Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:57 |
Sprzęgła EXEDY |
Autor |
Wiadomość |
tremens
Forumowicz
Auto: Outlander 2,4 (2004) +LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2015, 18:37 Sprzęgła EXEDY
|
|
|
Witam , chcąc nie chcąc niedługo będe musiał wymienić sprzęgło w swoim ,, miśku" Chcę zakupić sprzęgło EXEDY MBK2108 w jakimś sklepie internetowym , bo w tych normalnych to chyba na głowę poupadali! Obserwuję cenę tego zestawu i o dziwo przez ostatnie dwa tygodnie cena skoczyła z 1250 zł na 1430-1550 zł.Nie wiem o co chodzi , ale przeszukują allegro znalazłem sklep z Wrocławia który oferuje to samo sprzęgło za 1150 zł.Już sam nie wiem co o tym myśleć , ale chcę oczywiście kupić taniej.Boję się tylko czy czy nie kupię podróbki.Mam pytanie jak odróżnić oryginał od podróbki.Ostatnio wyczytałem na innych forach że najczęściej zdarzają się podróbki EXEDY.Proszę o opinię , może po prostu jestem przewrażliwiony. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 21-07-2015, 21:13
|
|
|
Tego nikt nie wie, musiałbyś wysłać sztukę do fabryki Exedy. W dzisiejszych czasach sprzedawca też sam nie importuje zza granicy tylko bierze od dużego dostawcy. |
|
|
|
 |
miron
Forumowicz
Auto: 2,4 mivec cvt
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 326 Skąd: Świlcza
|
Wysłany: 23-07-2015, 18:12
|
|
|
Ja kupiłem na -sprzęgła.pl-Sprzedawca mówił że z Anglii sprowadzają. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 23-07-2015, 18:53
|
|
|
Inter Cars - 1459 zł
http://e-katalog.intercar...w-sprzegla.html
Minus rabat dla Mitsumaniaków (o ile pamiętam 10%) 145, 90 zł
Wychodzi 1314 zł
A źródło jest pewne.
Warsztaty też mają rabaty w Inter Carsie. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-07-2015, 19:15
|
|
|
tremens prosta sprawa - EXEDY podniosło ceny dostawcom a sklepy nie trzymają tak drogich części u siebie.
Poza tym - każdy chce zarobić, ale nie u każdego musisz kupić. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
woojas25
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2.0t
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2014 Posty: 124 Skąd: libiąż
|
Wysłany: 24-07-2015, 11:27
|
|
|
dziwne , że sprowadzają z anglii , jak tam mają chore ceny(wiem cos o tym bo mam sklep motoryzacyjny i czasem wysyłam czesci do anglii)a jeszcze sklepy internetowe to przewaznie jest jakas pipiduwa w domu ktos sobie siedzi i zamawia nie mając zadnych kosztów typu czynsz , pracownik itp.. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 24-07-2015, 11:58
|
|
|
woojas25, a skąd mają sprowadzać? Z Alibaby? Czy od "wiodących krajowych hurtowników"?
Jak na wyspach mają chore ceny to co można powiedzieć o naszych "byznesmenach"?
Tani chiński chłam faktycznie jest u nas "tani", ale kupić coś z górnej półki (żeby mieć pewność, że kupujemy oryginał, a nie przepakowaną podróbę) w naszych krajowych sklepach to walka z chorymi marżami i nieuczciwością "sklepów".
Nie mówiąc już o sporym przepłacaniu, bo marża nawet po odliczeniu Vatów, kosztów itp nadal jest bardzo wysoka.
Na "szczęście" są Chiny i zawsze można kupić duzo tańszą podróbę w identycznym opakowaniu, żeby jakiś jeleń cieszył się, że ma "pierwszy montaż za pół ceny"... |
|
|
|
 |
tremens
Forumowicz
Auto: Outlander 2,4 (2004) +LPG
|
Wysłany: 25-07-2015, 22:16
|
|
|
Witam , zakupiłem kompletne sprzęgło EXEDY MBK2108 na allegro za 1150 zł.Wcześniej dokładnie ,,studiowałem" jak powinien wyglądać oryginał i jakie oznaczenia powinny być na tarczy i docisku itd.Udało się , oryginał Made in Japan!Chyba jeden z ostatnich punktów gdzie można kupić za normalną cenę.Teraz szukam dobrego mechanika ,który zna temat Mitsubishi w okolicach Głogowa ( może być Wrocław).Mój stary mechanik mówi , że by mi wymienił , ale nigdy nie wymieniał sprzęgła w autach z napędem na cztery koła a zwłaszcza Mitsubishi i nie chce się uczyć na moim aucie.Znam też mechaników którzy mogliby mi wymienić sprzęgło w moim ,,miśku" , ale wolałbym oddać auto do kogoś kto już ma pewne doświadczenie w Outlanderze.Może mi kogoś polecicie ?Byłbym bardzo wdzięczny |
|
|
|
 |
heer75
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 244 Skąd: Wroclaw
|
Wysłany: 10-08-2015, 10:32
|
|
|
tremens napisał/a: | Teraz szukam dobrego mechanika ,który zna temat Mitsubishi w okolicach Głogowa ( może być Wrocław). |
Mechanik z wroclawia jest tu na formum- Bartek "deejay". Urzeduje w okolicach wroclawskiej "Magnolii". Dzwon i umawiaj sie. |
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 10-08-2015, 21:37
|
|
|
Tremens, daj namiar na tego sprzedawcę, zbieram części do wymiany do wymiany skrzyni biegów. |
|
|
|
 |
|