje jak powstaje opona bieżnikowana:

Dla porównania obejrzyjcie na YT jak powstaje zwykła opona :wink:

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 23-10-2014, 19:21   

No to fajnie się porobiło...
O Profilu dużo czytaliśmy na początku sezonu. Do GTO miały zostać zakupione XR-01, ale w związku z kilkoma reklamacjami opon w rozmiarze 225/40R18 z rocznika 2014 zdecydowaliśmy się kupić na jeden sezon używki Continentala, a w przyszłym roku kupić bardziej cenionego semi slicka.
Widzę, że była to dobra decyzja.

Do 2013 z Profilem nie było większych problemów... :roll:

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 23-10-2014, 20:57   

Czepię się tylko tego:
madź napisał/a:
Bieżnikowane opony są solą w oku firm produkujących opony.
Otóż firmy produkujące opony mają w czterech literach firmy zajmujące się nalewkami, bieżnikowaniami i oponiarzy wciskających śmietniki zza odry, wraz z ich klientami. Są pewni, że klient szukający wyłącznie tanich opon do nich nigdy nie zawita. To tak na marginesie.
Skończmy OT bo cztery z pięciu stron to debatowanie o nalewkach, które i tak już zostały zakupione. Rozlecą się to Magda nas przeprosi, a jak będą trzymać to się z nas pośmieje.

Czas leci a zderzak dalej srebrny?

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 24-10-2014, 10:47   

i9i napisał/a:
Czas leci a zderzak dalej srebrny?

Tak, dalej srebrny.
Jeszcze musimy kupić przedni zderzak z Yarisa T-Sport i dokładki progowe w stylu tych z T-Sport, ale dostosowane do nadwozia pięciodrzwiowego.

Wspomniane elementy raczej nie będą malowane na złoto. Chciałabym przemalować całego Yarisa na inny kolor. :roll:

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 24-10-2014, 18:15   

madź napisał/a:
Chciałabym przemalować całego Yarisa na inny kolor.

Błękit morski metalic?

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Wysłany: 24-10-2014, 19:33   

Po prostu biały akryl z czarnym dachem. :mrgreen:

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 25-10-2014, 14:03   

Osobisie nie lubie przepłacac, i nie ma nic przeciwko madrym zakupom z jajem. Ale w zyciu nie kupiłbym zadnych nalewajek!!! Wolałbym uzywki z wyzszej półki nawet niech beda starsze... i tak beda pewniejsze.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Odpowiedz do tematu