|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] MSS 1.9 stuki przy gaszeniu |
Autor |
Wiadomość |
Dokuro
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2015, 15:31 [MSS DID] MSS 1.9 stuki przy gaszeniu
|
|
|
Podczas gaszenia silnika występują takie stuknięcia jak na filmiku https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Czy to jednoznacznie wskazuje na koło dwumasowe? ;/ A może to coś innego? Dodam jeszcze tylko, ze przy gaszeniu ze wciśniętym sprzęgłem stuki są jakby mniejsze, albo mi się wydaje. Żadnych innych objawów nie ma, biegi wchodzą gładko, nie szaprie, przy starcie również nic nie słychać. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-03-2015, 18:46
|
|
|
Na początku sprawdź poduszki silnik, skrzynia, zawieszenie tłumika, koło pasowe na wale i alternatorze, fajnie by tez było jezeli orientujesz sie w jaki sposób jest realizowane gaszenie tego silnika, abyś sprawdził poprawność dzialania klapy gaszacej, miałbyś większe wyczucie dla silnika i wysłuchania miejsca z którego dochodzi stukot |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
marqs_b
Nowy Forumowicz
Auto: SPACE STAR 1,9 DID
|
Wysłany: 18-04-2015, 20:35
|
|
|
Wiesz co u mnie od jakiegoś czasu dokładnie tak samo gaśnie. W poniedziałek oddaję do mechanika samochód bo ja obstawiam, że uszkodzone jest sprzęgiełko na alternatorze (http://allegro.pl/kolo-alternatora-mitsubishi-carisma-space-star-1-9-i5223530386.html) natomiast mechanik zauważył na rolce obok alternatora po której również przemieszcza się pasek, że są nie naturalne przetarcia (zużycie) i że to może być przyczyna dziwnych stuków.
U mnie dodatkowo jest jeszcze taki objaw, że jak włączę wszystkie odbiorniki w samochodzie oraz klimę to słychać co jakiś czas stuki (ale nie jest to uruchamianie klimy). Coś w stylu rozpadającego się łożyska (zgrzyty). |
|
|
|
 |
|
|