Ceny serwisu w ASO - za wysokie? |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-09-2014, 15:25
|
|
|
rezon napisał/a: | Ale Ty broniąc wszystkich ASO też chyba nie robiłeś żadnych badań rynku ani testów jakości ich usług. Byłeś chociaż w 4 ASO Mitsubishi ze swoim autkiem? |
Jest lepiej - mam przyjemność naprawiać samochody Mitsubishi pogwarancyjne i nasłuchac się opinii na temat ASO. Więcej niż czterech.
Uważam też, że moja opinia jest bardziej miarodajna niż Twoja bo ja fizycznie jestem w stanie stwierdzić co i jak jest zrobione, a Ty bazujesz tylko na tym co przeczytasz i swoich wspomnieniach związanych z jednym egzemplarzem. Mało tego - twoja opinia o jednym z serwisów - tym 'wzorcowym" nie jest w żadnym wypadku miarodajna bo nie miałeś okazji być tam więcej niż jeden raz a jednokrotna próba z założenia miarodajna nie jest.
W pozostałych ASO byłeś ile razy?
rezon napisał/a: | 1350 czy 550 to więcej niż 350. |
Za jaki zakres pracy?
Istotne w Twojej wypowiedzi jest to, że ASO Mitsubishi na skutek poziomu cen części i konstrukcji samochodu musi za przegląd skasowac więcej niż ASO Skody. Ale winy ASO w tym nie ma.
Powtórzę jeszcze jedną pomijaną przez Ciebie kwestię - odsetek źle (lub niestarannie) wykonanych przeglądów nie może być wyższy niż - po szczegóły odeślę Cię do MMC Car Poland lub jakiegos dilera - bo jeżeli będzie to ASO straci autoryzację a takie przypadki już w Polsce były. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Patel
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI L200 2,5 DID HP 178
|
Wysłany: 20-10-2014, 20:38 Serwis w Mitsubishi Plichta
|
|
|
Ja byłem pierwszy raz na serwisie, próbowano mnie oszukać, wmówić ze części które oferuje ASO "1500A098 - Filtr powietrza - Mitsubishi L200" przykład nie są do tego samochodu i nie mam pewności czy filtr paliwa został wymieniony. Pan Mirosław który kierował moim zleceniem zwalał winę na mechanika (tylko ze on dostaje zlecenie i listę części ).
A i oczywiście o zniżkach, o których rozmawialiśmy przez telefon nie istniały były fikcja, także czuje sie oszukany i nie wiem czy warto tam jeździć tylko po pieczątkę.
A jest jeszcze kwestia prac, koło mawiało być wyważone, geometria i zbieżność sprawdzona, a złego zrobiono tylko geometrię skasowano 200 zł i wnotatkach zapisano resztę czynności. Dziękuje. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 23-10-2014, 16:16
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Powtórzę jeszcze jedną pomijaną przez Ciebie kwestię - odsetek źle (lub niestarannie) wykonanych przeglądów nie może być wyższy niż - po szczegóły odeślę Cię do MMC Car Poland lub jakiegos dilera - bo jeżeli będzie to ASO straci autoryzację a takie przypadki już w Polsce były | A MMC robi badania jakości pracy serwisów - bo nie pamiętam aby przez 4 lata ktoś mnie niepokoił telefonami i był zainteresowany czymkolwiek.... |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 23-10-2014, 16:33
|
|
|
rezon, chyba podałeś zły nr telefonu - do teścia dzwonili po każdej wizycie w ASO |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-10-2014, 16:54
|
|
|
Do mnie również. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-10-2014, 17:40
|
|
|
do mnie ani razu |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 23-10-2014, 17:51
|
|
|
Rezon Ty jesteś na czarnej liście u nich xD. Do mnie dzwonili nawet po promocyjnym przeglądzie |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 23-10-2014, 19:00
|
|
|
Telefon po każdej wizycie. |
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 24-10-2014, 09:13
|
|
|
Nie wiem jak jest w Mitsubishi ale wcześniej miałem Alfe 159 i po każdej wizycie w ASO po ok 14 dniach miałem telefon z...Włoch
Pani łamliwym Polskim pytała o szczegóły naprawy , koszty itd. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-10-2014, 14:13
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Rezon Ty jesteś na czarnej liście u nich xD. Do mnie dzwonili nawet po promocyjnym przeglądzie | pewnie masz rację Ale jak dzwonią to tak powinno być |
|
|
|
 |
elektri
Mitsumaniak elektri
Auto: O III INTENSE CVT 4x4
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Paź 2013 Posty: 121 Skąd: Obrzeża puszczy ;)
|
Wysłany: 27-10-2014, 09:05
|
|
|
Witam
Czy oszukują, nie będę się wypowiadał, bo póki co mam z sobą tylko jeden przegląd (pierwszy po 20 000km). Dzwonili do mnie zarówno z serwisu, jak i agencji na zlecenie MMC.
Pani z serwisu oprócz wypytania o odczucia, zagłębiała się we wszystkie zgłoszone "usterki".
Nie ominęła zapisu "końcówka patentowa do kół w konsoli środkowej"....
Musiałem się gęsto tłumaczyć co się tam uszkodziło...
Na koniec bardzo prosiła, że jak zadzwonią z MMC, żebym jej telefon powiązał z "dzwonieniem z warsztatu".
Co oznacza, że nie dość że dzwonią, to jeszcze są z tego rozliczani.... |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 27-10-2014, 09:55
|
|
|
elektri napisał/a: | Na koniec bardzo prosiła, że jak zadzwonią z MMC, żebym jej telefon powiązał z "dzwonieniem z warsztatu".
Co oznacza, że nie dość że dzwonią, to jeszcze są z tego rozliczani.... |
Ano są A poza tym informacja zwrotna najbardziej służy nam, jak klient nie będzie chciał wrócić to zwyczajnie nie zarobimy a brak kasy jest szalenie silnym motywatorem do wykonania telefonu
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-10-2014, 21:52
|
|
|
To skoro tak powszechnie dzwonią to chyba wiem dlaczego nie dzwonili do mnie - o przekazanie zgłoszenia prosiłem ASO Rzeszów Pewnie "zapomnieli" |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 28-10-2014, 16:13
|
|
|
Możliwe, że wystarczyła lektura Twoich postów na Forum |
Just think...
. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 29-10-2014, 08:18
|
|
|
a czytają? To gdzie laurka za istotny wkład w budowanie wiedzy o poziomie jakości obsługi ASO Mitsubishi? A gdzie medal za wytrwałość w budowaniu sprawiedliwości społecznej socjalistycznej ojczyzny? A nie, sorki "socjalistycznej" już było i na razie jeszcze trochę przed nami. Ale już UE się postara |
|
|
|
 |
|