|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander 2.0 170KM |
Autor |
Wiadomość |
maciojj
Nowy Forumowicz
Auto: toyota rav4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-11-2014, 22:43 Outlander 2.0 170KM
|
|
|
Witam
Myślę nad kupnem outlandera II z 2010 roku. Raczej diesel i manual, żeby zminimalizować spalanie. Cholernie mi zależy, żeby miał te 170 koni. Co myślicie o tym?
http://allegro.pl/mitsubi...html#tabsAnchor
Wydaje się być całkiem ładny, tylko zacząłem się zastanawiać czy nie miał cięzkiego życia związanego z końmi (Naklejka i podkowa na lusterku). No wiecie, nie lekkie przyczepy z tymi pasażerami mogły trochę sponiewierać silnik. Czy się mylę?
No i jeszcze jedno pytanie. Kupować już chipowanego czy samemu się w to bawić?
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Maciek |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 03-11-2014, 07:27
|
|
|
Naklejką i podkową bym się nie przejmował , niewielu "jeźdźców " cięgnie przyczepy . ( nie widze jakoś instalacji i haka )
Gorzej że zdjęcia wykonał zyklon_pl. To firma zajmująca się fotografią dla handlarzy wykonywaną na poziomie profesjonalnym . To już nie Józek z budki autohandlu i telefon czy prosty kompact . Zdjęcia to taki drugi " Gubin pólnocy"
Miałem okazję oglądać najpierw zdjęcia i ogłoszenie a pózniej pojazd w rzeczywistości .
Ingerencja w obróbce cyfrowej potężna . Łącznie z z tym , że popękana , poprzecierana i brudna skóra , stawała się na fotografiach aksamitna i jak nowa
Tak samo ze stanem karoserii, felg , opon, i reszty wnętrza .
O stanie technicznym już nie wspomnę ( bo tego na fotografiach nie było widać) i zachwalanie go to nie zasługa Zyklona
Daleko nie miałem do Elbląga ale była to strata czasu i paliwa.
I prawdę powiedziawszy , to wolę zdjęcia "Józka" , bo może nie wszystko sfotografuje ( szczególnie nie to, czego nie chciałby pokazać ) ale to co zrobi wygląda jak wygląda, bo niczego lepszego zrobić nie potrafi i nie ma technicznych możliwości . |
|
|
|
 |
maciojj
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-11-2014, 15:02
|
|
|
Taa, można było się domyślić z tymi zdjęciami. Dzięki za pomoc W takim razie szukam czegoś innego.
A możecie coś jeszcze powiedzieć na temat tego chipowania? Kupować zrobiony czy samemu gdzieś dać? |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 03-11-2014, 18:25
|
|
|
moim zdaniem szukaj z silnikiem 2.2 od francuzów jeżdziło to szybciej ale paliło więcej |
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 03-11-2014, 21:49
|
|
|
maciojj napisał/a: | możecie coś jeszcze powiedzieć na temat tego chipowania? Kupować zrobiony czy samemu gdzieś dać? | zapytaj gdzie robiony, poproś o wykresy z hamowania. Jak w garażu z gotowca z internetu to odpuść, jak porządnie z hamowaniem to sprawdź jak się zachowuje sprzęgło i turbina. Jak OK, to zaoszczędzisz 1,5-2kzł na tuningu. lexus napisał/a: | moim zdaniem szukaj z silnikiem 2.2 od francuzów jeżdziło to szybciej ale paliło więcej | miało też znacznie lepszą kulturę pracy silnika i często występującą "niemoc" poniżej -15st., większą wrażliwość na jakość paliwa. Każdy ma plusy dodatnie i ujemne |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
maciojj
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-11-2014, 21:58
|
|
|
Gość pisze, że chipowany w serwisie Mitsubishi, ciekawe ile w tym prawdy
Przepraszam, że tutaj, ale mam takie jeszcze pytanko. Kupować nowy samochód za +/- 80 tyś. to idiotyzm, no nie? Lepiej takiego Outka z 2010? Wiem, głupie pytanie |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 03-11-2014, 22:33
|
|
|
maciojj napisał/a: | Gość pisze, że chipowany w serwisie Mitsubishi, ciekawe ile w tym prawdy
Przepraszam, że tutaj, ale mam takie jeszcze pytanko. Kupować nowy samochód za +/- 80 tyś. to idiotyzm, no nie? Lepiej takiego Outka z 2010? Wiem, głupie pytanie |
Ja bym brał mniejszy/słabiej wyposażony ale nowy... |
|
|
|
 |
maciojj
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-11-2014, 23:10
|
|
|
Sęk w tym, że mam dużego psa no i potrzebuję czegoś większego, żeby się mieścił... |
|
|
|
 |
|
|