Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander City Style 2WD 2.0 MIVEC
Autor Wiadomość
Inquisitio 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-04-2015, 12:57   Outlander City Style 2WD 2.0 MIVEC

Witam,

W rodzinie pojawiła się nagła potrzeba zakupu nowego samochodu (ojciec poprzedni skasował), i nasz wzrok padł (głównie z przyczyn estetycznych) na Outlandera City Style. Po doliczeniu MMCS wyszłoby za niego ~102k, dealer powiedział, że dorzuci jeszcze czujniki na tył i jakieś pierdoły pokroju dywaników.

Pojawia się tylko pytanie - czy warto go brać ? Słyszałem, że wersja 2WD ma jakieś problemy z trakcją itd. ? Samochód będzie używany tylko i wyłącznie w mieście i na autostradach, żadnego offroadu. Jedyne powody (poza wyglądem) dla, których musi być to "SUV" (nie wiem jak inaczej to nazwać) to że większy samochód = więcej miejsca, i jednak większe bezpieczeństwo jeśli doszło by do stłuczki z czymś o podobnych rozmiarach.

Ew. oprócz Outlandera w grę klasycznie wchodzą Sportage, Rav4, CR-V, Tiguan, CX-5 itd. Teoretycznie, w takim Sportage za taką cenę jest już full wyposażenie ze skórą itd. ale Outlander zdecydowanie wygrywa wizualnie. Ojciec też się nastawił, że to japończyk ale wydaje mi się, że niestety legendarną reputację japończykom wyrabiają Toyota i Honda, a reszta na niej jedzie :P

Za wszelkie porady i przemyślenia będę wdzięczny, pozdrawiam.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 05-04-2015, 16:45   

SUV 2WD to dla mnie pomyłka. Trzeba będzie go później sprzedać i wtedy brak napędu się odezwie. Większy samochód oznacza też większe problemy z parkowaniem. Kilka razy po sprzedaży Outka mile wspominałem to, że miał kilkadziesiąt cm mniej niż Superb, który jest co prawda zwrotniejszy, ale zdecydowanie dłuższy i nie zawsze wystarcza miejsca aby się nim wepchnąć, a Outka jeszcze jakoś upchnąłbym dzięki kamerze i lusterkom ;) . Jak głównie do miasta to szukałbym jednak czegoś mniejszego - u mnie drugie autko to SX4 - głównie miejsko/podmiejskie. Nieco większe dostępne też japońskie - ASX, S-Cross, Quashqai. Tiguan czy Kuga to zdecydowanie inna kategoria cenowa, ale też przy większych prędkościach jest w nich wyraźnie ciszej niż w Outku czy ASX.
Inquisitio napisał/a:
Ojciec też się nastawił, że to japończyk ale wydaje mi się, że niestety legendarną reputację japończykom wyrabiają Toyota i Honda, a reszta na niej jedzie
Osobiście zgadzam się z taką tezą - zacinające się tylne hamulce Outka II zdecydowanie przeczą teorii superjakości. Outek III ma podobno identyczne. Do wymienionych dwóch dodałbym jeszcze Mazdę. Bardzo mile wspominam 626

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 05-04-2015, 21:38   

Outek 2.0 benzyna sprawdzi sie jako auto do zadan codziennych. Silnik benzynowy pali troche wiecej ale zapewnia w miare bezproblemowe uzytkowanie. Osiagi nie powalaja. ZDECYDOWANIE polecam tylko naped na 4 kola.

Odpowiedz do tematu