Syczenie w okolicach pompy paliwa |
Autor |
Wiadomość |
marmach
Forumowicz
Auto: Lancer 1.5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2015, 21:11 Syczenie w okolicach pompy paliwa
|
|
|
3 dni temu zauważyłem dziwne syczenie w okolicach pompy paliwa/zbiornika paliwa. Sama pompa pracuje cicho, ale co jakiś czas słychać odgłos jakby wypuszczanego powietrza. Zaglądałem pod podwozie, paliwo nie cieknie. Będę wdzięczny za podpowiedź, co to jest.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Taipan
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Inform 1.8 sedan
|
Wysłany: 07-06-2015, 13:06 Re: Syczenie w okolicach pompy paliwa
|
|
|
marmach napisał/a: | 3 dni temu zauważyłem dziwne syczenie w okolicach pompy paliwa/zbiornika paliwa. Sama pompa pracuje cicho, ale co jakiś czas słychać odgłos jakby wypuszczanego powietrza. Zaglądałem pod podwozie, paliwo nie cieknie. Będę wdzięczny za podpowiedź, co to jest.
Pozdrawiam. |
Mam takie samo syczenie - okolica tylnych kół. Brzmi to dokładnie jak uciekające powietrze. Jeżdżę z tym 4 miesiące i żadnych innych objawów nie ma. Lancer z silnikiem 1.8 |
|
|
|
 |
willliam
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 Sedan 2010
|
Wysłany: 07-06-2015, 13:13
|
|
|
marmach ma to w silniku 1.5, Taipan w 1.8 a ja mam takie same objawy w 1.6 |
|
|
|
 |
Taipan
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Inform 1.8 sedan
|
Wysłany: 08-06-2015, 08:40
|
|
|
Byłem dziś w niezależnym serwisie (do którego jeździłem też z poprzednimi moimi autami) celem umówienia się na wymianę klocków i tarcz hamulcowych w moim Lancerku. Przy okazji zapytałem tego mojego mechanika o to syczenie. Bez zbędnego przypatrywania się, tylko na sam słuch ten mój mechanik stwierdził, że to syczenie to.... w rurze jest gdzieś dziurka...
Dalej dodał, że można z tym jeździć.
Póki co odpuściłem temat, ale jak pojadę na wymianę klocków i tarcz to powiem żeby się przyjrzał temu syczeniu.
Jak ktoś z was cos innego wie o syczeniu to dajcie znać |
|
|
|
 |
marmach
Forumowicz
Auto: Lancer 1.5
|
Wysłany: 09-06-2015, 16:44
|
|
|
Gdyby to był wydech, to chyba syczałoby cały czas. Tak mi się wydaje. A czy tam nie ma jakiegoś zaworu par paliwa/odpowietrzenia zbiornika? |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 09-06-2015, 17:54
|
|
|
marmach napisał/a: | A czy tam nie ma jakiegoś zaworu par paliwa/odpowietrzenia zbiornika? |
Może syczy zawór niwelujący podciśnienie w zbiorniku? Łatwo to sprawdzić - syczenie powinno zaniknąć po zluzowaniu korka wlewu. |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
willliam
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 Sedan 2010
|
Wysłany: 01-10-2015, 11:17
|
|
|
Taipan napisał/a: | Byłem dziś w niezależnym serwisie (do którego jeździłem też z poprzednimi moimi autami) celem umówienia się na wymianę klocków i tarcz hamulcowych w moim Lancerku. Przy okazji zapytałem tego mojego mechanika o to syczenie. Bez zbędnego przypatrywania się, tylko na sam słuch ten mój mechanik stwierdził, że to syczenie to.... w rurze jest gdzieś dziurka...
Dalej dodał, że można z tym jeździć.
Póki co odpuściłem temat, ale jak pojadę na wymianę klocków i tarcz to powiem żeby się przyjrzał temu syczeniu.
Jak ktoś z was cos innego wie o syczeniu to dajcie znać |
Taipan i wiesz coś więcej na ten temat? |
|
|
|
 |
Yorii
Forumowicz Metalurg
Auto: LancerX sedan 1.6 117KM invite
|
Wysłany: 30-05-2016, 23:25
|
|
|
Hej mam takie samo syczenie od nowości to pompeczka paliwa i nie świadczy to o żadnym uszkodzeniu.
Obecnie nabiłem 75 tyś km i dalej syczy może deko głośniej ale to nie wada, ani usterka. Jak będziecie na zlocie to posłuchajcie sobie 1.6 wszystkich przy lewym tylnik kole chyba większość syczy |
|
|
|
 |
|