Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kostki/kable
Autor Wiadomość
Rzucio 
Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-05-2015, 12:58   Kostki/kable

Witajcie :mrgreen:
pytanko mam,czy w Carismie wersji GL były puszczone przewody do np:halogenów itp?
Niby sa jakies kostki ale czy to od tego?
Rok auta 1996 wersja GL.
Pozdro

Ziemba. 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 100KM 1998r.
Wysłany: 11-05-2015, 13:56   

Ktoś kiedyś na forum pisał, że są (w przypadku polifta). Wystarczy dokupić podwójny przełącznik do halogenów i przekaźnik.

[ Dodano: 11-05-2015, 14:01 ]
Tu masz link z montażu halogenów w poliftowej Cari http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=60706
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017
Pomogłem? Jeśli tak to się nie krępuj :)
http://www.pajacyk.pl/

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 13-05-2015, 04:07   

Są. Sprawdzone osobiście. Musisz dokupić tylko przełącznik. W 1996 roku były jeszcze montowane pierwsze przełączniki, czyli takie, które po wciśnięciu zostawały wciśnięte, potem to zmienili i zastosowali takie, które wracały do pozycji wyjściowej. Oczywiście zmienili także kostki, więc nie można ich stosować zamiennie. ja kiedyś kupiłem przedni zderzak i koleś przysłał mi go razem z belką i przeciwmgłowtmi, oczywiście nie miałem przełącznika, więc przerobiłem ten od tylniego, żeby włączał przednie. poruszam się na krętych leśnych drogach więc wolałem mieć przednie przeciwmgłowe. Jakiś czas potem dokupiśem odpowiedni przełącznik i teraz jest tak jak powinno. Żaden przekaźnik nie był potrzebmy.

Rzucio 
Forumowicz

Wysłany: 13-05-2015, 09:22   

No to super,a gdzie znajde kostki do halogenow pod maska?

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Wysłany: 13-05-2015, 16:15   

Są zaraz obok miejsca, gdzie się je montuje...chyba są białe i spinki układają się w literę T. Jeśli chodzi o przełącznik, to tam jest wszystko. Jeśli chodzi o inne okablowanie, to mogę Ci powiedzieć, że raczej jest do wszystkiego. Ja dokładałem klimatyzację i też okablowanie było, nie mam podgrzewanych foteli ale kable mam.

Rzucio 
Forumowicz

Wysłany: 15-05-2015, 11:34   

remi napisał/a:
Są zaraz obok miejsca, gdzie się je montuje...chyba są białe i spinki układają się w literę T. Jeśli chodzi o przełącznik, to tam jest wszystko. Jeśli chodzi o inne okablowanie, to mogę Ci powiedzieć, że raczej jest do wszystkiego. Ja dokładałem klimatyzację i też okablowanie było, nie mam podgrzewanych foteli ale kable mam.

No to super sprawa,nic tylko montowac :)

zmc29 
Forumowicz

Auto: Carisma 2001r. 4G92
Wysłany: 24-05-2015, 15:21   

Witam
Podepnę się do tematu.
Co to za biała kostka kablowa siedzi w Cari za radiem, obok kostki z kablami do RADIA (patrz foto)?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-05-2015, 16:53   

Pewnie kostka od ori radia, która podaje dane RDS z radia ori na centralny wyświetlacz :wink: .
Jeśli nie masz ori radia mitsubishi to ona jest nie podłączona do niczego i sobie dynda :mrgreen: .

Odpowiedz do tematu