|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] problem z odpaleniem 3.2 DID |
Autor |
Wiadomość |
Karol Ogonowski
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3.2 did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2015, 15:14 [3.2 DID] problem z odpaleniem 3.2 DID
|
|
|
Witam,
Swego czasu byłem użytkownikiem na forum, jednak po zmianie maila zarejestrowałem się ponownie, więc witam po raz kolejny.
Zwracam się z problemem jaki spotyka mnie co jakiś czas z moim pajero 3.2 DID z 2000 r., automat, a chodzi mianowicie o to, że niekiedy mam problem z odpaleniem auta. Rozrusznik obróci auto prawie jakby zapaliło, ale jednak silnik nie rozpoczyna pracy. Po przekręceniu kilka razy kluczykiem, ewentualnie odczekanie "chwili" auto zapala jak gdyby nigdy nic. Raz spotyka mnie to co tydzień, raz co miesiąc. Mechanik nie wie co może być tego przyczyną, stawia na pompę, ale sam dokładniej nie wie co i jak.
Może ktoś ma mądrą radę ?
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
pozdrawiam
Karol |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 21-05-2015, 13:27
|
|
|
Jeżeli są to jedyne objawy i po uruchomieniu silnik chodzi dobrze, to prawdopodobnie w pozycji wysuniętej blokuje się ELAB (elektrozawór odcinający paliwo - ten na pompie wtryskowej).
- Pozdrawiam |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
Hipolit74
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD z 2003r Long
|
Wysłany: 14-09-2015, 12:54
|
|
|
Witam. A jak go sprawdzić, czy jest taka możliwość? Czy kolega Karol poradził sobie i co było przyczyną? Pozdrawiam
[ Dodano: 16-09-2015, 16:51 ]
Witam. Rozrusznik wymieniłem na nowy, silnik zapala od tzw. dotyku. Dzięki |
|
|
|
 |
|
|