|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ogrzewanie kabiny |
Autor |
Wiadomość |
marco06
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Grandis 2.4+LPG AT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-11-2012, 15:43 Ogrzewanie kabiny
|
|
|
Zrobiło się zimno, a w moim Grandisie ogrzewanie działa słabo, powietrze z nawiewów jest ledwo ciepłe, nawet przy nastawieniu temp. 27 C. Próbowałem na "auto" i włączonej klimatyzacji i ciągle jest ledwo ciepłe Co może być przyczyną? Filtr kabinowy jest nowy. Chyba, że tak ma być??? |
|
|
|
 |
patrycjuszek
Forumowicz
Auto: Galant 2.0 v6 150 ps
Pomógł: 13 razy Dołączył: 03 Cze 2009 Posty: 556 Skąd: Wisxnice
|
Wysłany: 21-11-2012, 16:00
|
|
|
Czy chłodzenie parownika LPG jest dobrze zrobione, bo może woda nie dociera do nagrzewnicy tylko idzie do parownika.
Może nie odpowietrzyli.
Na pewno coś związanego z LPG.
A temp. wody? Jest wskazówka w poziomie? |
|
|
|
 |
marco06
Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2012, 16:31
|
|
|
Dzięki za sugestie, właśnie wróciłem z serwisu (wymieniali reduktor LPG), także może to mieć też coś wspólnego , jeśli nie odpowietrzyli. Wskazówka temp jest w poziomie.
[ Dodano: 21-11-2012, 16:39 ]
Zadzwoniłem do serwisu LPG, powiedzieli, że woda wchodzi i wychodzi z reduktora gorąca (odpowietrzali) także wszystko jest w porządku, problem w/g nich leży po stronie nagrzewnicy. Jeśli tak to nagrzewnica do wymiany?
[ Dodano: 02-12-2012, 12:03 ]
Sprawdziłem zasilanie i powrót nagrzewnicy, jest gorący, ale ciepłego powietrza w kabinie jak nie było tak nie ma Może gdzieś jest jakiśzawór który otwiera i zamyka przepływ gorącego powietrza do kabiny??? Po za tym zauważyłem że nadmuchy na drugi i trzeci rząd siedzeń dmuchają tylko zimnym powietrzem, po przestawieniu suwaka na max temp. słychać dmuchawę z tyłu (z lewej strony), ale powietrze ledwo leci... Pewnie ma to coś wspólnego z brakiem ciepłego powietrza z przodu...?
Sprawdziłem zasilanie i powrót nagrzewnicy, jest gorący, ale ciepłego powietrza w kabinie jak nie było tak nie ma Może gdzieś jest jakiśzawór który otwiera i zamyka przepływ gorącego powietrza do kabiny??? Po za tym zauważyłem że nadmuchy na drugi i trzeci rząd siedzeń dmuchają tylko zimnym powietrzem, po przestawieniu suwaka na max temp. słychać dmuchawę z tyłu (z lewej strony), ale powietrze ledwo leci... Pewnie ma to coś wspólnego z brakiem ciepłego powietrza z przodu...?
Sprawdziłem zasilanie i powrót nagrzewnicy, jest gorący, ale ciepłego powietrza w kabinie jak nie było tak nie ma Może gdzieś jest jakiśzawór który otwiera i zamyka przepływ gorącego powietrza do kabiny??? Po za tym zauważyłem że nadmuchy na drugi i trzeci rząd siedzeń dmuchają tylko zimnym powietrzem, po przestawieniu suwaka na max temp. słychać dmuchawę z tyłu (z lewej strony), ale powietrze ledwo leci... Pewnie ma to coś wspólnego z brakiem ciepłego powietrza z przodu...? |
|
|
|
 |
AndrzejGrandis
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Lietuva
|
Wysłany: 11-10-2015, 19:16
|
|
|
marco06,
hej,
mam tosamo, wszystko działa W GRANDISIE, TYLKO niema OGRZEWANIA!? może pamiętasz jak i co było naprawione w czym przyczyna? |
_________________ Andrzej grandis |
|
|
|
 |
marco06
Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2015, 20:41
|
|
|
U mnie padło sterowanie klapą ktora zamyka lub otwiera dopływ ciepłego powietrza. Wycierają się tam miedziane ścieżki. Kupiłem uzywana za ok 100zl. Wymiana jest dość łatwa, dojscie od strony pasażera. Sprawdź najpierw czy klapa sie otwiera. Dobrze sprawdzić nr fabryczny "sterownika" |
|
|
|
 |
AndrzejGrandis
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Lietuva
|
Wysłany: 22-10-2015, 17:07
|
|
|
ogrzewanie w grandis powróciło !
po zlaniu częśći płynu z chłodnicy, jest ciepło!!! prawdopodobnie był za wysoki poziom. |
_________________ Andrzej grandis |
|
|
|
 |
|
|