|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czujnik zmiennych faz rozrządu 2,4 mivec |
Autor |
Wiadomość |
andrzejk1987
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2015 Posty: 130 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 30-05-2015, 02:44 Czujnik zmiennych faz rozrządu 2,4 mivec
|
|
|
hejka
Miśki powiedzcie jedną rzecz , co się stanie po odłączeniu czujnika zmiennych faz rozrządu , lub jakie są objawy jego uszkodzenia?
Mianowicie co jakiś czas samochód dostaje takiego kopa jakby z górki przyspieszał. Nie ma na to zasady , czasami przejadę 100 czasami 1000 kilometrów i nagle się coś stanie że samochód idzie jak burza , mianowicie na 5 biegu przy 80-90km można spokojnie wyprzedzić z dwa samochody i idzie ładnie ze 140 150 zajmuje mu chwilkę. Na początku wydawało mi się że działa wszystko ok pomyślałem ze to masa robi swoje że aż do 3 biegu redukowałem.
Ale nie daje mi to spokoju od kiedy zauważyłem że ten samochód naprawdę może dobrze pojechać jak na swoją wagę.
[ Dodano: 30-05-2015, 13:52 ]
Witam
Jak by kto pytał to wypiąłem wtyczkę z czujnika ,czuć delikatną różnice w przyspieszeniu o 1-do 3 tyś obrotów zbiera się ciut wolniej. największa różnica jest miedzy 3.5 a 6 tyś niema tego charakterystycznego [edit] . Zaraz po wypięciu wtyczki na wolnych obrotach żadnej różnicy. Nie wiem co jeszcze można sprawdzić ? macie jakieś pomysły ? |
Ostatnio zmieniony przez londolut 17-06-2015, 19:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
paj111
Forumowicz
Auto: swój
|
Wysłany: 30-05-2015, 21:39
|
|
|
Sprawdzałeś błędy?
Świeci Ci się kontrolka silnika po wypięciu i w ogóle świeci? |
|
|
|
 |
andrzejk1987
Forumowicz
Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2015 Posty: 130 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 31-05-2015, 01:04
|
|
|
tak pali sie tylko na Gazie. Bede w połowie czerwca u znajomego to go podłączy i od razu sprawdzi gazówe . |
|
 |
|
|