Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.4 MIVEC] Outlander W-Wa
Autor Wiadomość
patrykdo 
Nowy Forumowicz

Auto: c max
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-01-2015, 21:29   [II 2.4 MIVEC] Outlander W-Wa

witam
przymierzam sie do kupna jakiegos 7 osobowego autka - znalazłem cos takiego :
http://olx.pl/oferta/mits...html#a66a3a3139

co otym sądzicie ?

nr vin JMBXTCW5WAF001925

diament20 
Forumowicz

Auto: outlander eclipse cross, colt
Wysłany: 19-01-2015, 01:24   

no ładne autko, naprawdę, stan tech. musisz ocenić raczej na miejscu nie ze zdjęć, ale z walorów użytkowych powiem tak:od ponad dwóch lat posiadam tylko z motorem 2.0 diesel, manua l skrzynia.Bardzo wygodny, jestem zadowolony choć niektórzy mówią że głośny(bo diesel, ale się przywykło i już :) ) Ja osobiście polecam i jestem za (nie ukrywam że kiedyś już komuś poleciłem, doradziłem, przewiózł się moim no i kupił, jest zadowolony i innego nie chce). Pozdrawiam

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 19-01-2015, 08:30   

patrykdo, 1. Outek jest funkcjonalny i użytkowy. 2. Komfort i cisza - zwłaszcza z jak tu wyżej 2.0 dieslem? Zależy czym się jeździ dla porównania ;) Nawet największy forumowy orędownik ciszy i komfortu Outka po przesiadce na Hondę CRV usłyszał ciszę . IMHO pkt.1 w Outku to ocena -5, ale cisza to najwyżej 3+. Skrzypiące zimą zawieszenie i aerodynamika kiosku Ruchu swoje robią. Jak szukasz w miarę niezawodnego i funkcjonalnego samochodu to Outek jest dobrym wyborem. Jak jeździsz autostradami z prędkościami pow. 120, to lepiej poszukać czegoś cichszego.
Przy używkach - samochód musi być w dobrym stanie, bo ori części są baaaardzo drogie, a nie zawsze znajdziesz zamiennik. jeśli wszystko jest OK, to bez większych problemów i wydatków do 150kkm powinieneś dojechać

patrykdo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-01-2015, 12:42   

hm teraz jeżdże fordem c maxem , ale z uwagi na powiększoną rodzinkę poszukuje jakiegoś 7 osobowca :) , poza outlandera biorę pod uwagę rzecz jasna forda s maxa oraz nissana Qashqai+2

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 20-01-2015, 04:22   

Hm, coś mały przebieg jak na gaz.
Sprawdź historię serwisową.

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-01-2015, 09:48   

patrykdo, przejedź się jakimś Outlanderem - po przesiadce z Forda zobaczysz bardzo dużą różnicę w pracy zawieszenia. Niestety na minus. Qashqai +2 to dla mnie nieporozumienie - jest mniejszy od Outka. Trudno mi sobie wyobrazić jakąś jazdę z tyłu, nawet w outku było ciasno, a w Q2 to chyba dla krasnoludków ;) . S-max, a zwłaszcza Galaxy/Sharan/Alhambra to inna bajka. Rozważałem po Outku Sharana 4WD, niestety wychodził 35kzł drożej od Superba, którym jeżdżę.

patrykdo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-01-2015, 17:57   

problem w tym że nie mam żadnego znajomego z outlanderem :( , Qashqai+2 oglądałem nażywo i fakt nie ma tam ża dużo miejsca ; smax 7 os jest jak na lekarstwo :)

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-01-2015, 20:20   

pojedź do salonu i przejedź się nówką. Aż tak bardzo nie różni się komfortem. Jak będziesz miał możliwość to gdzieś na trasie szybkiego ruchu, w Outku jest wyraźnie głośno pow. 120, jak się jeździ do 90 nie ma tragedii.

mariolo 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID
Wysłany: 20-01-2015, 21:30   

Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie S-max,możesz zawsze kupić 5 osobowy i za ok.2tys. przerobić na 7 osobowy.
Outlander to pseudo 7 osobówka,wiem co mówię bo nieraz musiałem korzystać ,na szczęście na krótkich trasach. Nie myśl sobie,że jestem z niego niezadowolony,bo jestem i to bardzo.Ostatnio miałem remont domu i nie wyobrażam sobie jak bym sobie poradził bez mojego Outka,przywiózł prawie wszystko i jeszcze więcej.Ludzie pod Ikeą dziwili się ile jest w stanie takie auto pomieścić.W trasie sprawuje się idealnie,wczoraj spalił mi 7.4 litra ON w pełni załadowany 5 osób plus bagaż.Moim zdaniem jeśli tylko czasami będziesz potrzebował przewieźć 7 osób kupuj Outka, jeśli często to S-max,ew. możesz jeszcze zobaczyć Toyotę Verso,też miałem i byłem zadowolony.
Ale jak zawsze decyzję musisz podjąć sam.Powodzenia w wyborze.

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 20-01-2015, 22:31   

A grandisa nie brałeś pod uwagę? 6 lub 7 osób zapakujesz, tylko bagażnika już mało zostanie. Za to jak tylko dwa rzędy siedzeń będą rozłożone, to z tyłu możesz paletę z cementem wrzucić :finga:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

jacekk 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2D AT
Wysłany: 20-01-2015, 22:40   

rezon napisał/a:
pojedź do salonu i przejedź się nówką. Aż tak bardzo nie różni się komfortem. Jak będziesz miał możliwość to gdzieś na trasie szybkiego ruchu, w Outku jest wyraźnie głośno pow. 120, jak się jeździ do 90 nie ma tragedii.

Jeśli OII i OIII bardzo nie różnią się komfortem to nie wiem do czego się przyczepić. Nawet i przy 160 jedzie się bardzo przyjemnie. O ile nie ma bocznego wiatru. Przy silnym wietrze niestety robi się słabo, dla kieszeni również. Ale każdy samochód z dużą budą nie lubi bocznego wiatru. Powiedziałbym nawet, że przy dużych prędkościach jest zdecydowanie lepiej niż przy 30 czy 50, ale to akurat wynika ze specyfiki diesla z automatem - zapina możliwie wysoki bieg, a obroty ledwie ponad 1k (łopatki leczą problem, ale komu by się chciało biegi zmieniać).

patrykdo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2015, 00:06   

mariolo napisał/a:
Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie S-max,możesz zawsze kupić 5 osobowy i za ok.2tys. przerobić na 7 osobowy.
Outlander to pseudo 7 osobówka,wiem co mówię bo nieraz musiałem korzystać ,na szczęście na krótkich trasach. Nie myśl sobie,że jestem z niego niezadowolony,bo jestem i to bardzo.Ostatnio miałem remont domu i nie wyobrażam sobie jak bym sobie poradził bez mojego Outka,przywiózł prawie wszystko i jeszcze więcej.Ludzie pod Ikeą dziwili się ile jest w stanie takie auto pomieścić.W trasie sprawuje się idealnie,wczoraj spalił mi 7.4 litra ON w pełni załadowany 5 osób plus bagaż.Moim zdaniem jeśli tylko czasami będziesz potrzebował przewieźć 7 osób kupuj Outka, jeśli często to S-max,ew. możesz jeszcze zobaczyć Toyotę Verso,też miałem i byłem zadowolony.
Ale jak zawsze decyzję musisz podjąć sam.Powodzenia w wyborze.

jedno i drugie kusi :)
za mitsu - gaz i dobre noty jeśli chodzi o awaryjność
za s max znam juz forda i jest wiekszy , ale droższy w eksploatacji
coz decyzja bedzie ciężka:)
Mitsu to był mój pierwszy samochód - Colt :)
potem były fordy najpierw diesel , który zrobił nam brzydki kawał w drodze do Bułgarii - strzeliła pompa wysokiego ciśnienia no i później benzynka która jeżdżę do dzisiaj

autko będzie dla 6 osobowej rodzinki - 4 maluchów ( no nie przepraszam 2 to juz nie maluchy -14;12 lat:)) plus 8 latka i 3 mies maluszek. Licze sie z tym że za jakiś czas młody powie no to cześć i wtedy będzie nas piątka

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2015, 07:52   

patrykdo napisał/a:
ale droższy w eksploatacji
cóż, do tej pory najdroższy w eksploatacji samochód jaki miałem to Outlander na gwarancji ;) naprawdę koszt 1km uwzględniając paliwo, przeglądy i przede wszystkim wymiany części eksploatacyjnych (głównie hamulce) przewyższał wszystko czym wcześniej jeździłem

patrykdo 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2015, 18:43   

bardziej chodziło mi o codzienną eksploatacje - tankowanie itp ; miałem Colta na gwarancji tak więc zdążyłem poznać koszty w Mitsu :)

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2015, 19:57   

tankowanie? wejdź na motostat.pl albo spritmonitor.de i będziesz miał średnie

Odpowiedz do tematu