|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJX 96-02] Auto krajowe czy z zagranicy? |
Autor |
Wiadomość |
Bolo [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 20:27 [CJX 96-02] Auto krajowe czy z zagranicy?
|
|
|
Nosiłem się z zamiarem kupna 10-letniego Colta. Przez około miesiąc wertowałem po kilka razy dziennie internet. To co zaobserwowałem, niech będzie wskazówką dla tych, co chcą kupić używane auto! Samochód wystawiony w Niemczech /wizualnie w idealnym stanie/ za 900€ w Polsce kosztuje 8-8,5 tyś. zł. a z oryginalnego przebiegu 202 tyś.km. cudem robi się 70 tyś.km. I jakże mogłoby być inaczej: właścicielem była starsza kobieta, kobieta lub dziadek. Zaobserwowałem takich przypadków kilka. W końcu wyszperałem samochód dla siebie,w Niemczech, daleko bo w okolicach Dortmundu. Przyprowadziłem go sam na lawecie.Całkowity koszt /rok prod.97, wersja GLX bez klimy i ABS/ już z wykupieniem OC to kwota 8,5 tyś. zł. Auto jest w b.dobrym stanie, przebieg 120 tyś. , środek jak nowy. Nie twierdzę, że wszyscy sprzedawcy w kraju są nieuczciwi. Jednak gorąco polecam - ZAGRANICA! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-03-2007, 20:34
|
|
|
Bolo napisał/a: | Jednak gorąco polecam - ZAGRANICA! | Zgadzam się w 100%. Ale Niemcy też kręca |
|
|
|
 |
Bolo [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 20:46
|
|
|
Wyciągają radia, zmieniają opony i felgi, ale nie skręcają liczników! |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-03-2007, 22:13
|
|
|
Bolo napisał/a: | ale nie skręcają liczników! | Też skręcają. Indywidualni sprzedawcy rzadko, ale handlarze z Autohausów jak najbardziej. |
|
|
|
 |
pati colt [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2007, 19:26
|
|
|
niech mój przypadek bedzie dla innych ostrzeżeniem - nie wszystko złoto co się świeci jak to mawiają. Swojego Colta kupiłem w Płocku od goscia ściągającegoo auta z Hiszpanii . Autko wizualnie wygladało idealnie , aby mieć pewność pojechałem na stacje diagnostyczną aby dokonać przeglądu ( dla jasności ja wybierałem stacje ). Gościu ze stacji obejrzał , wziął na szarpaki , zlazł do kanału i obejrzał podwozie, na koniec zmierzył spaliny . Na przeglądzie przedrejestracyjnym już we Wrocku też wszystko było ok - robiłem go w salonie Mercedesa ( że niby porządna firma itp ) Bajka prysła po pierwszej wizycie w ASO Mitsubishi ( auto posiada jeszcze gwarancje rocznik 2005 ) okazało się że auto było bite i dostałem rozpiske cześci do wymiany .
Od razu po wizycie w ASO telefon do gościa , a on że dałby się pokroić że auto nie było bite jedynie lekko uderzone w przód. |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 11:42
|
|
|
mimo tego Płock to na prawdę fajne miasto, niedługo shakira u nas wystąpi na nowym amfiteatrze :P:P a ten facet to pewnie przejazdem na naszej gełdzie się zatrzymał |
|
|
|
 |
Ficu865 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 11:52
|
|
|
Mimo wszystko naprawdę baaaardzo żadko się zdarza że kupuję się dobre auto używane. Mało kto sprzedaje auto w super stanie. Gdyby naprawdę był otakie super to nadal by nim jeździł. Trzeba liczyć się z tym ze zawsze cos w nim jest do zrobienia. |
|
|
|
 |
|
|