Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile kilometrów
Autor Wiadomość
Peter_s
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:08   Ile kilometrów

mój misiu ma na liczniku 290 tyś. km. Rocznik 96. Kupiłem go, ponieważ mnie zauroczył swoim wyglądem i wogóle. Przy zakupie powiedziano mi, że poprzedni właściciel ściągając auto z niemiec (1998) specjalnie podkręcał licznik, żeby nie płacić wysokiego cła za nowe auto. Nie wiem na ile to jest prawdą. Czy silnik z takim przebiegiem długo jeszcze posłuży?

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:15   

wszystko zalezy od tego jak pan poprzedni wlasciciel o niego dbal! jezeli wszelkie przeglady, wymiany itp byly robione na czas no i silnik nie byl katowany to posluzy pewnie jeszcze drugie tyle :wink:
moj ma nakrecone prawie 300tys i zadne cuda jak narazie nie wychodza!!
mimo wszystko moze warto podjechac do jakiegos "miśkologa" zeby obejrzal i ocenil czy wszystko gra!

Peter_s
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:26   

no to mnie kolego pocieszyłeś. Nie mam informacji dotyczących przeglądów ale jak byłem nim w Angli i nawaliła mi pompka wodna to angole stwierdzili, że "motor jest gut"

[ Dodano: 21-03-2007, 22:32 ]
sporo mi kolego pomagasz. serdeczne dzięki. Patrząc na zdjęcie Twojego misia to mam taki sam model ale silnik 1,8 rocznik 96 . Nie mogę znaleźć danych do tego modelu. Może znasz jakieś linki gdzie mógłbym je znaleźć?

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 22:34   

skoro tak stwierdzili to pozostaje ci dbac o niego i bedziesz zadowolony!!!!!! 8)
ja swoim 4 lata jezdze i w tym czasie prawie 150tys zrobilem. rozne mankamenty wynikaly (glownie z zawieszeniem sa problemy) ale na silnik zlego slowa powiedziec nie moge :)

Peter_s
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 23:10   

własnie będę wymieniał tylne amortyzatory na nowe KYB oraz łączniki stabilizatora na przedzie. Do tego tarcze hamulcowe i klocki. Przód i tył.mamnadzieję, że nic więcej narazie nie będzie potrzebne.
Jeszcze raz proszę o pomoc w znalezieniu danych do mojego autka

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 23:25   

o jakie dane ci chodzi?? jakies manuale? sa w dziale DOWLOADS... generalnie do tego modelu niewiele mozna znalezc :?

Peter_s
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 23:39   

jakaś instrukcja, zużycie paliwa, model auta , typ silnika,

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 23:51   

odnosnie spalania masz TU co nie co...
silniki TU
instrukcje tak jak pisalem sa TU i TU
mam nadzieje ze nic nie pomieszalem... :wink:
instrukcji jako takiej do modeli 93-96 obawiam sie ze nie znajdziesz :?
cos kiedys bylo na czeskiej stronie klubu galanta ale tez nie w calosci no i po czesku... :mrgreen: ale do starszych i nowszych modeli jest sporo materialow no a duzo sie nie zmienialo (chociazby miedzy E3X i E5X) wiec mozna po analogii do jakis konkretow dojsc. co do samego silnika to znajdz jego oznaczenie w w/w linku i zobacz w starszych modelach bo byly tam takie same.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-03-2007, 09:27   

E5x jest bardziej podobny do EAx, a do tego ostatniego manual jest - roznice sa glownie w designie nadwozia :) (oczywiscie upraszczam spawe, zeby sie nie rozwodzic nad tematem)

osobiscie uwazam, ze przebieg jest prawdziwy - skad? - to proste, bo wiekszosc aut na niemieckich stronach z tych lat ma przebiegi powyzej 200 tkm - tylko w cudowny sposob w polsce traca polowe przebiegu

dodatkowym wskaznikiem jest pompa wody, ktora zyje srednio 150-200 tkm - skoro sie posypala, to pewnie bedzie to juz 2-ga, wiec kolo 300 tkm moze miec

Odpowiedz do tematu