|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opiłki w płynie chłodniczym? |
Autor |
Wiadomość |
konrad.klusek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero III 3.2 long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2015, 15:55
|
|
|
Niestety sam nie jestem tego w stanie wykonać, przebywam teraz w poza granicą a w domu same kobiety:) samochód trafił dzisiaj do naszego zaufanego mechanika - po przyjeździe okazało się że płynu w zbiorniczku wyrównawczym jest zbyt mało - dolali do zbiornika oraz do chłodnicy i co niepokojące pod korkiem pojawiają się bąble powietrza...co mogło doprowadzić do takiego stanu rzeczy? Dzisiaj będę rozmawiał z mechanikiem czy to tylko uszczelka czy głowica... Czy w tym przypadku wymiana korka od chłodnicy jest również konieczna? |
|
|
|
 |
grzerog
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 did
|
Wysłany: 01-05-2015, 20:30
|
|
|
Witam. Pisałeś że była głowica robiona. A czy dociągałeś głowicę po przejechaniu ok 1 tyś km?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
konrad.klusek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero III 3.2 long
|
Wysłany: 04-05-2015, 11:55
|
|
|
Głowica była robiona nie w moim Pajero - ja tylko odświeżyłem temat:
konrad.klusek napisał/a: | Odświeżam temat - w moim Pajero pojawił się podobny objaw. Wczoraj podczas jazdy wskaźnik temperatury wskoczył w okolice maksimum, po otwarciu maski w zbiorniczku wyrównawczym poziom płynu przekraczał maksimum o jakieś 5-7 cm. Co może być powodem takich objawów? |
Niestety okazało się że u mnie jest pęknięta głowica - została wysłana do Krakowa do spawania... |
|
|
|
 |
|
|