Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
24-11-2009, 01:57
Zaślepki listwy dachowej - Lancer CYxA
Autor Wiadomość
lurek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-09-2013, 12:21   

65zł? szok, a ja myślałem że do mazdy drogo - 25zł :P

Robert_N 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09, 1.8
Wysłany: 26-09-2013, 20:53   

Żonka dziś zakupiła 73 zł u Filipowicza. Wiem że same na bank nie odpadną. Cóż poradzić.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 27-09-2013, 11:04   

Robert_N napisał/a:
Żonka dziś zakupiła 73 zł u Filipowicza.
- w AutoKrak 64 zł.

April77 
Mitsumaniak
April77

Auto: Lancer
Wysłany: 27-09-2013, 12:11   

Mnie na 100% spadła sama :x .

hawk_tk 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 16V '08
Wysłany: 27-09-2013, 15:13   

Robert_N napisał/a:
Wiem że same na bank nie odpadną. Cóż poradzić.

Też tak myślałem do niedawna i na 100% byłem przekonany, że jedną z moich (notabene właśnie lewą z tyłu) ktoś sobie przywłaszczył. Nową kupiłem w ASO za 79 zł i wyklinałem w duchu potencjalnego złodzieja i jego bezczelność. Ostatnio jednak korzystałem z bagażnika do przewozu rowerów na dachu i po jego demontażu zauważyłem, że jedna z zaślepek (tym razem prawa z tyłu) ma wyłamany bolec mocujący. Po założeniu, jeśli się dobrze przyjrzy, widać że trzyma się "na słowo honoru" i przy większej prędkości prawdopodobnie odleci.

Myślę, że trzeba po prostu uważać przy ich zdejmowaniu i zakładaniu, a także sprawdzać czy wspomniane bolce mocujące nie są wyłamane. Oczywiście, sytuacje kiedy komuś przyda się nasza własność też mogą mieć miejsce, ale nie trzeba od razu zakładać najgorszego ;)

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 27-09-2013, 15:54   

hawk_tk napisał/a:
Myślę, że trzeba po prostu uważać przy ich zdejmowaniu i zakładaniu, a także sprawdzać czy wspomniane bolce mocujące nie są wyłamane.

Potwierdzam, trzeba BARDZO OSTROŻNIE demontować na mrozie - łatwo łamią się zaczepy. Tak też miałem za pierwszym razem, wtedy faktycznie zaślepka odfrunęła sama.
Za drugim razem zniknęły mi dwie przez noc, jak samochód stał (oraz z takiego samego lancera który stał parędziesiąt metrów dalej). Same raczej nie poszły sobie... :)

hawk_tk 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 16V '08
Wysłany: 27-09-2013, 17:42   

Luk napisał/a:
Za drugim razem zniknęły mi dwie przez noc, jak samochód stał (oraz z takiego samego lancera który stał parędziesiąt metrów dalej). Same raczej nie poszły sobie... :)

Po tym co napisałeś, nie mogę się z Tobą nie zgodzić ;)

Niestety, to jest część, która jak już zostało napisane potrafi sama odpaść, a do tego jak na taki kawałek plastiku jest zwyczajnie droga. Można ją bardzo łatwo i szybko zdemontować i stąd też pada łupem amatorów cudzej własności. A potem właścicielowi zostaje już tylko płakać i płacić za nową...

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2015, 11:08   

I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły :axe:

Niestety na aledrogo brak a mam inne pomysły na wydanie 60zł niż zaślepka z aso.

Robert_N 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09, 1.8
Wysłany: 02-04-2015, 11:13   

lurek czy może miałeś zamontowany bagażnik dachowy?? Ja tez tak myślałem jak zniknęła mi jedna zaślepka, ale chyba jest to wina jeżeli ściągałeś bagażnik złego montażu zaślepek. Przynajmniej ja doszedłem po tym jak mi nerwy przeszły i zakupiłem nową.

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 02-04-2015, 11:27   

lurek napisał/a:
I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły

Niekoniecznie, mnie kiedyś na myjni bezdotykowej sfrunęła z dachu. Nie uzywam bagaznika wiec przykleilem wszystkie na amen. :wink:

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-04-2015, 15:03   

michaello napisał/a:
lurek napisał/a:
I ja dziś odkryłem brak zaślepki, kogoś ręce świerzbiły

Niekoniecznie, mnie kiedyś na myjni bezdotykowej sfrunęła z dachu. Nie uzywam bagaznika wiec przykleilem wszystkie na amen. :wink:

Po powrocie z pracy podszedłem do ciecia z ochrony powiedzieć mu że jest problem, w odpowiedzi otrzymałem swoją zaślepkę :rolleyes:

To cholerstwo samo spada, wczoraj trochę dmuchało we wrocławiu i może wtedy??? co najmniej dziwne. Bagażnika nie montowałem, zaślepek nie dotykałem. Ważna informacja - może samo odpaść!

Przestanie padać to jak michaello zalepię na stałe

cabaniarz 
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
Wysłany: 02-04-2015, 16:47   

Ja temat zaślepek odpuściłem jakieś parę miesięcy temu, jak jedną gdzieś zgubiłem :? Wcześniej też mi jedną wcięło, ale samochód był nowszy to i wydałem chyba z 70pln na używkę. Moim zdaniem gra nie warta świeczki, chyba że wpadnie mi w ręce za parę złotych :wink: Brak trochę razi w oczy, ale można przeżyć :P Dobry sposób - przymocować na stałe :D

Iluzjonist4 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 09 SB
Wysłany: 26-03-2016, 17:00   

Dzisiaj podczas woskowania zauważyłem brak zaślepki albo wczoraj mi ktoś ukradł albo w trasie straciłem - a szybko nie jechałem, na autostradzie miałem znacznie większe prędkości i żadna nie wypadła...
Ktoś wie, gdzie można tanio kupić prawą przednią? Na allegro za 60zł... Przykładowo do mazdy chodzą po 2-3zł... Przeginka ostra.

lobuzek 
Forumowicz
lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Wysłany: 26-03-2016, 18:04   

Tanio niestety nie kupisz. One nie odpadają, tylko zmieniają właściciela. Z racji ceny.

lurek 
Mitsumaniak

Wysłany: 26-03-2016, 19:10   

lobuzek napisał/a:
Tanio niestety nie kupisz. One nie odpadają, tylko zmieniają właściciela. Z racji ceny.

odpadają, ostatnio znalazłem na parkingu koło samochodu. Przylepić! ;)

ps. nie wykluczam lepkich rączek w innych przypadkach ;p

Odpowiedz do tematu