|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Sigmy :) |
Autor |
Wiadomość |
r-tea
Nowy Forumowicz
Auto: może Galant VIII 2.5 V6 24V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2015, 23:15
|
|
|
kierowniklimana napisał/a: | dlatego ta odpada zdecydowanie, dodatkowo na nie jest to, ze to automat, za którymi nie przepadam i nie ma gazu.
[ Dodano: 08-05-2015, 14:13 ]
http://otomoto.pl/oferta/...u-ID6y4Amx.html zna ktoś tą sigmę ? |
Ja jutro będę ją oglądał Bardzo podobna do tej z twojej okolicy, tyle że ma butlę w miejscu koła zapasowego.
Oglądałeś już może tę w Jaworze?
[ Dodano: 16-05-2015, 22:27 ]
mmatulek napisał/a: | Sprawdź:
Mechanika:
Maglownicę czy nie cieknie i czy gumy osłonowe są całe (+ stuki podczas jazdy) |
Tu wszytko grało.
Cytat: | Wycieki oleju z silnika (to już kwestia czy ew. podejmujesz się uszczelniania silnika) |
ciekło spod obu pokryw zaworów
Cytat: | Amortyczatory czy nie ciekną |
tego nie sprawdziłem, ale miałem wrażenie podczas jazdy, że przód siedział, a amory biły na większych wypukłościach typu "leżący policjant".
Cytat: | Posłuchaj jak chodzi silnik, czy nie klepią zawory. |
Tu ok. Nie było słychać zaworów. Dźwięk silnika był ładny. Za to wydech był na pewno do poprawki bo był zbyt głośny.
Cytat: | Nie daj się zbajerować jak nie będzie działać klima. Zawsze możesz urwać na tym, choć naprawa może okazać się bardzo kosztowna. Ja bez działającej klimy nie brałbym. |
Klima nie działała.
Cytat: | Szyberdach czy chodzi i czy jest cała uszczelka. |
Tego nie sprawdziłem.
Cytat: | Blacha
Uważam, że blacha w Kombi jest zdecydowanie lepsza niż w sedanie.
Sprawdź przednie kielichy czy nie ma wykwitów |
Oba przednie kielich były nawet bardzo ładne.
Cytat: | Progi, szczególnie z tyłu |
Tu było sporo odłażącej szpach. Szczególnie na środkowym odcinku po stronie kierowcy. Za to dziur nigdzie nie było.
Cytat: | Klapa bagażnika, szczególnie na samym jej zakończeniu. Jak siłowniki nie będą jej trzymały to się nie przejmuj, ponieważ ich wymiana to koszt 60 zł (ale potargować się możesz) |
Klapa bagażnika zdrowiutka jak dzwon. Zeri rdzy na wszystkich rantach z zewnątrz i od środka.
Cytat: | Dach przy szybie przedniej, szczególnie lewa strona, lewy przedni słupek
podłużnica zaraz za przednim wahaczem. |
Zapomniałem zwrócić na to uwagę.
Cytat: | Jak będziesz oglądał wnętrze to zobacz czy podsufitka nad tylnymi siedzeniami i bagażnikiem nie opada. |
Nie opadała, ale była doś pomarszczona i pofalowana.
Dzięki. Nie zdecydowałewm się na to auto.
Oba przednie błotniki były szpachlowane.
Czołowa szyba pęknięta w pionie równo na pół.
Aku do wymiany.
Silnik niby ładnie grał, auto dość się zbierało, ale tych 170KM jakoś nie czułem. Jak zawsze jeździłem zamulaczami, 40-60KM to powinno na mnie zrobić wrażenie auto 170KM, ale nie wiem gdzie te konie się pochowały. |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 29-07-2015, 20:02
|
|
|
Tak, to jest 24. Sprzedawca wspomina o uszkodzonym ECS-e, prawdopodobnie któryś z amortyzatorów jest nieszczelny. Kupienie sprawnych jest bardzo trudne, a jazda na "glebie" nie należy do przyjemnych. Oczywiście można założyć sprężyny od wersji bez ECS-u, ale to moim zdaniem półśrodek. |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
angelos
Forumowicz

Auto: LS460 '07, Z34A '07
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Paź 2009 Posty: 578 Skąd: Kraków\Biecz
|
Wysłany: 29-07-2015, 21:17
|
|
|
Ten egzemplarz stoi na tablicy już od kilku dobrych miesięcy. Z tego co pamiętam, na początku cena była 9600zł. Z miesiąca na miesiąc cena jest coraz to niższa. |
_________________ "Shoki Hoko"
"Shoji Komei"
"Ritsugyo Boeki"
 |
|
|
|
 |
|
|