Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander 2.0 170KM
Autor Wiadomość
maciojj 
Nowy Forumowicz

Auto: toyota rav4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2014, 22:43   Outlander 2.0 170KM

Witam :)

Myślę nad kupnem outlandera II z 2010 roku. Raczej diesel i manual, żeby zminimalizować spalanie. Cholernie mi zależy, żeby miał te 170 koni. Co myślicie o tym?

http://allegro.pl/mitsubi...html#tabsAnchor

Wydaje się być całkiem ładny, tylko zacząłem się zastanawiać czy nie miał cięzkiego życia związanego z końmi (Naklejka i podkowa na lusterku). No wiecie, nie lekkie przyczepy z tymi pasażerami mogły trochę sponiewierać silnik. Czy się mylę?

No i jeszcze jedno pytanie. Kupować już chipowanego czy samemu się w to bawić?

Pozdrawiam i proszę o pomoc
Maciek

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 03-11-2014, 07:27   

Naklejką i podkową bym się nie przejmował , niewielu "jeźdźców " cięgnie przyczepy . ( nie widze jakoś instalacji i haka )
Gorzej że zdjęcia wykonał zyklon_pl. To firma zajmująca się fotografią dla handlarzy wykonywaną na poziomie profesjonalnym . To już nie Józek z budki autohandlu i telefon czy prosty kompact . Zdjęcia to taki drugi " Gubin pólnocy" :wink:
Miałem okazję oglądać najpierw zdjęcia i ogłoszenie a pózniej pojazd w rzeczywistości .
Ingerencja w obróbce cyfrowej potężna . Łącznie z z tym , że popękana , poprzecierana i brudna skóra , stawała się na fotografiach aksamitna i jak nowa :wink:
Tak samo ze stanem karoserii, felg , opon, i reszty wnętrza .
O stanie technicznym już nie wspomnę ( bo tego na fotografiach nie było widać) i zachwalanie go to nie zasługa Zyklona :wink:

Daleko nie miałem do Elbląga ale była to strata czasu i paliwa.

I prawdę powiedziawszy , to wolę zdjęcia "Józka" , bo może nie wszystko sfotografuje ( szczególnie nie to, czego nie chciałby pokazać ) ale to co zrobi wygląda jak wygląda, bo niczego lepszego zrobić nie potrafi i nie ma technicznych możliwości .

maciojj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2014, 15:02   

Taa, można było się domyślić z tymi zdjęciami. Dzięki za pomoc :) W takim razie szukam czegoś innego.

A możecie coś jeszcze powiedzieć na temat tego chipowania? Kupować zrobiony czy samemu gdzieś dać?

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 03-11-2014, 18:25   

moim zdaniem szukaj z silnikiem 2.2 od francuzów jeżdziło to szybciej ale paliło więcej

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 03-11-2014, 21:49   

maciojj napisał/a:
możecie coś jeszcze powiedzieć na temat tego chipowania? Kupować zrobiony czy samemu gdzieś dać?
zapytaj gdzie robiony, poproś o wykresy z hamowania. Jak w garażu z gotowca z internetu to odpuść, jak porządnie z hamowaniem to sprawdź jak się zachowuje sprzęgło i turbina. Jak OK, to zaoszczędzisz 1,5-2kzł na tuningu.
lexus napisał/a:
moim zdaniem szukaj z silnikiem 2.2 od francuzów jeżdziło to szybciej ale paliło więcej
miało też znacznie lepszą kulturę pracy silnika i często występującą "niemoc" poniżej -15st., większą wrażliwość na jakość paliwa. Każdy ma plusy dodatnie i ujemne ;)

maciojj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2014, 21:58   

Gość pisze, że chipowany w serwisie Mitsubishi, ciekawe ile w tym prawdy ;)

Przepraszam, że tutaj, ale mam takie jeszcze pytanko. Kupować nowy samochód za +/- 80 tyś. to idiotyzm, no nie? Lepiej takiego Outka z 2010? Wiem, głupie pytanie :)

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 03-11-2014, 22:33   

maciojj napisał/a:
Gość pisze, że chipowany w serwisie Mitsubishi, ciekawe ile w tym prawdy ;)

Przepraszam, że tutaj, ale mam takie jeszcze pytanko. Kupować nowy samochód za +/- 80 tyś. to idiotyzm, no nie? Lepiej takiego Outka z 2010? Wiem, głupie pytanie :)

Ja bym brał mniejszy/słabiej wyposażony ale nowy...

maciojj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-11-2014, 23:10   

Sęk w tym, że mam dużego psa no i potrzebuję czegoś większego, żeby się mieścił...

Odpowiedz do tematu