|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie gaśnie kontrolka oleju po wyjęciu kluczyka. |
Autor |
Wiadomość |
skun37
Nowy Forumowicz
Auto: L200 2001 2.5TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2015, 12:36 Nie gaśnie kontrolka oleju po wyjęciu kluczyka.
|
|
|
Witam problem następujący:
Dziewczyna jadać naszym L200 2001 2.5td nagle miała problem z zamknięciem elektrycznych szyb, zgasło radio, ale auto dalej normalnie chodziło.
Potem, gdy zgasiła auto zaczęły się jaja, a mianowicie podczas próby odpalenia nie było sytuacji, że aku słabo kręcił czy przygasały kontrolki tylko było szybkie cykanie z okolic rozrusznika. Ok auto na kable i odpaliło bez problemu, ale jadąc dalej przestawały działać kierunki, światła itd. Czyli pewnie gdzieś zwarcie. Ok
Dojechaliśmy do domu próba odpalenia bez kabli i nagle sru główny bezpiecznik od świateł 30A powiedział papa i się przepalił. Ok wymieniłem podłaczyłem świeży aku, auto bez problemów odpaliło problemy ze światłami i ze wszystkim zniknęły (myślę sobie dalej pewnie jest zwarcie wiec gaśnica pod ręką i jadę). Wszystko było by ok gdyby nie to, że po zgaszeniu auta paliła się non stop kontrolka oleju (i po wyjęciu kluczyka jak i z kluczykiem...oczywiście olej itd w normie) Pojawiła się też inna ciekawostka w postaci przednich świateł które paliły się same z siebie nie reagując na wyłączanie i włączanie (choć przełącznik przy kierownicy działał poprawnie tz. po włączeniu podświetlał zegary i przy otwartych drzwiach było pikanie). Po odłaczeniu aku światłą gasły i można było je normalnie zapalać i gasić (bez włączenia auta)..
Gdzie szukać zwarcia lub jakieś inne pomysły ? |
|
|
|
 |
satyricon
Forumowicz
Auto: pajero2clasic 2.5 es
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 75 Skąd: nehrybka/radzymin
|
Wysłany: 07-10-2015, 07:48
|
|
|
Witaj,elektrykiem nie jestem ale wtej sytuacji to tylko do dobrego elektryka,moze cos jest dodatkowo zamontowane,czasami tak sie dzieje jak robia przekladki z anglikow,i kombinuja z przewodami.Mysle ze od razu pojechales do elektryka,powodzenia. |
|
 |
|
|