|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skaczące obroty na rozgrzanym silniku |
Autor |
Wiadomość |
Kacper0911
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Wagon
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-02-2015, 09:22 Skaczące obroty na rozgrzanym silniku
|
|
|
Witam was mitsumaniaki!!! Posiadam od 7 lat Mitsubishi Space Wagon 2001r 2.0 benzyna+gaz. Mianowicie mam problem z obrotami na zimnym silniku nic sie nie dzieje silnik pracuje jak nalezy, a gdy silnik jest rozgrzany obroty skaczą od 1000obr do 2000obr w szybkim tempie. Po odpaleniu silnika juz rozgrzanego obroty wchodza na 3000obr utrzymują sie tak na pare sekund i potem sytuacja opisana powyżej od 1000obr do 2000obr. Silnik krokowy i przepustnica po wymianie. Sonda lambda podłączona pod komputer nie widzi zadnych błedów. Czytałem ze można zaprogramować obroty silnika http://forum.mitsumaniaki...ic.php?p=607690 ale czy to pomoże? Pomóżcie bo jazda w tym stanie jest katorgą. |
|
|
|
 |
darecki257
Nowy Forumowicz darecki257
Auto: Space Wagon 1992r 2.0 B+G
|
Wysłany: 20-02-2015, 22:01
|
|
|
Programowanie obrotów owszem pomorze,jeśli jest wszystko sprawne
Sonda lambda błędów nie pokazuje.
Błędy sprawdzałeś,dziwne że nic nie pokazało bo przy takich objawach musi coś pokazać-12,13,14,25...
Przepustnica napewno sprawna,potencjometr pracuje w pełnym zakresie pracy
czy ścieżka nie przetarta w pozycji zamkniętej.
Może dostał strzała od gazu i przepływka odfruneła.
I tak dalej i dalej
Ja bym zaczął od przepustnicy,dokładnie sprawdził,wyczyścił,sprawdził miernikiem potencjometr.... |
|
|
|
 |
Kacper0911
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Wagon
|
Wysłany: 24-02-2015, 16:53
|
|
|
Silnik krokowy do wymiany... po prostu rozsypał i tam gdzie są trybiki to szczątki aluminium blokowały ich porusznie się. |
|
|
|
 |
darecki257
Nowy Forumowicz darecki257
Auto: Space Wagon 1992r 2.0 B+G
|
Wysłany: 05-03-2015, 21:49
|
|
|
to fajnie że problem rozwiązany,że sie znalazł.
Mnie krokowy też szfankował,rozleciało sie te białe kółko to skleiłem poxipolem.
teraz jedyne co mnie irytuje to zbyt wysokie obroty przy zapalaniu silnika
czesto dochodzą do 2000tyś i po chwili po woli schodzą niżej.
ale to już kolega Bartek musi podpiąć kompa. |
|
|
|
 |
|
|