Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:40
[MSS ALL] KOŁA Obcierająca opona
Autor Wiadomość
wasyl
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 11:26   [MSS ALL] KOŁA Obcierająca opona

Witam wszystkich forumowiczów.Jestem użytkownikiem space stara 1,6 rocznik 2003.Miesiąc temu pojawił mi się w aucie problem.Otóż przy pełnym skręcie obciera mi o nadkole lewa przednia opona .Szczególne jest to odczuwalne przy nierównej nawierzchni(dołki itp.)Na gładkiej nawierzchni nie ma tego problemu.Narazie staram sie unikać pełnego skrętu kół ale nie zawsze sie da. Pozostałe koła nie obcierają.Mam fabryczny rozmiar opon 195/55/R15.Spejs jest po pełnym przegladzie po 75 tys. żadnych usterek nie stwierdzono w zawieszeniu luzów itp.Stąd moja prośba do Was o pomoc w znalezieniu przyczyny usterki.Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 13:02, w całości zmieniany 2 razy  

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 11:58   

sprawdzałeś mocowanie nadkola?

wasyl
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 13:24   

niestety nie sprawdzałem.Postaram się jak najszybciej to zrobić.Może to bedzie przyczyna obcierania.W razie co podziele sie spostrzeżeniami.Dzięki za odp

[ Dodano: 16-03-2007, 15:40 ]
Zgadza się mam urwane mocowanie nadkola.Prawa strona nadkola lużno chodzi.Musze to natychmiast wymienic.Dzięki za rade.Pozdrawiam wszystkich mitshumaniaków

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
Wysłany: 18-03-2007, 07:04   

No właśnie gdyby to były opony 195/60R15 to możnaby mieć jakieś problemy ale przy fabrycznym rozmiarze to tylko nadkole chyba żeby były obręcze nie fabryczne a dobrane z jakimś dziwnym ET. Na całe szczęście to tylko urwane mocowanie nadkola.

gumas_72
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 11:22   

wasyl napisał/a:
niestety nie sprawdzałem.Postaram się jak najszybciej to zrobić.Może to bedzie przyczyna obcierania.W razie co podziele sie spostrzeżeniami.Dzięki za odp

[ Dodano: 16-03-2007, 15:40 ]
Zgadza się mam urwane mocowanie nadkola.Prawa strona nadkola lużno chodzi.Musze to natychmiast wymienic.Dzięki za rade.Pozdrawiam wszystkich mitshumaniaków

:D miło mi niezmiernie

Odpowiedz do tematu