AKADEMIA JAZDY OPEL - WRAŻENIA |
Autor |
Wiadomość |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2005, 23:04
|
|
|
jerzyk napisał/a: | ps: Jak były boczne wyjazdy z płyty po zakrętasach to nie mieliście stracha ? |
no balem sie jak cholera, chociaz niby wiem ze nie mozna sie gibnac, ale ta deklaracja na wjezdzie zrobila swoje |
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
|
Wysłany: 13-10-2005, 23:15
|
|
|
Też miałem lekki stres na początku że zrobie rolke ale pózniej wyluzowałem jak zobaczyłem ze misiek dobrze to znosi (gorzej z oponami bo czułem tylko smród gumy i widziałem jak sie siwo robi szczegolnie po tej stronie na którą akurat wyleciałem). Chociaz nie powiem że jak wykonałem ten slizg bokiem (z gazem) przez cała płyte to miałem troszke że tak sie wyraze mokro przed wpadnieciem na beton bo było cholernie szybko (napadłem ponad 70 km/h) a wciśniety gaz zgodnie z tym co nam mówiono rozpedzał jeszcze bardziej auto. Nawet sam instruktor się wyraził w odniesieniu do mojego samochodu (au.... zabolało), no ale jakoś sie udało.
A tutaj taki fajny filmik . Jak sie tak kiedys nauczymy to powiem że jesteśmy dobrzy |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 13-10-2005, 23:29
|
|
|
no fakt, Piotras katowales tego swojego Colcika niemilosiernie ale na szczescie byl dzielny |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 14-10-2005, 10:27
|
|
|
Tutaj macie czasy przejazdów - u góry czasy Instruktora.
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
witek.w-wa
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
|
Wysłany: 14-10-2005, 16:25
|
|
|
Ja na pierwszym zrobilem oberka, a na czwartym zmienilem zawieszenie na utwardzone. |
_________________ 3000GT VR4, Europa, 2 gen. 2001
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 14-10-2005, 16:40
|
|
|
.... a na piatym wykreciles najlepszy czas wsrod Misiow - w sumie dobrze, bo byloby:
I plac - Opel
II plac - dupowoz z automatem
III ....
A BieMDablju 535 ma czas taki sam jak Lancer 1.3 Jerzyka |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 14-10-2005, 17:41
|
|
|
a tyn ta astra co takie czasy wykrecal?? cos nie dal Wam pola do popisu zabardzo albo mial fory auto jakies uprzywilejowane |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 14-10-2005, 18:31
|
|
|
Matejko napisał/a: | a tyn ta astra co takie czasy wykrecal?? cos nie dal Wam pola do popisu zabardzo albo mial fory auto jakies uprzywilejowane |
tja.... jest kolejny etap, masz okazje sie wykazac
ale i tak nie bylo zle, cari 4 rownorzedne z colcikiem Piotrasa |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-10-2005, 18:47
|
|
|
4 sek przewagi Astrolota ... - trochę dużo Jak widać instruktor Astrolotem też wykręcił lepszy czas niż coltem. Ciekawe gdyby pojechał Subaryną? A 4WD czemu tak cienko, Fido się oszczędzał? |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 14-10-2005, 19:47
|
|
|
To przepasc....... ktora daje sie wytlumaczyc tylko tym, ze Hubus jest niezly w te klocki.
Proba byla ustawiona tak, ze moc przeszkadzala bardziej niz pomagala (patrz BMW), Astrolot jest mlody, nie wytluczony, z niezlymi laczkami - ale to tylko pomagalo - instruktor w Colcie siedzial pierwszy raz w zyciu, Colt mial gorsze opony, jak on to okreslil - "zwawszy, ale cholernie sliski" |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2005, 20:10
|
|
|
JCH napisał/a: | 4 sek przewagi Astrolota ... - trochę dużo Jak widać instruktor Astrolotem też wykręcił lepszy czas niż coltem. Ciekawe gdyby pojechał Subaryną? A 4WD czemu tak cienko, Fido się oszczędzał? |
Fido miał słabe opony na mokre (bridgestone potenza). No i to, że zacząłem czuć swój samochód nie znaczy, że już nim władam w pełni Raz mi się udało wykręcić 39 sek, ale niestety trafiłem w słupek hehe
Poza tym Hubert zgrywa dziadka, który namawia do bezpiecznej i kapeluszniczej jazdy, a w rzeczywistości jest świetnym kierowcą |
|
|
|
 |
piotras
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
|
Wysłany: 14-10-2005, 20:21
|
|
|
To że Colt "cholernie śliski" to sam moge potwierdzić bo strasznie uciekał przodem - szczególnie na 2 i 3 bramce od startu a naprowadzanie tyłka na tor jazdy przodu podcinając recznym konczyło się takim czasem jaki uzyskałem na chyba 2 przejeżdzie - postawiłem sobie ambitne zadanie pojechania przez wszystkie bramki bokiem no i efekt widać. Zobaczymy jak sie bedzie siena trzymała - przód Nokian NRHi a tył GoodYear ale troszke juz przytarty. Swoją droga Bartek wykręciłeś i tak niezły czas jak na stan twojego ogumienia z tyłu |
_________________ Colt CJ0 1.6 GLX '97
Maciek Wisławski Edition
sprzedany 16.06.2008
Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm
 |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 14-10-2005, 20:31
|
|
|
Prosze sie odstosunkowac od mojego ogumienia...... Toyo F1 z przepisowym (3 mm) bieznikiem niemilosiernie zklockowanym Ja tracilem niesamowicie w stosunku do was na ruszeniu - moglem ruszac z rekawa, ale szkoda mi bylo skrzyni..... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 17-10-2005, 09:49
|
|
|
Bartek napisał/a: | Hubus jest niezly w te klocki |
Fido__ napisał/a: | Hubert zgrywa dziadka, który namawia do bezpiecznej i kapeluszniczej jazdy, a w rzeczywistości jest świetnym kierowcą |
Eeeeee Yyyyy To o mnie |
Just think...
. |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 17-10-2005, 13:18
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Bartek napisał/a: | Hubus jest niezly w te klocki |
Fido__ napisał/a: | Hubert zgrywa dziadka, który namawia do bezpiecznej i kapeluszniczej jazdy, a w rzeczywistości jest świetnym kierowcą |
Eeeeee Yyyyy To o mnie |
nie....
o gajowym Poziomce |
|
 |
|