|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Sigma 3.0 12v - nie wchodzi na obroty. |
Autor |
Wiadomość |
sweeteck [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 00:57 Sigma 3.0 12v - nie wchodzi na obroty.
|
|
|
Dzień dobry. Stałem sie posiadaczem autka wyżej wymienionego i chce je ratować. Mianowicie dostałem je w spadku po dziadku i autko nie wkręca się na obroty, czasami blokuje go przy 5000 obr, czasami niżej. Zauważyłem że jak wcisnę pedał gazu do oporu to dusi się, strzela w przepływkę itp. Jak podam mu gaz powoli to wkręca się do końca, Pamiętam dokładnie co było w nim wymieniane tzn przepływomierz mam drugi sprawny tylko nie montuje go do końca bo się uszkodzi, wymieniane przewody wysokiego napięcia, rozrząd ok itp. Mam teraz kilka pytań, czemu strzela i na gazie i na benzynie. Na benzynie jest to mniej efektowne jak na gazie gdzie strzela cały czas, pytanie do was co to może być, za co się wziąść jeżeli chodzi o wymiane i co ewentualnie posprawdzać? Pomozcie, szkoda auta póki jeszcze nie zjedzone przez rdze itp a okręt do jazdy wspaniały. Pomozcie |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 21-03-2007, 00:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 21-03-2007, 08:17
|
|
|
Może prozaicznie kable zapłonowe są niewłaściwie podłączone?
W 3.0 v6 brak 2 czy 3 cylindrów jest mniej odczuwalny niż w mniejszych silnikach |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2007, 10:51
|
|
|
a może świece już sie nie nadaja do niczego? |