Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odtwarzaniem MP3
Autor Wiadomość
QaDo 
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-04-2013, 17:38   

Młody, coś pobrudziło Tobie laser, więc wstępnie można zabrać się za czyszczenie lub po rozebraniu szukać nowy w tych numerach, nie potrzebna wymiana całego napędu. Co do słuchania bardzo wątpliwe, bardzo no i musisz mieć na pewno w telefonie opcję korzystania z zew. systemu Audio po bluetooth. Ale jeśli masz rockforda możesz użyć przejściówki minijack na chinch lub innego wynalazku pod telefon i podłączyć się w złącza AUX które są pod zaślepką z napisem video ponad popielniczką. Wybierasz opcję AUX i muza leci z urządzenia.

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 29-04-2013, 18:23   

Cytat:
jezeli laczy sie moj telefon przez bluetooth z Lancerem to moge sluchac muzyki z telefonu na glosnikach?

Taka opcja pojawiła się w ,sprzętowo i softowo, po którymś roku produkcji. Znajdź temat, w którym dużo o audio napisał TOKYO, wskazał tam rocznik. Do owego rocznika radio Rockforda nie posiadało opcji muzyki przez BT.

reneyvan 
Forumowicz

Auto: MMC Lancer 1.8 Intense SD
Wysłany: 19-06-2013, 23:03   

Dzisiaj przy próbie odtworzenia płyty z MP 3 miałem identyczny komunikat, jak kolega "jarzyn".
Sprzęt Rockforda nie widział plików z MP 3.
Nagrywałem CD z danymi za pomocą programu CD Burner XP.
Jak się okazało winny był zły format plików (UDF), a trzeba było ustawić ISO 9660/Joliet.
Klikamy w zakładkę "Płyta", następnie "Zmień system plików" i przestawiamy z UDF na ISO,
a potem nagrywamy płytę z danymi.
Tak nagraną płytę można odtwarzać bez problemu.

SkOniAk 
Mitsumaniak

Auto: Audi A6 Avant Quattro '16
Wysłany: 02-08-2013, 11:19   

Witam, mam pytanie mam radio z rockfordem nagrałem płytę w mp3.
Działa wyświetla się folder 2 (dlaczego nie 1?). Problem w tym, że nie wiem jak,nie mogę przejść do kolejnych folderów po przesłuchaniu ostatniej piosenki z folderu 2 jest pętla i następna idzie 1 piosenka z tego samego folderu.

Jak zmieniać foldery?

// Nieaktualne ; ) Człowiek ślepy :roll: Dla potomnych rolka prawa w prawo/lewo zmiana folderu ; )

JCH Dzięki wielkie! ; )

bart210 
Mitsumaniak

Auto: Lancer X
Wysłany: 02-08-2013, 12:41   

Folder 1 to katalog główny. Jak nie ma tam żadnej piosenki to się nie wyświetli.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 10-04-2015, 19:36   

Jak słucham MP3 z płyty CD, to gra mi tylko głośnik pasażera - pozostałe milczą (albo grają baardzo cicho), przy słuchaniu radia wszystko w normie. Czy ktoś może wie co jest nie tak i jak temu zaradzić?
Jakieś 3 miesiące temu jak wjechałem w dziurę, to mi wysiadł na pół dnia głośnik z tyłu po stronie kierowcy - a teraz ni z tego ni z owego gra tylko jeden..

Szukałem długo i nie znalazłem, ale pamiętam, że ktoś kiedyś miał ten objaw..
Znalazłem: http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Ale nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie - podejrzewam, że gdzieś jest obluzowany styk - tylko nigdy nie rozbierałem samochodu/radia, więc nie wiem jak się do tego zabrać..

[ Dodano: 10-04-2015, 19:53 ]
https://www.youtube.com/watch?v=nPdWSXv3S_Q

Ale może najpierw spróbuję odłączyć akumulator - nie pomogło :(

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 10-04-2015, 21:10   

RalfPi, Twój problem opisany jest tu: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=90752 :wink:
Kolega Arczi89 to przerabiał i pewnie pomoże. :wink:

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-04-2015, 06:08   

Dzięki tyku!
Pozostaje rozebrać radio i poszukać obluzowanej taśmy. Ciekawe, że taśma obluzowała się na dziurach, a zawiecha daje radę :)

[ Dodano: 22-05-2015, 21:09 ]
No i żem rozebrał radio (parę śrub odkręciłem przy schowku, zdjąłem listwę panelu, odkręciłem parę śrub, zdemonotowałem radio, wypiąłem wszystkie wtyczki i wpiąłem ponownie (sztuk 4 - 1 od głośności i 2 do radia + 1 jedna od zasilania) i CD działa znowu - pytanie na jak długo.

jaca87 
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 1.8 SB
Wysłany: 01-06-2015, 12:23   

Pojawił się u mnie następujący problem z odtwarzaniem płyt CD. Gdy korzystam z CD gra tylko prawa strona czyli głośniki z lewej stronie milczą a gdy przełączę na radio to wszystko jest poprawnie i gra pełne stereo. Ustawienia radia przy przełączaniu z CD na Radio i na odwrót pozostają takie same.

Ma ktoś pomysł skąd utrata dźwięku dla całej lewej strony przy przełączeniu na CD ?

Ps. Głośniki i odtwarzacz są standardowe.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 01-06-2015, 13:00   

jaca87 napisał/a:
Ma ktoś pomysł skąd utrata dźwięku dla całej lewej strony przy przełączeniu na CD ?
Trzaśnij konkretnie z pięści w deskę rozdzielczą nad radiem. Pomaga. :wink:
Ja tak miałem do sprzedaży auta. nie szukałem przyczyny. Może być w środku jakiś zimny lut lub łączka.

RalfPi 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-06-2015, 15:05   

jaca87 napisał/a:
Pojawił się u mnie następujący problem z odtwarzaniem płyt CD. Gdy korzystam z CD gra tylko prawa strona czyli głośniki z lewej stronie milczą a gdy przełączę na radio to..

Ps. Głośniki i odtwarzacz są standardowe.

Czytałeś Kolega co napisałem wcześniej...?

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 02-06-2015, 01:12   

Witam
rozbierz radio wyciagnij tasme przeczysc kontakt spray.
Jezeli nie pomoze trzeba szukac dalej lub prosciej kupic radyjko z outka po 2910 i bedzie spox

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

jaca87 
Forumowicz

Auto: Lancer sportback 1.8 SB
Wysłany: 02-06-2015, 09:47   

Dzięki Panowie, dzisiaj po najechaniu na dziurę zaczęło grać znowu normalnie. Jak problem się pojawi ponownie to zastosuje się do rad.

Decth 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD
Wysłany: 09-02-2016, 16:47   Nagrywanie płyt MP3 do Lancera

Witam .Jestem nowym użytkownikiem tej stronki. Posiadam Lancera z 2009 roku.Otóż nagrywam płytę MP3 do auta ale nie wszystkie piosenki odtwarza.Może ktoś z was wie jakiego programu używać i z jaką prędkością nagrywać ?.

Iluzjonist4 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 09 SB
Wysłany: 09-02-2016, 17:05   

Ja nagrywałem przez zwykłe kopiuj wklej i zwykle z małą prędkością 2-4x. Kobitka raz nagrała z maksymalną to później były problemy z przeskakiwaniem utworów, dłużej mulił przy odpaleniu.
Teraz robię jako cd audio, fakt wejdzie mniej utworów, ale bynajmniej zgrywają mi się na dysk i płytkę można zostawić w domu.

Odpowiedz do tematu