Mitsubishi Galant 8-9k zł |
Autor |
Wiadomość |
Mirakuru
Nowy Forumowicz
Auto: Nie mam
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-04-2015, 13:28 Mitsubishi Galant 8-9k zł
|
|
|
Witam
Chciałbym dowiedzieć się kilka rzeczy o tym modelu.
Mam na niego do przeznaczenia ok 8-9k zł
1. Jaka wersja silnika lepsza 2.0 czy 2.5 v6 ? Oczywiście LPG?
2. Czy kupić z LPG za tą kwotę czy bez za ok 5-6 tys i montować LPG?
3. Czy auto w naprawie jest drogie ? (kupno części najczęściej się psujących np. te łożyska w skrzyni biegów ?) podobno to główna wada tego auta
4. Czy za tą kwotę dostanę przyzwoity egzemplarz ?
5. Czy polecacie to auto ?
6. Na co zwracać głównie uwagę przy kupnie?
Z góry dzięki za fachowe porady |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 30-04-2015, 14:36
|
|
|
Pierwsza porada to zadać sobie trochę trudu i przeczytać ten temat :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Który znajduje się w dziale Chcę kupić Galanta! |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Mirakuru
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-04-2015, 15:10
|
|
|
Osz ty nie wiedziałem że coś takiego jest jak skończę robotę to od razu biorę się za czytanie dzięki wielkie jak będę miał jeszcze jakieś pytania po artykule to napiszę tu
Przeczytałem całość jest jak co sprawdzić ale aktualnych cen samochodów nie ma. Tam były dane z kosztami jak się jedzie sprowadzać auto w dodatku temat napisany w 2009 roku edytowany w 2011 więc ceny za te 4-5 lat uległy zmianie ;P.
Co do tego automata z tiptronic to jest on tylko w silniki 2.5 v6 ? czy w innych też i czy naprawdę jest lepszy od manuala ? Jak z kosztami naprawy jak się coś zepsuje bo wiadomo im więcej rzeczy tym więcej się może zepsuć w takiej skrzyni ja słyszałem o naprawie rzędu 4-5 tys zł. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 30-04-2015, 23:20
|
|
|
Mirakuru napisał/a: | Co do tego automata z tiptronic to jest on tylko w silniki 2.5 v6 ? | Jest również w wersji silnikowej 2,0 16V od 1999 r. Mirakuru napisał/a: | czy w innych też i czy naprawdę jest lepszy od manuala ? | Czy lepszy to zależy co kto woli, na pewno automat jest bez porównania mniej awaryjny niż skrzynie manualne w tym modelu. Ponadto automat może zawieźć tylko przy silniku 2,5 V6 (bardzo rzadko), a w wersji 2,0 16V jest całkowicie bezawaryjny. Mirakuru napisał/a: | Jak z kosztami naprawy jak się coś zepsuje bo wiadomo im więcej rzeczy tym więcej się może zepsuć w takiej skrzyni ja słyszałem o naprawie rzędu 4-5 tys zł. | Za 4-5 tysięcy kupisz osiem takich skrzyń więc po co naprawiać. One są tanie jak barszcz, bo się nie psują. Jedyna awaria to ścięte zęby na wieloklinie konwertera (tylko w V6), koszt naprawy to max. 1000 zł. |
|
|
|
 |
eggforever
Forumowicz EFE

Auto: Mitsubishi Galant 2.0 GLS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 197 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 30-04-2015, 23:38
|
|
|
Gdybym swojego sprzedawał to zapewne bym dostał w porywach 6-7 tysięcy. Dbam o niego jak tylko mogę. Samo odświeżenie dziuba, kielichy i nadkola kosztowały ponad 3000zł, felgi z oponami 1500zł, gaz 2500zł a gdzie sprzęgło, remont skrzyni, zawieszenia i inne duperele które pochłonęły kolejne kilka tysięcy także zdarzają się oferty samochodów dobrze utrzymanych w rozsądnych cenach jednak myślę, że na takiego trzeba polować lub mieć duże szczęście. Musisz czytać forum, ludzie czasem coś wspominają, że chcą sprzedać lub ogłaszają się na forumowej giełdzie, w typowych ogłoszeniach pełno igłieł a stoją i stać będą bo to egzemplarze jakich wiele na rynku. |
|
|
|
 |
Mirakuru
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-05-2015, 01:35
|
|
|
o widzisz to mnie pocieszyliście ;D Chociaż osobiście wolę manuala to akurat ten automat mnie zainteresował XD. Auto spodobało mi się od pierwszego spojrzenia na przód jeszcze w wersji po faceliftingu teraz ostro oszczędzam żeby sobie takie cudeńko kupić. A że znajomy ma na oku też jakieś auto do 9k to mu polecę też Galanta. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-05-2015, 10:07
|
|
|
Mirakuru napisał/a: | Chociaż osobiście wolę manuala to akurat ten automat mnie zainteresował | Jak każdy kto nie jechał jeszcze dobrym automatem. |
|
|
|
 |
Mirakuru
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-05-2015, 12:43
|
|
|
Hugo napisał/a: | Mirakuru napisał/a: | Chociaż osobiście wolę manuala to akurat ten automat mnie zainteresował | Jak każdy kto nie jechał jeszcze dobrym automatem. |
Bardzo możliwe
A nie wiecie o jakimś galancie z Małopolski/Podkarpackiego na sell ? |
|
|
|
 |
obcy87
Forumowicz

Auto: Galant
|
Wysłany: 02-05-2015, 12:17
|
|
|
Podpinam sie do tematu.... Przeczytałem już prawie wszystko co piszecie... Jestem nowy i MARZĘ o galancie ale mam właśnie do wydania góra 9k.... Wiem że v6 w manualu, lpg i kombi już mogę zrobić papa, ale ciągle poluję na okazje na aukcjach dowiadywałem się i koszt instalacji LPG w v6 to 3,3k....tak dla informacji... |
|
|
|
 |
Mirakuru
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-05-2015, 13:07
|
|
|
obcy87 napisał/a: | Podpinam sie do tematu.... Przeczytałem już prawie wszystko co piszecie... Jestem nowy i MARZĘ o galancie ale mam właśnie do wydania góra 9k.... Wiem że v6 w manualu, lpg i kombi już mogę zrobić papa, ale ciągle poluję na okazje na aukcjach dowiadywałem się i koszt instalacji LPG w v6 to 3,3k....tak dla informacji... |
Czyli sam chcesz zainstalować LPG ? |
|
|
|
 |
obcy87
Forumowicz

Auto: Galant
|
Wysłany: 04-05-2015, 20:52
|