|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciek oleju z pod skrzyni biegów |
Autor |
Wiadomość |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-05-2015, 21:56 Wyciek oleju z pod skrzyni biegów
|
|
|
Wg jednego z artykułów o Pajero III w necie czytałem że wycieki z pod automatycznej skrzyni biegów w tych autach są normą. Problem również i u mnie się pojawił. Jest nie wielki wyciek, a bardziej nazwał bym to poceniem się, więc do wymiany jest uszczelniacz. Czyprzychodzi tam jeden? kilka, ile w sumie jest tam uszczelniaczy? Po wymianie tych uszczelniaczy jaka ilość oleju jest potrzebna by uzupełnić skrzynię? Do tej pory stosowałem olej DEXRON III ATF od Castrola w ilości 5.5l co 40.000km, skrzynia nie była dotąd demontowana ponieważ nie zdażały się żadne wycieki, więc nie liczyło się to z całkowitą wymianą wszystkiego oleju. |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-05-2015, 09:10
|
|
|
Nie jest prawdą, ze wyciek to norma. Z którego miejsca ci cieknie? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-05-2015, 13:27
|
|
|
Byłem dziś jeszcze u jednego mechanika, wycieku właściwie nie ma tylko delikatnie poci się skrzynia, więc nie jest to jakieś pilne by teraz się tego podejmować i iść w koszta. A sprawdzając poziom oleju w skrzyni to nawet nic nie ubyło, a ostatnia wymiana oleju była pare miesięcy temu. |
|
 |
|
|