|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuki na dołach w lewym kole-klocki |
Autor |
Wiadomość |
hawkenicecold
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2014, 18:47
|
|
|
Witam Mitsumaniaków,
dołączyłem do grona miłośników chrupania w lewym przednim kole/zawieszeniu/hamulcu, problem po raz pierwszy wystąpił w sobotę po pierwszych przymrozkach, co dziwne po przejechaniu kilku kilomertów chrupanie na nierównościach zanika, w czwartek jadę do serwisu ciekawe czy coś wymyślą. |
|
|
|
 |
superges
Forumowicz

Auto: Mittsubishi Lancer 1.6
|
Wysłany: 03-12-2014, 09:36
|
|
|
Jak będziesz po wizycie w serwisie to napisz czy coś zdiagnozowali. Raczej nie sadzę aby coś znaleźli. Jaki masz przebieg w swoim lancku?
Generalnie mnie nie dziwi, że po przejechaniu kilku km chrupanie ustało - U mnie w jakimś stopniu zarówno ze wzrostem temp powietrza jaki z każdym przejechanym kilometrem zawieszenie chodzi ciszej. Po prostu po iluś tam kilometrach pracy zawieszenie zapewne łapie jak to mówią w F1 - Optymalną temp pracy |
|
|
|
 |
hawkenicecold
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer X
|
Wysłany: 09-12-2014, 09:04
|
|
|
superges napisał/a: | Jak będziesz po wizycie w serwisie to napisz czy coś zdiagnozowali. Raczej nie sadzę aby coś znaleźli. Jaki masz przebieg w swoim lancku?
|
Witam ponownie,
tak na szybko, serwis sprawdził luzy w zawieszeniu i zrobił geometrię (bo troszke mi ściągał na lewo) przesmarowali też gumy, luzów brak po geometrii już nie ściąga, ale skrzypienie przy przejeżdżaniu przez spowalniacze wciąż występuje.
Ponadto w ramach akcji serwisowej wymienili pasek napędu osprzętu.
Przebieg 130K Km.
pzdr.
hawk. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 10-12-2014, 11:24
|
|
|
hawkenicecold napisał/a: | ale skrzypienie przy przejeżdżaniu przez spowalniacze wciąż występuje. | Przemyj porządnie zawieszenie, szczególnie amory od góry w dół
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 |
|
|
|
 |
|
|