|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 13-06-2007, 14:45 |
[CK1A 1.3] Szarpie |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 00:22 [CK1A 1.3] Szarpie
|
|
|
Co sądzicie na temat szrpania podczas ruszania autem?
Raz szarpie, raz nie, moze to juz sprzegło się kończy, a moze jest jakas regulacja?
W kadym bądz razie zaczyna mnie to wnerwiać |
Ostatnio zmieniony przez akbi 13-06-2007, 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27-03-2007, 01:07
|
|
|
szarpanie to w 99% wina sprzęgła ale jeśli nie zawsze to nie musisz już wymieniać jest też taka opcja że sprzęgło się zagrzeje mocno (np. stromy podjazd pod górkę i kilka ruszeń lub korki ) i traci swoje właściwości i szarpie ostygnie jest spoko i na o bym stawiał jeśli by była końcówka sprzęgła szarpał by czały czas |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 12:39
|
|
|
Szarpanie to wynika z jakby nierównomiernego puszczania sprzęgła?
Może da sie cos wyregulowac, bo ciągnie normalnie i czy pod gorke czy z gorki smiga ok, tylko czasem szarpie przy ruszaniu, pozdr, |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 27-03-2007, 16:08
|
|
|
Bastek napisał/a: | tylko czasem szarpie przy ruszaniu |
dokładnie jak jest ciepłe nie masz się czym martwić jeździj spokojnie jeśli nie jest to zbyt częste |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 17:02
|
|
|
Właśnie zrobiłem rekonesans odnosnie paru gratów które może trzeba będzie zmienić, otóż:
sprzegło kompletne, jakies niby Japan około 300zł , firmy NKK +łożysko ori Hyunday około365zł, do tego pompa GMB 147,60zł, następnie rozrząd:napinacz GMB-63,96zł i pasek Mitsuboshi 61zł, oczywiście ceny już po moich zniżkach.
Co sądzicie koledzy na temat cen tych gratów i jakości, pozdr, |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 27-03-2007, 21:56
|
|
|
Bastek, załóż nowy post, tu Ci niewiele osób odpowie, ja co do Lancera w cenach jestem niedouczony |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2007, 23:26
|
|
|
Właśnie chyba pomyliłem dział ale zaraz pisze w zakładce lancer?
No nic miło się rozmawiało z właścicielem Eclipsa, tak między nami to fajna furka jest
Podoba mi się model po 96r. wersja amerika, w automacie, taki już jajowaty,nie wiem jaki to dokładnie model, ale wrażenia z jazdy są ciekawe |
|
|
|
 |
michal_g84
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-03-2007, 01:35
|
|
|
Ja do swojego lancerka kupowałem kompletne sprzęgło firmy Daikin (czy jakos tak sie to pisze) i jestem z niego bardzo zadowolony, jeżdze na tym komplecie juz od 1,5 roku. |
_________________ Carisma 1.8 GDI 98r.
Lancer 4G13 C61A 91r. LPG - SPRZEDANY! |
|
|
|
 |
|
|